ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΟΣΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ

 

μετάφραση από την τουρκική εφημερίδα

Πατέρας ο οποίος επί 78 μέρες κάνει απεργία πείνας για να πάρει την σορό του γιού του

http://tourkikanea.gr/wp-content/uploads/2017/05/kemal-gun.jpg

Ο Κεμάλ Γκιούν ο οποίος επί 78 μέρες κάνει απεργία πείνας για να του δοθεί η σορός του γιού του που σκοτώθηκε στο Ντέρσιμ στην διάρκεια στρατιωτική επιχείρησης, δηλώνει: ¨Να μου δώσουν την σορό του και θα τερματίσω την απεργία πείνας. Αλλά εάν δεν μου την δώσουν θα μείνω εδώ και θα συνεχίσω την απεργία πείνας.

Στην επαρχία Χοζάτ του Ντέρσιμ, στις 7/1/2016 έγινε αεροπορική επιχείρηση. Στην επιχείρηση αυτή σκοτώθηκαν 11 μέλη του DHKP-C και μεταξύ αυτών ο 28 ετών Μουράτ Γκιούν.

Ο πατέρας Γκιουν μη μπορώντας να πάρει την σορό του γιού του, στις 24 Φεβρουαρίου άρχισε απεργία πείνας. Σε αυτό το διάστημα με δικαιολογία τον νόμο    του έβαλαν πρόστιμο 227 λίρες. Μέχρι τώρα στον 70 ετών Γκιούν του έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 6 χιλιάδων λιρών.

Μόνο αίτημα είναι να του δοθεί η σορός
O Γκιούν μίλησε στον Μουράτ Κιλιτσόγλουτης της  εφ. Εβρενσέλ και ανέφερε πως αν και βρίσκεται επί περίπου 4 μήνες στην ίδια περιοχή, ακόμη δεν πήρε μια απάντηση από τους αρμόδιους.

Ο Γκιουν ζητά να μην του εμποδιστεί το δικαίωμα του τάφου και λέει πως το μόνο που ζητά είναι να του δοθεί η σορός του γιού του: ¨Απευθύνομαι στους αρμόδιους. Σκοτώσατε, κομματιάσατε, κάψατε. Ότι κάνατε κάνατε. Ζητώ μόνο να μου επιτραπεί με τα χέρια μου να μαζέψω από το καταφύγιο τα κόκαλα του γιού μου. Το ζητάμε αυτό σε όποια κατάσταση και αν βρίσκεται το παιδί μου, ώστε ως γονείς και σύμφωνα με τα έθιμα μας να κάνουμε το τελευταίο μας καθήκον. Να μην μας το στερήσουν αυτό. Να μην μας στερήσουν το δικαίωμα του τάφου. Να μου δώσουν την σορό να τερματίσω την απεργία πείνας. Αλλά εάν δεν μου τη δώσουν θα μείνω εδώ και θα συνεχίσω την απεργία πείνας. Εάν και αυτοί έχουν πατεράδες και παιδιά, να μου δώσουν τα οστά του παιδιού μου να φύγω .

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/05/14/%ce%bd%ce%b1-%ce%bc%ce%bf%cf%85-%ce%b4%cf%89%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%84%ce%b1-%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%bf%cf%85/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.