για τη νομιμοποίηση της παράνομης εισβολής-κατοχής-εποικισμού στην Κύπρο

Ποια ήταν η αντζέντα που Αναν-στασιάδη για την επίλυση που ούτε κι αυτή έγινε δεκτή από τις πρoκλητικές απαιτήσεις της κυβέρνησης Ερντογάν και του “προοδευτικού” Ακκιντζί; Επί της ουσίας ήταν ένα πακέτο προτάσεων που νομιμοποιούν την εισβολή-κατοχή-εποικισμό:

-Η αποδοχή της εκ περιτροπής προεδρίας.
-Η παραχώρηση του πρώτου λόγου στους παράνομους χρήστες των περιουσιών των προσφύγων, σε μελλοντική υπό τ/κ διοίκηση περιοχή.
-Η αποδοχή Βέτο για τους Τουρκοκύπριους μέσω της διάταξης για απαραίτητη θετική τουρκοκυπριακή ψήφο για όλες τις αποφάσεις.
-Η παραχώρηση στα 80 εκατομμύρια Τούρκων πολιτών ελεύθερης έλευσης και διαμονής, αρκεί να δηλώνουν εργάτες, τουρίστες ή φοιτητές.
-Η ύπαρξη Τούρκων αστυνομικών στην πολυεθνική δύναμη, που θα παραμείνει στο διηνεκές στην Κύπρο.
-Η αποδοχή παραμονής απροσδιόριστου αριθμού τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα ακόμα και μετά την έναρξη εφαρμογής της Συμφωνίας και ενώ θα έχουν αποκτήσει δικαιώματα βέτο οι Τουρκοκύπριοι.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/07/13/%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7-%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%bc%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b7%cf%82-%ce%b5%ce%b9%cf%83/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.