ΝΑΤΟ! Τι δεν καταλάβατε;

«Η ένταξη της χώρας μας στο ΝΑΤΟ θα μας προστατεύσει από τις παρεμβάσεις της Ρωσίας τις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας και θα μειώσει την επιρροή της Ρωσίας», δήλωσε η υπουργός Άμυνας, Ραντμίλα Σεκερίνσκα σε συνέντευξή της στο πρακτορείο «Bloomberg».

«Πριν από την εκλογή της νέας κυβέρνησης υπήρχαν πληροφορίες σχετικά με τις προσπάθειες της Ρωσίας για επιπτώσεις σε βασικούς τομείς της πολιτικής και στον τομέα της ασφάλειας. Μας ανησυχεί το γεγονός αυτό. Πιστεύουμε ότι η ένταξη της χώρας μας στο ΝΑΤΟ θα μπορούσε να βάλει ένα τέλος σε αυτές τις προσπάθειες», δήλωσε η Σεκερίνσκα.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ, προσπαθεί να βελτιώσει τις σχέσεις με την Ελλάδα, σε σχέση με τη διαφωνία του ονόματος που εμποδίζει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Επίσης, προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης θα είναι οι εσωτερικές μεταρρυθμίσεις στο πλαίσιο του σχεδίου που πρόκειται να υλοποιηθεί μέσα σε 9 μήνες για την επιτάχυνση της ένταξης στο ΝΑΤΟ.

«Η χώρα πρέπει να ασχοληθεί με θέματα που αφορούν το κράτος δικαίου και την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, τα οποία τίθενται επί του παρόντος ως πρόβλημα για την ένταξή μας στο ΝΑΤΟ.

Θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στις μεταρρυθμίσεις αυτές, συγχρόνως θα ζητήσουμε από τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ να εκτιμήσουν τις προσπάθειες αυτές και τα αποτελέσματά τους, ώστε να λάβουν το συντομότερο δυνατό μια απόφαση», δήλωσε η Σεκερίνσκα.

(mkd.mk)

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/08/11/%ce%bd%ce%b1%cf%84%ce%bf-%cf%84%ce%b9-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%bb%ce%ac%ce%b2%ce%b1%cf%84%ce%b5/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.