αντιπαλότητα εθνικιστικών κομμάτων στο Ισραήλ, εν όψει εκλογών

Ο Νετανιάχου, υπόλογος της πολιτικής του, ως ηγέτης του κόμματος Λικούντ, υπολογίζει σε μια απώλεια ψήφων του αντιπάλου του, ποντάροντας στον εθνικισμό. Το τηλεοπτικό σποτάκι του εναντίον του Εργατικού Κόμματος επιρρίπτει ευθύνες σ’ αυτό, για τυχόν επιθέσεις από τους τζιχαντιστές του ΙΚΙΛ. Αντίστοιχα οι “εργατικοί” του καταλογίζουν την υποστήριξή του προς τη Χαμάς καθώς και την ολιγωρία του απέναντι στην παλαιστινιακή τρομοκρατία: «Εκείνος απελευθέρωσε τρομοκράτες που έχουν τα χέρια τους βαμμένα με αίμα, εκείνος ενίσχυσε την Χαμάς, την ώρα που το Ιράν κατά τη διάρκεια της θητείας του εξελίχθηκε σε ένα Κράτος που έχει φθάσει στο κατώφλι των πυρηνικών… αποφυλάκισε τρομοκράτες προκειμένου να μην “παγώσει” η κατασκευή εποικισμών (στα παλαιστινιακά εδάφη), είναι ο άνδρας που απειλεί το Ιράν ενώ ταυτόχρονα είναι ανίκανος να ανατρέψει μία τρομοκρατική οργάνωση (τη Χαμάς) στη Λωρίδα της Γάζας».

Είπαμε: οι σοσιαληστές είναι βασιλικότεροι του βασιλέως, αυτήν την περίοδο. Και οι ψήφοι τους πάνω από πτώματα παλιστινίων θα περάσουν.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/02/15/%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%cf%80%ce%b1%ce%bb%cf%8c%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1-%ce%b5%ce%b8%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%8e%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b9%cf%83%cf%81%ce%b1%ce%ae%ce%bb/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.