η CNT για την επίθεση στη Βαρκελώνη

Εκ μέρους της CNT εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη, αγανάκτηση, σύγχυση και πόνο για την επίθεση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στη Βαρκελώνη.

Για ακόμα μια φορά ήταν ο λαός, οι πολίτες, οι περαστικοί αυτοί που δέχτηκαν τις συνέπειες πολέμων που δεν είναι δικοί τους. Για ακόμα μια φορά ο λαός βάζει τον πόνο και τους νεκρούς.

Αυτή τη φορά η τοποθεσία άλλαξε. Ήταν η καρδιά της Βαρκελώνης που δέχτηκε το χτύπημα. Αλλά για ακόμα μια φορά ο στόχος ήταν ο ίδιος: οι άοπλοι και αθώοι πολίτες. Είτε είναι στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Συρία, στην Υεμένη, στο Λονδίνο, στο Παρίσι, στο Βερολίνο, στη Μεσόγειο ή στους φράχτες της Μελίγια συνεχίζουμε να μετατρεπόμαστε σε εξευμενισμένα θύματα, σε παράπλευρες απώλειες ενός πολέμου ανάμεσα σε παρατάξεις που δε γνωρίζουμε, που δεν γνωρίζουν όρια στα μέσα προκειμένου να επιτύχουν τους σκοπούς τους, που δε γνωρίζουν την έννοια της λέξης “αγάπη”. Παρατάξεις για τις οποίες η εξουσία τίθεται πάνω από τους ανθρώπους και τη ζωή. Παρατάξεις που δε μας αντιπροσωπεύουν.

Eίμαστε σίγουροι ότι καμιά αχρεία και ποταπή πράξη όπως αυτή δε θα καταφέρει να μας μετατρέψει σε κάτι που δεν είμαστε. Δε θα καταφέρουν να μας στρέψουν ενάντια στους ταξικούς αδερφούς και αδερφές μας. Σίγουρα, αυτή η υποχθόνια πράξη θα πρέπει να μας κάνει να δούμε τους εαυτούς μας, να καταλάβουμε ο ένας τον άλλο, να ενδυναμώσουμε τις ηθικές αξίες μας αυτές της αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας μεταξύ των ανθρώπων και των λαών.

Ενάντια σε αυτούς που κηρύττουν την αδιαλλαξία, την καταδίωξη του διαφορετικού ή την θρησκευτική, φυλετική ή ταξική υπεροχή, αντιστεκόμαστε ως άνθρωποι που υπερασπίζονται τη δαφορετικότητα, με γενναιότητα και αγωνιστικότητα.

Όλη μας την αγάπη σε αυτούς που υποφέρουν.

Η διαρκής γραμματεία της CNT

Μπιλμπάο, 17 Αυγούστου 2017

(Μετάφραση Μ.Φ.)

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/08/18/%ce%b7-cnt-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%cf%80%ce%af%ce%b8%ce%b5%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%b2%ce%b1%cf%81%ce%ba%ce%b5%ce%bb%cf%8e%ce%bd%ce%b7/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.