Η Ελλάδα νέος νεροκουβαλητής στον άξονα ΗΠΑ- Ισραήλ

Σε δεύτερο σημαντικότερο “σύμμαχο” του ισραηλινού κράτους, μετά τις ΗΠΑ, εξελίσσεται η κυβέρνηση Τσίπρα, όπως προκύπτει και από την μεγάλη αεροπορική άσκηση Blue Flag, που θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Νοεμβρίου.

Στην άσκηση, η οποία διεξάγεται στο νότιο Ισραήλ συμμετέχουν οι πολεμικές αεροπορίες των ΗΠΑ, της Ελλάδας, της Πολωνίας και του Ισραήλ και σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές πρόκειται για την μεγαλύτερη σχετική άσκηση από τη δημιουργία τους κράτους του Ισραήλ.

Η Blue Flag αποτελεί προσομοίωση επίθεσης σε άγνωστη χώρα και ως στόχο έχει τον συντονισμό των πιλότων αλλά και του προσωπικού εδάφους των τεσσάρων χωρών.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα, επί κυβερνήσεως Τσίπρα, είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο, εκτός από τις ΗΠΑ, που έχει υπογράψει με το Ισραήλ τη συμφωνία (Status of Forces Agreement) η οποία ρυθμίζει το καθεστώς που διέπει τη διαμονή στις δύο χώρες στρατιωτικού προσωπικού κατά τη διάρκεια μετακίνησής του στο πλαίσιο στρατιωτικών ασκήσεων και συνεργασιών.

Την ίδια ώρα άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τις εσωτερικές ισορροπίες στο Μαξίμου εξηγούσαν στο info-war.gr ότι το πρωθυπουργικό περιβάλλον (και ιδιαίτερα το επικοινωνιακό επιτελείο) ενισχύεται τους τελευταίους μήνες από ανθρώπους με ιδιαίτερα στενές σχέσεις με την ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα.

Μένει να δούμε εάν στον επόμενο βομβαρδισμό αμάχων στην αποκλεισμένη λωρίδα της Γάζας θα συμμετέχουν και Έλληνες πιλότοι.

Έλληνες, Αμερικανοί και Ισραηλινοί πιλότοι κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στο πλαίσιο της άσκησης Blue Flag

Έλληνας πιλότος που συμμετέχει στην άσκηση Blue Flag

21945855374_49b6ca77a8_o

Αρης Χατζηστεφάνου

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/11/04/%ce%b7-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1-%ce%bd%ce%ad%ce%bf%cf%82-%ce%bd%ce%b5%cf%81%ce%bf%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%b2%ce%b1%ce%bb%ce%b7%cf%84%ce%ae%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%ac%ce%be%ce%bf/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.