Έκκληση για προστασία του Μαστζίντ αλ Ακσά από το Ισραήλ

«Από τον Ιερέα, έκκληση για προστασία του Μαστζίντ αλ Ακσά από το Ισραήλ»

Ιούλιος 23, 2017. 08:23

«Ο σιωνιστής κατακτητής επιδρά σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Το Ισραήλ κλείνει τη λατρεία του πρώτου ιερού τεμένους των Μουσουλμάνων, το ‘Μαστζίντ αλ Ακσά’, δημιουργώντας αντιδράσεις από όλον τον κόσμο», γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

 

Αντίδραση προήλθε και από τον χριστιανικό κόσμο, συνεχίζει το κείμενο, ο Πατριάρχης της Ιερουσαλήμ Αταλλάχ Χάννα, της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας, έκανε έκκληση σε χριστιανούς και μουσουλμάνους για προστασία του Τεμένους αλ Ακτσά.

Ο Αταλλάχ Χάννα*, δήλωσε ότι η ισραηλινή κατοχή έχει προβεί σε σχέδια για το ‘Μαστζίντ αλ Ακσά’ και ότι οι Χριστιανοί και οι Μουσουλμάνοι δεν πρέπει να επιτρέψουν την εκπλήρωση αυτών των σχεδίων.

(4haber.com)

* Αταλλάχ Χάννα- Atallah Hanna. Ονομάζεται Atallax και Θεοδόσιος – και τα δύο ονόματα σημαίνουν ‘δώρο του Θεού’- αραβικά και ελληνικά.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/07/23/%ce%ad%ce%ba%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b6%ce%af%ce%bd%cf%84-%ce%b1%ce%bb/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.