ελληνοαλβανικά: ο πόλεμος της σημαίας

Το “Κίνημα για την Ενωμένη Αλβανία” με αρχηγό φασίστα Ταχίρ Βελίου την τελευταία περίοδο έχει επιδοθεί στο κάψιμο ελληνικών σημαιών στον αλβανικό νότο. Ο μεταμοντέρνος ακτιβισμός του “χτυπώ και βίντεο” φαίνεται να δημιουργεί το ποθητό κλίμα για την έξαρση του εθνικισμού στην Αλβανία, ωστόσο έχει κοντά ποδάρια. Πρώτον διότι η παρουσία του δεν έχει πάρει τη μορφή κινήματος και το πιο πιθανόν είναι να μην πάρει καθότι από τη συντριπτική πλειοψηφία των αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα τέτοια και αντίστοιχα γεγονότα καταδικάζονται, δεύτερον διότι το ίδιο το πολιτικό σύστημα ενσωματώνει την εθνική ιδέα-από κει και η παρακμή της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας ενός άλλου φασιστάκου του Σπαχίου από την περίοδο Μπερίσα, τρίτον διότι ο βήχας θα κοπεί εκ μέρους αυτών που ωθούν τον αλβανικό εθνικισμό χρησιμοποιώντας τον για τη δημιουργία κλίματος καθότι έχουν ήδη εκδηλωθεί ενάντια στην Μεγάλη Αλβανία: οι ΗΠΑ. Κοντά λοιπόν τα ποδάρια του νεόκοπου κοσοβάρου πατριώτη. Ο κόσμος στην Αλβανία όπως και στα λοιπά Βαλκάνια δεν επιθυμεί την ένταση, ένταση που δημιουργείται ξεκάθαρα με αυτήν την σκοπιμότητα.

“Το Κίνημα για την Ενωμένη Αλβανία, καταδικάζει για άλλη μια φορά τις προκλήσεις των Ελλήνων τρομοκρατών, οι οποίοι τολμούν να εκφράσουν ανοιχτά τις επεκτατικές αξιώσεις τους κατά της Δημοκρατίας της Αλβανίας. Το Κίνημα για την Ενωμένη Αλβανία, θα χρησιμοποιήσει όλα τα δημοκρατικά (…) μέσα και τις μεθόδους (;) για την προστασία της εθνικής αξιοπρέπειας και της εδαφικής ακεραιότητας της Δημοκρατίας της Αλβανίας”.
“Αυτό το κουρέλι αφαιρέθηκε από το παλιό κάστρο της Χιμάρας. Αυτό το πανί τώρα μισοκαμμένο και σκισμένο δεν έχουν περάσει 24 ώρες από τη στιγμή που κατέβηκε. Οι εθελοντές της Κίνησης για την Ενωμένη Αλβανία ταξίδεψαν στη Χιμάρα και το έβγαλαν. Στα εδάφη μας είμαστε αφέντες και δεν επιτρέπουμε πανιά εισβολέων και πρώην εισβολέων που έπραξαν γενοκτονία κατά του έθνους μας χρησιμοποιώντας τα εδάφη μας ως λάφυρα πολέμου για να ικανοποιήσουν τις σοβινιστικές τους ορέξεις“.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/05/27/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%bf%ce%b1%ce%bb%ce%b2%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%bf-%cf%80%cf%8c%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b1%ce%af%ce%b1%cf%82/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.