σταθεροποίηση της ΝΑΤΟικής αστάθειας στη Βαλκανική

Το ΝΑΤΟ ως ο ορισμός της αστάθειας και παράλληλα της “σταθερότητας” στο πλαίσιο της υποχρεωτικής προστασίας τμήματος της άρχουσας τάξης και προώθησης των συμφερόντων της στη νέα περίοδο μετά την εκδήλωση  της αλβανικής “μεγάλης Ιδέας”, δημιουργεί τα προγεφυρώματα στη Βαλκανική. Η πΓΔΜ και η υπόθεση Του ΟΝΟΜΑΤΟΣ εξελίσσεται στην κατεύθυνση της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ. Τα πράγματα όμως δεν είναι απλά και η ανησυχία Ζάεφ δεν είναι τον αέρα.

Στα παρασκήνια της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Αδριατικής Χάρτας στην Ποντγκόριτσα, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων (Σ εγ: πΓΔΜ) , Ζόραν Ζάεφ, συζήτησε με την Αμερικανική Αντιπροσωπεία και συμφώνησε σε ένα νέο όνομα για τα Σκόπια (Σ εγ: πΓΔΜ), ώστε να εισέλθει το συντομότερο δυνατόν στο ΝΑΤΟ.

Ο Ζάεφ ζήτησε από τους Αμερικανούς υποστήριξη για το δημοψήφισμα σχετικά με την αλλαγή του ονόματος του κράτους, λόγω των φόβων ταραχών.

Πληροφορίες του ‘Sputnik’ αναφέρουν ότι ο Ζόραν Ζάεφ παρουσίασε στον Αμερικανό Αντιπρόεδρο Μάικ Πενς σε συνάντηση μαζί του – κεκλεισμένων των θυρών- την αλλαγή του ονόματος της χώρας του.

Ο Ζάεφ, σύμφωνα με πληροφορίες προσκείμενες στην σκοπιανή (Σ εγ: πΓΔΜ) αντιπροσωπεία, έκανε μερικές προτάσεις για το νέο όνομα. Θα μπορούσε να ονομασθεί η πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατίας ως «Άνω Μακεδονία», «Βόρεια Μακεδονία» ή «Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)».

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι στις προτάσεις του Ζάεφ, οι Έλληνες, οι οποίοι μέχρι τώρα έχουν μπλοκάρει τα Σκόπια (Σ εγ: πΓΔΜ) λόγω του ονόματος «Μακεδονία», στην πορεία τους προς το ΝΑΤΟ, συμφωνούν.

Ο Ζάεφ, όπως ανέφερε πηγή του Σπούτνικ, ζήτησε τη βοήθεια των Αμερικανών για την υλοποίηση του σχεδίου, επειδή οι πολίτες των Σκοπίων είναι αντίθετοι με την αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας του κράτους, αν και το διεθνές σύστημα έχει αναγνωρίσει τα Σκόπια (Σ εγ: πΓΔΜ) ως ‘Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας’- FYROM.

Ο Αλεξάνταρ Μιτέφσκι, από το Κέντρο Έρευνας και Ανάλυσης των Σκοπίων (Σ εγ: πΓΔΜ), δήλωσε στο Σπούτνικ, ότι η είδηση έγινε γνωστή στα Σκόπια (Σ εγ: πΓΔΜ), αλλά δεν είναι θέση να το επιβεβαιώσει ή να το αρνηθεί.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η ιστοσελίδα της σκοπιανής (Σ εγ: πΓΔΜ) κυβέρνησης, γράφει ότι ο Ζάεφ στην Ποντγκόριτσα είχε διμερή συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ,Μάικ Πενς, ο οποίος λέγεται ότι δήλωσε ότι τα Σκόπια (Σ εγ: πΓΔΜ) μπορούν να υπολογίζουν στην υποστήριξη των ΗΠΑ και ότι στηρίζουν την πολιτική της κυβέρνησης και τις προσπάθειές της για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

(rs.sputniknews.com)

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/08/04/%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%b8%ce%b5%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bd%ce%b1%cf%84%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82-%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%ac%ce%b8%ce%b5%ce%b9%ce%b1/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.