«Ντουρρούτι : Η κοινωνική επανάσταση στην Ισπανία 1896-1936» του Abel Paz

“Το βιβλίο του Παζ για τον Ντουρρούτι, σε αντίθεση με το δικό μου έργο (Το Σύντομο Καλοκαίρι της Αναρχίας), είναι υψηλών επιστημονικών απαιτήσεων, τις οποίες άλλωστε εκπληρώνει…” γράφει ο Χ. Μ. Ετσενσμπέργκερ, επισημαίνοντας έτσι τη σπουδαιότητα του παρόντος βιβλίου, διότι όντως αυτό δεν πραγματεύεται μόνο την ιστορία ενός ανθρώπου αλλά και μιας εποχής καθώς και της ίδιας της Ισπανικής Επανάστασης.

Κατά την διάρκεια 40 ολόκληρων χρόνων αγώνων, εξορίας, φυλακίσεων, παρανομίας, απεργιών και εξέγερσης, ο Μπουεναβεντούρα Ντουρρούτι, ο θρυλικός Ισπανός επαναστάτης, έζησε πολλές ζωές και όταν πέθανε, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία, διότι υπήρξε ένας ασυμβίβαστος αναρχικός, ο οποίος υπεράσπιζε και βίωνε την πεποίθησή του ότι η Επανάσταση και η Ελευθερία είναι αδιαχώριστες.

(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Αρχεία:

ntoyrroyti.pdf

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/08/12/%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%cf%81%ce%bf%cf%8d%cf%84%ce%b9-%ce%b7-%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%89%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%83/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.