Νεώτερα από την Κουρδική επανάσταση σε Τουρκία, Συρία και Ιράν

από την ελευθεριακή κοινότητα

……………………………………………………………………………………………………………………………..

Η απελευθέρωση της Tabqa και η προσκείμενη παράδοσή της στην Συνέλευση των κατοίκων της.

……………………………………………………………………………………………………………………………….

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ανακοίνωσαν την πλήρη απελευθέρωση της πόλης Tabqa και του προσκείμενου υδροηλεκτρικού φράγματος  και παράλληλα ανακοίνωσαν την έναρξη της τελευταίας φάσης κατάληψης της defacto πρωτεύουσας του Ισλαμικού Χαλιφάτου μετά από την 15ημερη διακοπή των επιχειρήσεων ως αντίδραση στις αεροπορικές επιθέσεις της Τουρκίας στην Ροτζάβα και το Σινζάρ. Η ανακοίνωση διαβάστηκε σε σταυροδρόμι στο κέντρο της πόλης από την οργή του Εκπροσώπου Τύπου της επιχείρησης Οργή του Ευφράτη  Cihan Sheikh Ahmed.

«Χρησιμοποίησαν αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες»

Η δήλωση περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

«Η επιχείρηση για την απελευθέρωση της πόλης Tabqa ξεκίνησε στις 21 Μαρτίου σε συνεργασία των δυνάμεών μας και των δυνάμεων της διεθνούς συμμαχίας. Με ένα εκτεταμένο και προσεκτικό σχεδιασμό, τις δυνάμεις μας πέρασαν στα ανατολικά του φράγματος. Με τον τρόπο αυτό, οι δύο άξονες της επιχείρησης ενώθηκαν στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Tabqa, η πρώτη φάση ξεκίνησε και η πόλη περικυκλώνονταν .

Στη δεύτερη φάση της επιχείρησης, τις δυνάμεις μας μπήκαν στην πόλη από τρεις πλευρές και έσπασαν τη γραμμή της άμυνας, παγιδεύοντας τις συμμορίες μέσα στη δομή του φράγματος του Ευφράτη και τα γύρω χωριά. Ο εχθρός μας χρησιμοποιούσε αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες κάθε φορά, και οι δυνάμεις μας κινήθηκαν με ιδιαίτερη προσοχή. Αυτό εμπόδισε την επιχείρηση από το να εξελιχθεί πιο γρήγορα. Μέρες αργότερα, οι μαχητές μας ήταν σε θέση να διαχωρίσουν τον εχθρό από τους πολίτες και να καταβάλουν το ηθικό τους. Πολλοί τρομοκράτες παραδόθηκαν στις δυνάμεις μας.

«Πολλά μέλη της συμμορίας παραδόθηκαν»

Η επιχείρηση για την απελευθέρωση της πόλης Tabqa έχει δείξει για άλλη μια φορά ότι οι συμμορίες του ISIS δεν μπορούν να κρατήσουν μπροστά στο πρόσωπο της ηρωικής αντίστασης των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας. Πολλοί από αυτούς παραδόθηκαν σε απόγνωση και πολλοί άλλοι συνελήφθησαν από τις δυνάμεις μας, καθώς προσπαθούσαν να κρυφτούν μεταξύ των αμάχων και να προστατεύουν τον εαυτό τους στο κτίριο διοίκησης του φράγματος. Οι προσπάθειες των μελών της συμμορίας για να κρυφτούν ανάμεσα σε πολίτες  απέτυχε. .

Μια ευχαριστία και μία έκκληση

Στις 10 Μαΐου, καθαρίσαμε  την πόλη Tabqa και το Ευφράτη Φράγμα εντελώς από τις συμμορίες και σώσαμε τους πολίτες της περιοχής.

Γι ‘αυτό, είμαστε ευγνώμονες προς τους αξιότιμους ανθρώπους της Tabqa για το ότι στάθηκαν δίπλα στους μαχητές μας κατά την απελευθέρωση της πόλης, και καλούμε τους νέους της περιοχής να ενωθούν με τις δυνάμεις μας, να οργανωθούν και να υπερασπιστούν την περιοχή τους.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τις δυνάμεις της Διεθνούς Συμμαχίας για την ενεργό συμμετοχή τους στην επιχείρηση για την απελευθέρωση της Tabqa.

