Ο πρόεδρος της Καταλονίας προκήρυξε δημοψήφισμα για ανεξαρτησία

Να δούμε το πώς θα μαζευτούν τα ασυμμάζευτα. Τι λένε και το προτείνουν άραγε ως λύση οι άνθρωποι του κινήματος σ’ αυτήν την μάχη που σιγοβράζει;


 

Ισπανία: Ο πρόεδρος της Καταλονίας προκήρυξε δημοψήφισμα για ανεξαρτησία

Ο πρόεδρος της Καταλονίας προκήρυξε για την 1η Οκτωβρίου δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της ισπανικής αυτής περιφέρειας.

Κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας κέρδισαν μια πλειοψηφία στην περιφερειακή συνέλευση το 2015 και ο καταλανός πρόεδρος Κάρλες Πουτζδεμόν είχε ορκιστεί να διενεργήσει δημοψήφισμα για την απόσχιση μέχρι τον Σεπτέμβριο, αψηφώντας τα ισπανικά δικαστήρια.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι είχε δεσμευτεί από την πλευρά του να σταματήσει το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας που έχει σχεδιάσει η τοπική κυβέρνηση και ταυτόχρονα να αποκαταστήσει τις σχέσεις με τους πολίτες της μεγαλύτερης οικονομικής περιφέρειας της χώρας.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/06/09/%ce%bf-%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%b5%ce%b4%cf%81%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%bb%ce%bf%ce%bd%ce%af%ce%b1%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%ba%ce%ae%cf%81%cf%85%ce%be%ce%b5-%ce%b4/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.