για τις πλατφόρμες του μίσους

Την περίοδο αυτή, ανεβαίνει το θερμόμετρο στη Βαλκανική χερσόνησο. Η εξύφανση ενός σχεδίου αλβανικής επέκτασης στα ΝΔ Βαλκάνια φέρει τη Ρωσία σε ρόλο αντίθεσης στη διαχείριση ενός κατακερματισμού που ναρκοθετεί τα συμφέροντά της. Οι δυτικές δυνάμεις με προεξάρχουσα τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν τοποθετήσει τον αλβανικό πράγοντα ως παράγοντα αποσταθεροποίησης στις χώρες όπου ζουν αλβανικές μειονότητες αποδίδοντάς τους έναν προνομιακό πεδίο και μάλιστα απέναντι στις επιρροές της στην ΠΓΔΜ, στη Βουλγαρία. Η ΕΕ απλά συμμέτεχει δια της εκπροσώπου της υπερασπιζόμενη τα σχέδια αυτά ως εφαρμογή της μετακλογικής νομιμότητας στην ΠΓΔΜ. Στόχος βέβαια του παραδοσιακού δυτικού ιμπεριαλισμού δεν είναι μια μεγάλη Αλβανία ή γενικότερα μια ισχυρή Αλβανία η οποία θα μπορέσει να ενσωματώσει σε ένα κράτος τα “αλύτρωτα” τμήματά της. Στόχος είναι η προτεκτορατοποίηση της Βαλκανικής με όχημα τη μεγάλη εθνική ιδέα και μάλιστα ενάντια στη Ρωσία. Προτεκτοράτα διασπασμένα τα οποία θα μπορούν να παίξουν το ρόλο της οικονομικής επέκτασης και της στρατιωτικής στήριξης της Δύσης χωρίς να μπορούν να μετατραπούν σε ισχυρές δυνάμεις. Από την άλλη ένας τέτοιος κατακερματισμός αποτρέπει και τις δυνατότητες διείσδυσης της Τουρκίας ως μεγάλης Οθωμανικής δύναμης η οποία θεωρεί τα Βαλκάνια την πίσω αυλή της, ελέγχοντας τις επιρροές της που λογω θρησκείας έχουν γίνει πολύ ισχυρές. Σε μια τέτοια προοπτική οι άνθρωποι των κινημάτων της βάσης οφείλουν να θέσουν τόσο στο εσωτερικό τους όσο και στους χώρους που κινούνται αυτόν τον εφιάλτη και να τον αποτρέψουν θέτοντας στις χώρες τους την ανάγκη συνεργασία των λαών τους. Αν και ακούγεται πολύ μακρινό εν τούτοις ο μεταναστευτικός πληθυσμός στην Ελλάδα, οι μειονότητες στις χώρες της ΝΔ Βαλκανικής είναι πεδία στα οποία μπορούν αν χτιστούν οι γέφυρες των λαών της Βαλκανικής. Πριν δούμε την κάθε πλατφόρμα να επνδύει σε μίσος και πόλεμο στα Βαλκάνια να μπορέσουμε να σηκώσουμε το κεφάλι μας ψηλά ενάντια σε κάθε μεθόδευση διάλυσης της περιοχής μας.

αναδημοσίευση

Η Ρωσία κατηγορεί την Αλβανία, το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι επιχειρεί να εγκαθιδρύσει μια φιλοαλβανική κυβέρνηση στα Σκόπια (ΣΣ: εις το εξής σε όλο το κείμενο, ΠΓΔΜ) τα οποία διανύουν μια περίοδο πολιτική κρίσης.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του καλεί την Δύση να σταματήσει τις παρεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις των Σκοπίων . Συγκεκριμένα το ρωσικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι «η πολιτική κρίση στη χώρα η οποία προκλήθηκε από εξωτερικές ωμές παρεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις αυτής της χώρας, επιδεινώνεται» και πως με την «ενεργό συνδρομή των ηγετών του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε επιχειρούν να επιβάλλουν την ‘αλβανική πλατφόρμα’, που συντάχθηκε στα Τίρανα, στο γραφείο του πρωθυπουργού υπό τον Χάρτη της λεγόμενης Μεγάλης Αλβανίας, με τον οποίο προβάλλονται εδαφικές αξιώσεις σε περιοχές των γειτονικών χωρών, του Μαυροβουνίου, της Σερβίας της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας»

 Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, εκφράζει την ανησυχία του επειδή στην όλη υπόθεση έχουν εμπλακεί και οι Αρχές του Κοσόβου, ενώ θεωρεί την γραμμή αυτή που ακολουθείται «εξαιρετικά επικίνδυνη καθώς εγκυμονεί την καταστροφή της κρατικής οντότητας των Σκοπίων και γενικά την αποσταθεροποίηση στα Βαλκάνια».Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, στην ανακοίνωσή του υπενθυμίζει ότι οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές που διενεργήθηκαν στα Σκόπια στις 11 Δεκεμβρίου του 2016 με απαίτηση της ΕΕ και των ΗΠΑ, ανέδειξαν νικητή το κυβερνών κόμμα του Νίκολα Γκρουέφσκι, ενώ «τώρα –όπως αναφέρει- η Δύση με την συνδρομή της αλβανικής μειονότητας προσπαθεί να φέρει στην εξουσία στα Σκόπια την ηττηθείσα αντιπολίτευση, η οποία υιοθετεί τις τελεσιγραφικές απαιτήσεις των Αλβανών, που υπονομεύουν τους συνταγματικούς θεσμούς της χώρας»Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, εκτιμά ότι όλες αυτές οι προσπάθειες να επιβληθούν έξωθεν σχήματα, το μόνο που θα κάνουν είναι να επιδεινώσουν την κατάσταση, και καλεί όσους εμπλέκονται σ’ αυτές τις προσπάθειες «να σεβασθούν το δικαίωμα των πολιτών της των Σκοπίων να αποφασίζουν αυτοτελώς για το μέλλον τους, σύμφωνα με τις βασικές αρχές της Δημοκρατίας».

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/03/04/%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b9%cf%82-%cf%80%ce%bb%ce%b1%cf%84%cf%86%cf%8c%cf%81%ce%bc%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%af%cf%83%ce%bf%cf%85%cf%82/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.