Ανακοινώνουμε στο κοινό ότι μετά από όταν τα απομεινάρια της επιχείρησης και οι νάρκες καθαριστούν από την πόλη,  θα  παραδώσουμε τη διοίκηση της πόλης Tabqa στην  Συνέλευση Πολιτών της Tabqa και οι υπηρεσίες ασφαλείας θα παρέχονται από τις μονάδες προστασίας υπό τον έλεγχο της Συνέλευσης.

Ο θεσμός του φράγματος του Ευφράτη είναι ο εθνικός φορέας για τη Συρία, και ανακοινώνουμε ότι το ίδρυμα θα εξυπηρετεί το σύνολο του συριακού εδάφους.Χαιρετίζουμε τους ηρωικούς μάρτυρες της επιχείρησης της Tabqa και να αφιερώνουμε τη νίκη στους μάρτυρες της Tabqa και Qereçox, και όλους τους αγωνιστές της ελευθερίας.»

Το βίντεο της ανακοίνωσης:

https://youtu.be/VktrWakHz4w

……………………………………………………………………………………………………………………………………..

Ενίσχυση Των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων με βαρύ οπλισμό από τις ΗΠΑ.

…………………………………………………………………………………………………………………………………….

 Το βράδυ της 11ης Μαΐου, οι δημοκρατικές δυνάμεις της Συρίας (SDF), συμπεριλαμβανομένων των Κουρδικών Μονάδων Λαϊκής Αυτοάμυνας (YPG και YPJ), έλαβαν την πρώτη παράδοση των όπλων και εξοπλισμού προστασίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti επικαλούμενο πηγή της στο SDF.

Η παράδοση έγινε μετά το διάταγμα που υπεγράφη από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump που επιτρέπει την παροχή των βαρέων όπλων στις SDF και τις κουρδικές δυνάμεις

«Χθες το βράδυ, μετά από όταν πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump αποφάσισε να μας προμηθεύσει με όπλα, λάβαμε τεθωρακισμένα οχήματα και βαρέα όπλα. Πήραμε πολλά Hummer φορτηγά. Η παράδοση περιλαμβάνει επίσης τεθωρακισμένα, όλμους, και υπέρυθρα-καθοδηγούμενες ρουκέτες. Τα όπλα και τα θωρακισμένα οχήματα μεταφέρθηκαν από το έδαφος του ιρακινού Κουρδιστάν στο σημείο ελέγχου Semelka και στη συνέχεια  αποστάλθηκαν στην περιοχή του Δυτικού Κουρδιστάν. Από εκεί, τα φορτηγά μεταφέρθηκαν στην περιοχή του Κομπάνι και στα νότια του Tell Αμπιάντ (βόρεια της Raqqa). Αυτά τα όπλα και το τεθωρακισμένα οχήματα θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά κατά τη διάρκεια της συνεχούς επιχείρησης για την απελευθέρωση της Raqqa, ιδίως κατά την κατάληψη της πόλης «, δήλωσε η πηγή.

……………………………………………………………………………………………………………………………………

Συλλήψεις 9 διεθνιστών YPG μαχητών των YPG κοντά στην πόλη Hewler του Ιρακινού Κουρδιστάν.

…………………………………………………………………………………………………………………………………..

9 διεθνιστές που αγωνίστηκαν εναντίων του  ISIS στις τάξεις των YPG συνελήφθησαν από την Ιρακινή Κουρδική κυβέρνηση του ΚΔΠ κοντά στην πόλη Hewler, στο δρόμο τους από το Δυτικό Κουρδιστάν προς τις πατρίδες τους.

