για το φιλο-ναζιστικό παρελθόν του αποικιοκρατικού φιλελευθερισμού

Σοκάρει, δήθεν, η φωτογραφία στην σκανδαλοθηρική εφημερίδα “the Sun” η δημοσίευση της φωτογραφίας με τη βασίλισσα Ελισάβετ να χαιρετάει ναζιστικά. Είναι γνωστό τοις πάσιν ότι οι μοναρχικοί οίκοι μέχρι τελικής επιθετικής γραμμής της Γερμανίας να έχουν μια φιλική διάθεση προς τις απόψεις του φυλετιστή, ρατσιστή Αδόλφου Χίτλερ, αφού τα ρατσιστικά αποικιοκρατικά καθεστώτα στην Αφρική και στην Ασία στηρίζονταν σε ανάλογες ερμηνείες. Ας μην ξεχνάμε ότι ακόμα και οι αστικές κυβερνήσεις τους είχαν παραχωρήσει σε ένδειξη καλής θέλησης στο ναζιστικό καθεστώς της Γερμανίας τη δυνατότητα να προβεί σε μονομερείς ενέργειες προσάρτησης εδαφών ή από πλευράς φιλικών της δυνάμεων προκειμένου να κατευνάσουν το θηρίο. Η συμφωνία του Μονάχου αποδεικνύει του λόγου το αληθές, στα πρόθυρα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ας μην ξεχνάμε και τη δική μας Φρειδερίκη (“Φρείκη” την αποκαλούσε ο “αμόρφωτος” λαός μας), θαυμάστριας του καθεστώτος Απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής, η οποία είχε ντυθεί με τη ναζιστική στολή, στα νιάτα της.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/07/19/%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%cf%86%ce%b9%ce%bb%ce%bf-%ce%bd%ce%b1%ce%b6%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b5%ce%bb%ce%b8%cf%8c%ce%bd-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b1%cf%80%ce%bf/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.