Δολοφονία του Cemil Bayak. Μια απόπειρα που πήγε στον βρόντο

από την ελευθεριακή κοινότητα

Η απαγωγή από το PKK δύο  τούρκων μυστικών πρακτόρων δημιουργεί ένταση Τουρκίας-PUK

Sulaimani , περιοχή του Κουρδικού Ιράκ, – Η απαγωγή των δύο μελών της Τουρκίας Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών  (MIT) από ομάδα του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ) βορειοδυτικά της Sulaimani έχει δημιουργήσει ένταση μεταξύ της Άγκυρας και της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν (PUK).

Δύο μέλη της Τουρκικής  MIT έφθασαν στην πόλη Sulaimani μέσω του διεθνή αερολιμένα Sulaimani για τρίτη φορά τις τελευταίες ημέρες, ανέφερε η NRT.

Τα μέλη της MIT προτίθονταν να διεξάγουν διάφορες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών να “δολοφονήσουν” έναν κορυφαίο ηγέτη του PKK ο οποίος νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της περιοχής.

Τα δύο μέλη της MIT παρέμειναν μια νύχτα στο High Crest Hotel στο Sulaimani. Αργότερα πήγαν στην περιοχή Ντουκάν όπου κρατήθηκαν και απήχθησαν από το ΡΚΚ.

Το PKK παρακολούθησε τα μέλη του MIT και τα οδήγησε στα βουνά Qandil, ανέφερε η NRT.

Η Τουρκία επέκρινε το PUK και κάλεσε το κόμμα να απελευθερώσει τα δύο μέλη, λόγω της εξουσίας του PUK στην περιοχή. Σύμφωνα με την πηγή η Τουρκία προειδοποίησε για τις συνέπειες.

Η Τουρκία εκδίωξε τον εκπρόσωπο του PUK στην Άγκυρα, τον Behroz Galali, μαζί με την οικογένειά του την Πέμπτη.

Ο Γκάαλι δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ότι το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών τον είχε ενημερώσει ότι το γραφείο του PUK στην Άγκυρα έπρεπε να κλείσει και ότι έπρεπε να επιστρέψει στην περιοχή του Κουρδιστάν λόγω ενός περιστατικού που έλαβε χώρα στη ζώνη που ελέγχει το PUK στην  περιφέρειας του ΙρακινούΚουρδιστάν.

Το μέλος του Politburo του PUK, Σαάτι Αχμέντ Πίρα, δήλωσε στην NRT την Πέμπτη ότι η Τουρκία ήθελε το PUK και τον εκπρόσωπό του να πληρώσουν την τιμή ενός συμβάντος για το οποίο η Άγκυρα δεν ήταν επιτυχής.

Πρόσθεσε επίσης ότι το PUK βρίσκεται σε επαφή με την Τουρκία για να επιλύσει το ζήτημα.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/08/26/%ce%b4%ce%bf%ce%bb%ce%bf%cf%86%ce%bf%ce%bd%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-cemil-bayak-%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%cf%80%cf%8c%cf%80%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%ae%ce%b3%ce%b5/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.