Οι διεθνιστές Callum Ross (Rizgar Çiya), Ozgan Ozdil (Dêrsim Agir), Anthonî Degatto (Rustem Fist), Justin Schnepp (Şervan Agir), Mirko Bruna (Mirko Cûdî), Paola Andolina (Azadî Raperîn) από την Ιταλία, Damien Rodriguez (Şêrzad Azad) από τις ΗΠΑ, Fernando Sanches Grassa (Çiya Azadî)  από την Ισπανία αγωνίστικαν ενάντια στο ISIS στις τάξεις των YPG στο Δυτικό Κουρδιστάν για λίγο.

…………………………………………………………………………………………………………………………………..

Τουρκία: «Πρόσφυγες» που εγκαταστάθηκαν στο Βόρειο Κουρδιστάν λαμβάνουν στρατιωτική εκπαίδευση.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας ότι το τουρκικό κράτος σχεδιάζει να συμπεριλάβει τους πρόσφυγες  από διάφορες χώρες στις επιχειρήσεις εναντίον του PKK  δίνοντάς τους  στρατιωτική εκπαίδευση.

Με ειδικά επιλεγμένες ομάδες υπό το πρόσχημα οτι «βοηθά τους πρόσφυγες», το καθεστώς του ΑΚΡ (Τουρκική κυβέρνηση) θέλει να αλλάξει τη δημογραφική δομή του Βόρειου Κουρδιστάν και να μετατρέψει την περιοχή σε ένα στρατόπεδο.

Υπάρχουν αναφορές ότι εκατοντάδες Αφγανοί, Τσετσένοι, Ουζμπέκοι και Kυρκιζιανοί οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στο Κουρδιστάν είχαν στρατιωτική εκπαίδευση από την ταξιαρχία Erciş . Το κράτος θέλει να μετατρέψει αυτούς τους ανθρώπους σε παραστρατιωτικές ομάδες και να τους χρησιμοποιήσει σε επιχειρήσεις εναντίον του PKK.

Το καθεστώς του ΑΚΡ έχει εγκαταστήσει χιλιάδες ειδικά επιλεγμένους άνδρες από το Αφγανιστάν, την Τσετσενία, το Ουζμπεκιστάν και το Κιργιζιστάν σε κατοικίες του Εθνικού Ιδρύματος Στέγασης  (Toki )στην περιοχή Erciş  της Βαν. Εκατοντάδες περισσότεροι αργότερα εγκαταστάθηκαν στο χωριό Ulupamir στο Erciş.

Το πρακτορείο ειδήσεων  ANF έχει λάβει πληροφορίες ότι 200 ​​άνδρες από το Ουζμπεκιστάν, το Αφγανιστάν, το Ιράν και την Αραβία  μεταξύ 20 και 40 ετών, δέχονται στρατιωτική εκπαίδευση στην ταξιαρχία Erciş. Αυτοί οι άνθρωποι παρουσιάζονται στην Ταξιαρχία κάθε πρωί στις 07.00 και  συμμετέχουν σε προγράμματα κατάρτισης..

Οι μαρτυρίες αναφέρουν ότι το στρατόπεδο της ταξιαρχίας είναι αποκλεισμένος  και κατά τη διάρκεια αυτών των ασκήσεων και κανείς δεν επιτρέπεται να πλησιάσει.

……………………………………………………………………………………………………………………………………..

ΙΡΑΝ: Τα κουρδικά κόμματα καλούν σε μποϋκοτάζ των προεδρικών εκλογών.

……………………………………………………………………………………………………………………………………..

ΚONDAR, PJAK, KJAR και KCR  κάνουν έκκληση για μποϊκοτάζ των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν στο Ιράν στις 19 Μαΐου.

Η Δημοκρατική και Ελεύθερη Κοινωνία του Ανατολικού Κουρδιστάν (Κοντάρ), το Κόμμα της Ελεύθερης Ζωής του Κουρδιστάν (PJAK), Κοινότητα των Ελεύθερων Γυναικών του Ανατολικού Κουρδιστάν (KJAR) και το Κοινωνία Νεωλαίας Ανατολικού Κουρδιστάν (KCR) πραγματοποίησαν κοινή συνέντευξη Τύπου σχετικά με τις επικείμενες προεδρικές εκλογές στο Ιράν.

