κακές οι σχέσεις αλλά το εμπόριο όπλων είναι εμπόριο

Αποκαλύφθηκε ότι παρά την ένταση και την κρίση ανάμεσα στην κυβέρνηση Μέρκελ και το καθεστώς Ερντογάν, η Γερμανία συνεχίζει το εμπόριο όπλων της με την τουρκικό κράτος.

Μόνο στο πρώτο τετράμηνο του 2017, ο τουρκικός στρατός αγόρασε από γερμανικές εταιρίες όπλα και πυρομαχικά αξίας 5.600.000 ευρώ.

Στην Γερμανία οι εταιρίες οπλισμού χρειάζονται κυβερνητική έγκριση  για τις πωλήσεις στο εξωτερικό. Η κυβέρνηση του μεγάλου συνασπισμού χριστιανοδημοκρατών και σοσιαλδημοκρατών παρά τις κινήσεις της κατά του Ερντογάν, καθώς περνάνε οι μέρες να ανάβουν όλο και περισσότερο το πράσινο φως στις πωλήσεις όπλων.

Το υπουργείο Οικονομικών της κυβέρνησης Μέρκελ απάντησε σε ερώτημα σχετικά με το εμπόριο όπλων που υπέβαλλε το κόμμα της Αριστεράς. Από την απάντηση φάνηκε πως παρά την σχεδόν ενός έτους κρίση με και ένταση με τον Ερντογάν, το εμπόριο όπλων δεν επηρεάστηκε καθόλου.

ΤΟ 2016 ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΠΛΩΝ

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε πως το 2016 η Γερμανία πούλησε στον τουρκικό στρατό όπλα αξίας 49 εκ. ευρώ, ενώ το ίδιο αυτό νούμερο το 2015 ήταν 26,5 εκ. ευρώ. Το υπουργείο ανέφερε πως στους πρώτους 4 μήνες του 2017 δόθηκαν άδεις για πώληση στην Τουρκία όπλων και πυρομαχικών περίπου όσο το σύνολο του 2015, δηλαδή 22 εκ. ευρώ. Η βουλευτής των Πρασίνων Νταγντελέν που υπέβαλε το ερώτημα εστίασε στο ότι η κυβέρνηση Μέρκελ εξοπλίζει χώρες που στηρίζουν την ισλαμική τρομοκρατία.  Η Νταγντελέν είπε πως το εμπόριο όπλων με Τουρκία, Σαουδική Αραβία και Κατάρ είναι επικίνδυνο και έκανε μια παρομοίωση λέγοντας πως ¨Με την μεταφορά όπλων εκεί η κυβέρνηση φαίνεται να πηγαίνει στην πυρκαγιά κρατώντας δάδα¨.

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΕΧΤΗΚΕ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΗΝ ΡΑΪΜΕΝΤΑΛ!

Τις προηγούμενες μέρες αποκαλύφθηκε πως η γερμανική εταιρία Ραϊμένταλ θα παραγάγει στην Τουρκία χίλια πάντσερ αξίας 7 δις ευρώ. Τον Νοέμβριο του 2015 είχαν δημοσιευτεί φωτογραφίες του Ερντογάν με τον μάνατζερ της Ραϊμένταλ που είχε προσκληθεί για αυτήν την δουλειά στο προεδρικό μέγαρο.

Το γνωστό περιοδικό Στερν σε άρθρο του της περασμένης εβδομάδας έγραψε πως η Ραϊμένταλ εδώ και χρόνια είχε θέσει σε λειτουργία σχέδιο ώστε να μην επηρεάζεται από τις μελλοντικές κρίσεις και εντάσεις με την Άγκυρα. Το περιοδικό έγραψε πως ο διευθυντής της Ραίμένταλ ο Αρμίν Πάπεργκερ κάνοντας κάτι πονηρό, αποφάσισε τα άρματα μάχης που θα δοθούν στον τουρκικό στρατό να παραχθούνε στην Τουρκία και αυτός ήταν και ο λόγος τότε που είχε εμφανιστεί στο προεδρικό μέγαρο.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/08/13/%ce%ba%ce%b1%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%bf%ce%b9-%cf%83%cf%87%ce%ad%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%ac-%cf%84%ce%bf-%ce%b5%ce%bc%cf%80%cf%8c%cf%81%ce%b9%ce%bf-%cf%8c%cf%80%ce%bb%cf%89%ce%bd/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.