για την απεργία πείνας των παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων στις φυλακές του Ισραήλ

ελευθεριακή κοινότητα

διαδήλωση αλληλεγγύης και υποστήριξης στη Χεβρώνα προς τους κρατούμενους που πραγματοποιούν  απεργία πείνας 

Περισσότεροι από 1.500 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι  φυλακισμένοι σε ισραηλινές φυλακές προχώρησαν σε απεργία πείνας για να απαιτήσουν καλύτερες συνθήκες σε μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων ετών.

Οι κρατούμενοι ζητούν περισσότερη επαφή με τους συγγενείς, καλύτερη πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη και να μπει τέλος στην ισραηλινή πρακτική της κράτησης χωρίς δίκη.

Οι απεργοί έχουν επίσης δηλώσει ότι θέλουν την απελευθέρωση των κρατουμένων με αναπηρία που  ταλαιπωρούνται από χρόνιες ασθένειες.

Διαδηλώσεις αλληλεγγύης πραγματοποιούνται ήδη σε αρκετές μεγάλες πόλεις της Δυτικής Όχθης , όπως η Χεβρώνα και η Ραμάλα.

Σήμερα  6.500 Παλαιστίνιοι κρατούνται στις φυλακές του Ισραήλ. Η Παλαιστινιακή κοινότητα έχει ορίσει την Δευτέρα ως την Ημέρα των Κρατουμένων.

Κορυφαίες ισραηλινές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων περιγράφουν τις συνθήκες στις φυλακές, όπως η φυλακή Shikma  στο νότιο Ισραήλ ως «κόλαση» , με κάποιους κρατούμενους  να αλυσοδένονται σε καρέκλες κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ή να κρατούνται σε απομόνωση σε περιορισμένο χώρο 2 τμ με αποκρουστική μυρωδιά για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Επί του παρόντος, 500 Παλαιστίνιοι κρατούνται με αυτόν τον τρόπο, σύμφωνα με τις οργανώσεις.

Η απεργία ήταν ο μόνος τρόπος για να κερδίσουμε παραχωρήσεις εκεί που άλλες επιλογές είχαν αποτύχει.

«Μέσα από την απεργία πείνας μας, επιδιώκουμε ένα τέλος σε αυτές τις καταχρήσεις … Παλαιστίνιοι φυλακισμένοι και κρατούμενοι έχουν υποστεί βασανιστήρια, απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση και ιατρική αμέλεια. Μερικοί έχουν σκοτωθεί, ενώ τελουσαν υπό κράτηση,» .

Η απεργία, αν διατηρηθεί, θα μπορούσε να παρουσιάσει μια πρόκληση για το Ισραήλ και να αυξήσει τις εντάσεις μεταξύ των δύο πλευρών καθώς τον Ιούνιο συμπληρώνεται η 50η επέτειο από την ισραηλινή κατοχή της Δυτικής Όχθης, της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και της Λωρίδας της Γάζας.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/04/18/%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%af%ce%b1-%cf%80%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%cf%82-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%80%ce%b1%ce%bb%ce%b1%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%bd%ce%af/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.