Η κοινή δήλωση εκ μέρους των μερών διαβάστηκε από τον συν-πρόεδρο του  KONDAR Fûad   Beritan ο οποίος τόνισε ότι οι συντηρητικοί και μεταρρυθμιστές κωφεύουν στις απαιτήσεις της κοινωνίας και πολεμούν για την εξουσία.

Η δήλωση ανέφερε τα εξής:

«Οι 12τες προεδρικές εκλογές και αυτές ορισμού συμβουλίων  πόλεων και  χωριών   έχουν οδηγήσει σε διάφορες συζητήσεις καθώς το Ιράν, η περιοχή και ο κόσμος διέρχεται μια πολύ κρίσιμη περίοδο. Οι εκλογές και τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια σημαντική αλλαγή τόσο στο Ιράν όσο και στις πολιτικές των χωρών του εξωτερικού προς το Ιράν. Σε σχέση με αυτό, τα αποτελέσματα των εκλογών θα έχουν επίσης μια σημαντική επίδραση στην εσωτερική δυναμική και τους κοινωνικούς κύκλους.

Μετά από μια δήλωση που κυκλοφόρησε στις 31 Μαρτίου, στην οποία δίνουμε έμφαση στη σημασία του εκδημοκρατισμού για το Ιράν και την περιοχή, ανακοινώσαμε έναν οδικό χάρτη, στις 23 Απριλίου, αναδεικνύοντας μια νέα προοπτική για την επίλυση των υφιστάμενων προβλημάτων στο Ιράν. Μια άλλη δήλωση που κυκλοφόρησε στις 6 Μαΐου αποτελούνταν από τις προοπτικές για μια λύση σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εσωτερικής δυναμικής, της κοινωνίας και των κοινωνικών κύκλων, μέσα από την οποία επιδιώξαμε να δούμε αν τηρήθηκαν τα αίτημα του λαού και δόθηκε σημασία στα αιτήματά τους.

Ωστόσο, έχει παρατηρηθεί τόσο στη διαδικασία συζητήσεων και την προπαγάνδα των υποψηφίων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ότι κανένας πολιτικός κύκλος δεν έχει κανένα σχέδιο για να ανταποκριθεί στις ανάγκες και τις προσδοκίες της κοινωνίας. Και οι δύο πλευρές έχουν σχεδόν περιστρέφονται γύρω από τον εαυτό τους σε έναν κύκλο. Ο λαϊκιστικός λόγος των συντηρητικών έχει μια μακρά ιστορία και έφτασε στο απόγειο με την εκλογή του προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ το 2005. Από την άλλη πλευρά, το γεγονός ότι η γραμμή των ρεφορμιστών ουτε οι απαντήσεις ούτε οι απόψεις τους δεν συναντούν τα αιτήματα της κοινωνίας όπως φάνηκε καθαρά στις 11η προεδρικές εκλογές του 2013. Η απαίτηση της κοινωνίας στο να κυβερνά τον εαυτό της, να έχει μια φωνή και να επιτύχει ένα νέο μέλλον δεν έγινε σεβαστή.

Τα προβλήματα που καλύπτονται μέχρι και αγνοούνται έχουν διαμορφώσει μια βάση για την εμφάνιση νέων προβλημάτων στο Ιράν. Μέσα από τον λαϊκισμό, τη δημιουργία  πολιτικού συνωστισμού και η κατηγορία του άλλου, έχει ως στόχο να αποσπάσει την αντίληψη της κοινωνίας προς διάφορες κατευθύνσεις και να  καταστήσει τα άτομα ανίκανα να συζητήσουν τα προβλήματά τους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το ιρανικό σύνταγμα που βασίζει σε συγκεντρωτισμό, συγκεντρώνει όλες τις αρχές σε ένα χέρι και δεν επιτρέπει την κοινωνία  να κυβερνήσει τον εαυτό της. Η παρεμπόδιση της συμμετοχής των γυναικών σε μηχανισμούς λήψης και η ανοχή των προβλημάτων τους αποκαλύπτει το γεγονός ότι έχουν μείνει πίσω της κοινωνίας, ως αποτέλεσμα των οποίων αγνοείται η πραγματικότητα τους. Ακόμη και η υπόθεση αυτή είναι αρκετή για να δούμε πόσο σεβασμός παρέσχετε στο λαό, τη δημοκρατία, την ειρήνη και την κοινωνία. Πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο εστιάζει την προσπάθεια του για την παρεμπόδιση και τον έλεγχο των γυναικών, οι οποίες αποτελούν το μισό της κοινωνίας, όσον αφορά τον ρουχισμό τους, την βιολογική και την πολιτική τους συμμετοχή.

