[Τουρκία*DAF] Ανακοίνωση για τη δολοφονία της Heather Heyer

Το βράδυ του Σαββάτου της 12ης Αυγούστου στο Charlottesville,  ένα αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ένας ρατσιστής έκλεψε τη ζωή της Heather Heyer, μέλους των Βιομηχανικών Εργατών του Κόσμου / IWW και τραυμάτισε πολλούς άλλους.
Οι κάτοικοι της πόλης αντέδρασαν στις ρατσιστικές απειλές και η οργανωμένη αλληλεγγύη έδωσε μια ισχυρή απάντηση, καθώς η επίθεση αυτή στόχευε τον αντιρατσιστικό αγώνα και γενικότερα τον αγώνα για την ελευθερία.  Το κράτος, με τις δυνάμεις καταστολής του, οι οποίες  βρίσκονταν στο σημείο, ήταν απλά θεατές  κατά τη διάρκεια της επίθεσης, κηρύσσοντας στη συνέχεια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στον αγώνα.
Δεν μας είναι ξένες οι ρατσιστικές επιθέσεις ούτε η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς το κράτος της Τουρκίας βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για περισσότερο από ένα χρόνο τώρα.

Είμαστε αλληλέγγυοι με όλους τους συντρόφους μας στον αγώνα κατά του ρατσισμού στο Charlottesville και ενάντια στην κρατική οικοδόμηση της βίας εν γένει. Μοιραζόμαστε τη θλίψη σας.

Η θλίψη μας είναι ο σπόρος της οργής μας.

Αναρχική Επαναστατική Δράση (Devrimci Anarşist Faaliyet)

μετάφραση από την Πρωτοβουλία για τη Διεθνιστική Αλληλεγγύη στη Μεσόγειο

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/08/30/%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%af%ce%b1daf-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%af%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7-%ce%b4%ce%bf%ce%bb%ce%bf%cf%86%ce%bf%ce%bd%ce%af%ce%b1/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.