Η τραγωδία των Συρίων προσφύγων στο Λίβανο

ΠΟΙΟΙ;

Η Διεθνής Τράπεζα εκτιμά “σε 6,3 δισ. ευρώ το κόστος των Σύρων προσφύγων για τον Λίβανο”.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή “πρόσφερε πέρσι συνολικό κονδύλι 180 εκατ. ευρώ ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε επιπλέον 37 εκατομμύρια ευρώ για ανθρωπιστική βοήθεια”.

Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων του ΟΗΕ “ανακοίνωσε μείωση κατά 50% στη βοήθεια που προορίζεται για τους Σύρους πρόσφυγες, πόροι που για πολλές οικογένειες αποτελούσαν το βασικό μέσο επιβίωσής τους”.

Οι συνεργοί των δολοφόνων της Συρίας, μαζί με τους ντόπιους δυνάστες έχουν στείλει στο Λίβανο 1.600.000 πρόσφυγες που λιμοκτονούν και πεθαίνουν από ασθένειες στους καταυλισμούς.

Έτσι:

Η κυβέρνηση του Λιβάνου αποφάσισε “για πρώτη φορά στην ιστορία των σχέσεων των δύο χωρών βίζα εισόδου στον Λίβανο για τους Σύρους και απαγορεύοντας από την 1η Ιανουαρίου σε ξένους (άρα στους πρόσφυγες) να ασκούν 70 επαγγέλματα στη χώρα”.

“Πολλοί Λιβανέζοι κατηγορούν τους πρόσφυγες ότι έχουν οδηγήσει σε κατάρρευση τις υποδομές της χώρας -ιδίως τις υπηρεσίες παροχής ηλεκτρισμού και νερού, οι οποίες αδυνατώντας να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες σημειώνουν πολύωρες διακοπές κάθε μέρα-, ενώ η αγορά εργασίας έχει γίνει πεδίο μαχών απειλώντας να προκαλέσει κοινωνικό πόλεμο, καθώς οι ντόπιοι δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τα φτηνά συριακά εργατικά χέρια”.

Ποιος απ’ τους προστάτες θα μας προστατέψει;

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/02/13/%ce%b7-%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%b4%ce%af%ce%b1-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%83%cf%85%cf%81%ce%af%cf%89%ce%bd-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%86%cf%8d%ce%b3%cf%89%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%bb%ce%af/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.