Το σύστημα αυτό συγκεντρώνει όλες τις αρχές -κοινωνικές, πολιτικές, οικονομικές πολιτιστικές και άλλες – σε ένα χέρι, δεν δέχεται καμία κριτική στάση, η ίδια παρουσιάζετε ως αμόλυντη και η καλύτερη, προσπαθεί να πειθαρχήσει την κοινωνία μέσω της οικονομίας, και επιδιώκει να δημιουργήσει μία έξαλλη κοινωνία που παραιτείται από όλα τα δικαιώματα της και δίνει σκέψη μόνο οικονομική κεερδοφορία. Αυτό είναι επίσης μία προσπάθεια να καταστρέψει τη βάση της κοινωνικής οικονομίας.

Ο στρατιωτικός μηχανισμός και η  ασφάλεια πληροφοριών έχει ως στόχο να κρατήσει την κοινωνία κάτω από συνεχή έλεγχο και να δημιουργήσει μια σύγχρονη τυραννία.

Σε αυτό το σημείο, δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε οι εκλογές στις πόλεις  και τα χωριά  Συμβουλίων να επισκιαστούν από τις προεδρικές εκλογές. Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν σκοπεύει να αντλήσει το ενδιαφέρον της κοινωνίας για τις προεδρικές εκλογές και να καταστήσει τις εκλογές των συμβουλίων της πόλης και των χωριών ασήμαντο και άνευ αξίας γεγονός.

Για το λόγο αυτό, μια μεγάλη περιοχή κατοικιών μη Περσών στο Ιράν έχει μετατραπεί σε μια περιοχή όπου μόνο οι Πέρσες κάνουν την εμφάνισή τους για να εκλεγούν, το οποίο ανοίγει το δρόμο για την κατάληψη της εξουσίας από τους ανθρώπους που αγνοούν τη βούληση της κοινωνίας,  που συγκεντρώνουν όλες τις αρχές σε πρόσωπα που σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους σε μια οπορτουνιστική και ιδιοτελή βάση. Κάθε ένα από αυτά τα πρόσωπα  έγινε τύραννος του ιρανικού καθεστώτος  μετά την ενεργοποίηση του. Η κυβέρνηση, τα κενά στην ιρανική νομοθεσία και παράνομα σχηματοποιημένα ιδρύματα ποτέ δεν θα επιτρέπουν την ανάπτυξη των τοπικών θεσμών. Είναι επιλογή του λαού για να ψηφίσουν στις εκλογές Συμβουλίων πόλης και χωριών  σε περίπτωση που τίμια πρόσωπα που έχουν εγκριθεί από το λαό κατεβαίνουν  ως υποψήφιοι. Αυτό δεν σημαίνει ότι το καθεστώς είναι νόμιμο. Αυτή είναι μια απόφαση και το δικαίωμα των λαών στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Τα πολιτικά πρόσωπα στην κορυφή του ιρανικού συστήματος παίζουν ένα τέχνασμα για ιστορική και πολιτική μνήμη της κοινωνίας με την προσποίηση να είναι στην αντιπολίτευση.

Τα βρώμικα παιχνίδια που γίνονται από τους συντηρητικούς και τους ρεφορμιστές πάνω απο την κοινωνία, πρέπει σίγουρα να είναι καταδικασμένα. Στην παρούσα κατάσταση, εμείς ως ΚONDAR,  PJAK, KJAR και KCR καταδικάζουμε και μποϋκοτάρουμε στις ιρανικές προεδρικές εκλογές ως ένα ιστορικό καθήκον.»

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/05/13/%ce%bd%ce%b5%cf%8e%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b1-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%83/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.