Οι «τζιχαντιστές» της Δύσης βομβαρδίζουν γυναικόπαιδα στο Ντονμπάς της Ουκρανίας

αναδημοσίευση από την Αντιφασιστική καμπάνια για την Ουκρανία

Οι «τζιχαντιστές» της Δύσης βομβαρδίζουν γυναικόπαιδα στο Ντονμπάς. Οι λαϊκές δημοκρατίες αμύνονται ηρωικά! (φώτο+βίντεο)

Είναι πραγματικά αξιοσημείωτη η εκκωφαντική σιωπή στη Δύση για τα εγκλήματα που συντελούνται απ’ τον ουκρανικό στρατό στην περιοχή του Ντονμπάς!
Είναι πραγματικά σιχαμερή η στάση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και των οργανικών διανοούμενων της Δύσης που την ίδια στιγμή που βροντοφωνάζουν «Je suis Charlie» και δηλώνουν υπερασπιστές της ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων συναινούν κι ενθαρρύνουν το διαρκές έγκλημα που συντελείται στο Ντονμπάς με τις ευλογίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Θα παραθέσουμε μοναχά μερικά περιστατικά που έχουν συντελεστεί τα τελευταία 24ωρα στο Ντονιέτσκ και τις άλλες πόλεις της Νοβοροσίας.

Βομβαρδισμός της συνοικίας Λένιν του Ντονιέτσκ απ’ τον ουκρανικό στρατό. Χτυπήθηκε στάση λεωφορείου και κατοικίες. Απολογισμός 9 νεκροί και δεκάδες τραυματίες.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Sz4UZDujaF4&x-yt-ts=1421914688&x-yt-cl=84503534[/youtube]

Τυφλός βομβαρδισμός της πόλης Γκορλόβκα απ’ τον ουκρανικό στρατό με θύματα αμάχους.

Η γιαγιά ονόματι Νατάσα απ' την πόλη Γκορλόβκα με χέρι κομμένο από βλήμμα των αγαπημένων παιδιών της Δύσης. Αυτή όμως ανήκει σ' αυτούς που τα ΜΜΕ αποκαλούν "φιλορώσους αυτονομιστές". Αν δεν μιλήσουμε εμείς γι' αυτούς τους ανθρώπους δεν θα μιλήσει κανείς.

Χτύπημα νοσοκομείου στο Ντονιέτσκ, καταστροφή της οροφής του και τζαμιών.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?x-yt-ts=1421914688&v=zPXMYRUDeq8&x-yt-cl=84503534[/youtube]
Καθημερινοί βομβαρδισμοί του Ντονιέτσκ. Δείτε εδώ ποια είναι η καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης του Ντονιέτσκ.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?x-yt-ts=1421914688&v=VtozHiO8J5k&x-yt-cl=84503534[/youtube]
Αυτά τα εγκλήματα της ουκρανικής κυβέρνησης, των Ποροσένκο, Γιατσένιουκ, Τουρτσίνοφ και των ευρω-ατλαντικών τους συμμάχων είναι η εκδήλωση με πολεμικά μέσα του βαθιού πολιτικο-οικονομικού ολοκληρωτισμού που χαρακτηρίζει τη λογική και τις ιδέες των προαναφερθέντων. 

Όμως, ο λαός των Λαϊκών Δημοκρατιών, οι πολιτοφυλακές, οι αντιφασίστες κάτοικοι του Ντονιέτσκ κι οι εθελοντές που έχουν σπεύσει να τους βοηθήσουν από διάφορες γωνιές της Ουκρανίας, της Ευρώπης και του κόσμου μάχονται ηρωικά. Έδιωξαν τα υπολείμματα του ουκρανικού στρατού απ’ το αεροδρόμιο του Ντονιέτσκ και απώθησαν όλες τις προσπάθειες επανακατάληψής του. Υπερασπίζονται καθημερινά με το όπλο στο χέρι τη γη τους απέναντι σε μια ακροδεξιά, φασίζουσα κυβέρνηση. 

Η ουκρανική συγκυβέρνηση των νεοφιλελεύθερων και των ναζί φανερώνει καθημερινά το τερατώδες πρόσωπό της. Στέλνει τα χαμηλά στρώματα, τους καταδικασμένους στη φτώχεια Ουκρανούς να γίνουν κρέας για τα κανόνια για τα συμφέροντα των ολιγαρχών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Πρόσφατα ο Όλεγκ Τουρτσίνοφ, αρχηγός κόμματος που συμμετέχει στην κυβέρνηση της Ουκρανίας πρότεινε όσοι άνεργοι αιτούνται κοινωνικά επιδόματα να στέλνονται και πρώτοι στην πρώτη γραμμή του μετώπου! (στα ουκρανικά: http://minprom.ua/news/174554.html) «Αν θες επίδομα ανεργίας, γίνε κρέας για τα κανόνια μας» είναι η σύγχρονη πολιτική πρόταση των αγαπημένων παιδιών της Δύσης.
Εξάλλου απ’ τα στοιχεία των νεκρών Ουκρανών στρατιωτών προκύπτει ότι οι περισσότεροι προέρχονταν από φτωχές αγροτικές οικογένειες (δείτε άρθρο στα αγγλικά εδώ: http://www.counterpunch.org/2015/01/20/ukraines-lower-class-military/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=ukraines-lower-class-military)
Ένα κομμάτι του ουκρανικού λαού έχει καταλάβει ότι χρησιμοποιείται για να πλουτίζουν οι ολιγάρχες και να προωθεί το ΝΑΤΟ την πολιτική του κι αρνείται την υποχρεωτική στράτευση έτσι ώστε να μιλάμε για πολλές χιλιάδες λιποταξίες από το νέο κύμα επιστράτευσης που κήρυξε η ουκρανική κυβέρνηση.

Σύνθημα κομμουνιστών: "Ρίξατε τ' αγάλματα (του Λένιν), τρέχτε τώρα στα γραφεία στρατολογίας"

Οι φωνές που ξεφεύγουν απ’ τα ψεύτικα διλήμματα και τις ίσες αποστάσεις ολοένα και πληθαίνουν – και θα συνεχίσουν να πληθαίνουν όσο θα αποκαλύπτεται το τι πραγματικά συμβαίνει στο Ντονμπάς.
Οι αντιφασίστες/τριες και το αντιπολεμικό κίνημα πρέπει να γίνουν η φωνή των μαχητών/τριών του Ντονμπάς! 

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/01/23/%ce%bf%ce%b9-%cf%84%ce%b6%ce%b9%cf%87%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ad%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b4%cf%8d%cf%83%ce%b7%cf%82-%ce%b2%ce%bf%ce%bc%ce%b2%ce%b1%cf%81%ce%b4%ce%af/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.