το μάστερ πλαν και οι εργολαβίες στη Χιμάρα

Αυτό είναι το νέο σχέδιο μαζικών κατεδαφίσεων που πρόκειται να εγκρίνει το δημοτικό συμβούλιο της Χιμάρας την Τετάρτη (χάρτες)
Κλιμακώνεται η ένταση στη Χιμάρα μετά την ψήφιση του μάστερ πλαν που αφορούσε στις κατεδαφίσεις περιουσιών ελλήνων της μειονότητας. “Το σχέδιο το οποίο παρουσιάζεται ως ένα νέο πολεοδομικό σχέδιο για την ανάπτυξη της περιοχής της Χιμάρας περιέχει ένα λεπτομερές ντοκουμέντο όπου καθορίζονται οι παραθαλάσσιες περιοχές που θα κρατικοποιηθούν για να παραχωρηθούν για την κατασκευή νέων τουριστικών οικισμών που θα εγκριθούν σύμφωνα με το νέο νόμο “Περί ανάπτυξης τουρισμού”. Ο νόμος αυτός νομιμοποιεί την απαλλοτρίωση ιδιωτικής γης και την κατεδάφιση ιδιωτικής περιουσίας εντός αυτών των εκτάσεων για την κατασκευή των νέων τουριστικών οικισμών”, αναφέρει χαρακτηριστικά η μειονοτική ιστοσελίδα Χιμάρα.  Όπως διαβάζουμε στην άλλη μειονοτική ιστοσεδία Ταχυδρόμος:  “Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αλβανικού Τύπου, το έργο «ανάπλασης» της Χειμάρρας της Βόρειας Ηπείρου, που προϋποθέτει την υφαρπαγή των περιουσιών της γηγενούς ελληνικής εθνικής μειονότητας, έχει αναλάβει ελληνική εταιρεία“. Ανεξάρτητα όμως από το ποιος θα αναλάβει τη μεγάλη εργολαβία του μάστερ πλαν, η αλβανική κυβέρνηση με τα τοπικά της αθύρματα που είναι κυρίως έλληνες συνεργάτες της στο Δήμο Χιμάρας, είναι υπεύθυνοι για αυτήν την ένταση. Διότι πέρα από τα χρήματα που μέλλονται να πέσουν στις τσέπες τους είναι και το ζήτημα που έχει ήδη διαστάσεις εθνικού ζητήματος. Κι εδώ είναι πάλι που το κίνημα στην Ελλάδα και στην Αλβανία αρνείται και απαξιώνει να ασχοληθεί με τις ταπεινές υποθέσεις των χιμαραίων που χάνουν την περιουσία τους.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/09/01/%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%81-%cf%80%ce%bb%ce%b1%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%bf%ce%bb%ce%b1%ce%b2%ce%af%ce%b5%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7-%cf%87%ce%b9/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.