Μνημείο Γενοκτονίας Αρμενίων-Ασσυρίων στη Ροζάβα

  • (Φωτ.: Gilgo@agirecudi / Twitter)

Στην ελεγχόμενη από τις Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας (SDF) πόλη Χασέκε, στην Ροζάβα βρίσκεται εδώ και μερικές μέρες ένα μνημείο που είναι αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ασσυρίων και των Αρμενίων.

Πρόκειται για μνημείο που έχουν φτιάξει Κούρδοι οι οποίοι ζουν στην περιοχή.

Όπως φαίνεται από την κεντρική φωτογραφία προσφάτως έγινε και λειτουργία στο μνημείο για τις ψυχές εκείνων που έπεσαν θύματα γενοκτονίας από τους Οθωμανούς Τούρκους στις αρχές του 20ού αιώνα.


(Φωτ.: Gilgo@agirecudi / Twitter)

Πολυσήμαντη κίνηση από την πλευρά των κούρδων της Συρίας η αναγνώριση των γενοκτονιών Αρμενίων και Ασσυρίων. Λείπει, των ρωμιών, η αναγνώριση της γενοκτονίας αλλά είναι μια πολύ σημαντική αρχή για τους απογόνους των κούρδων που φυλές τους συμμετείχαν στα άτακτα σώματα του Κεμάλ βοηθώντας άμεσα στην εκκαθάριση εθνικών πληθυσμών η οποία κατέληξε σε 3 γενοκτονίες.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/06/16/%ce%bc%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%bf%ce%ba%cf%84%ce%bf%ce%bd%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%af%cf%89%ce%bd-%ce%b1%cf%83%cf%83%cf%85%cf%81%ce%af/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.