Αλβανία: Επειδή δεν υπάρχουν χρήματα αυξάνεται ο προϋπολογισμός για το στρατό!

 

 

Κατά τη διάσκεψη των στρατιωτικών επιτροπών του ΝΑΤΟ, στα Τίρανα, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα,  αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της χώρα του ως προς το ΝΑΤΟ.

Επεσήμανε ότι θα η Αλβανία θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της ως κράτος –μέλος της Συμμαχίας, όχι μόνο σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, αλλά ακόμη και στον παγκόσμιο συνασπισμό κατά του ISIS.

Ο Ράμα τόνισε ότι την εκπλήρωση των στόχων αυτών θα γίνει με αύξηση στις αμυντικές δαπάνες της χώρας, όπως ανέφερε σε σελίδα  κοινωνικής δικτύωσης η νέα υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, Όλτα Τζάσκα.

κατά τ’ άλλα στην Αλβανία τιμάται ο εθνικός και βαλκανικός και ευρωπαϊκός ήρωας Σκεντέρμπεης… αλλά το μνημείο του πέφτει ενώ το άγαλμά του καλύφθηκε για τη μουσουλμανική γιορτή Μπαϊράμ…

«Παρά το γεγονός ότι ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση το έτος Σκεντέρμπεη, ο τάφος του εθνικού ήρωα Γκιέργκι Καστριότι, στη Λέζα, οδεύει προς ερημοποίηση. Η οροφή του μνημείου είναι εντελώς καταστραμμένη και πεσμένη σε διάφορα σημεία, όπου υπάρχει καθίζηση, δημιουργώντας  έτσι υγρασία, ενώ ο τοίχος του μνημείου έχει ρωγμές σε ορισμένα σημεία του», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

Ενώ ειδοποιήθηκαν για την κατάσταση αυτή οι αρμόδιες υπηρεσίες , δεν έχει ακόμη ληφθεί η κατάλληλη προσοχή. Ο επικεφαλής του Γραφείου Πολιτιστικής Κληρονομιάς λέει ότι σύντομα βάσει ενός σχεδίου θα επιδιορθωθεί το μνημείο και θα φωταγωγηθεί, αλλά τα προβλήματα χρηματοδότησης παραμένουν.

«Το μνημείο πρέπει να αποκατασταθεί και να δοθεί έμφαση στην αρχική του δομή του έτους 1440, απαιτείται αλλαγή της κάλυψής του από τα υλικά που έχει γιατί θεωρούνται καρκινογόνα, υπάρχει, επίσης, πολλή μεγάλη διάβρωση από τις βροχές», είπε ο Παουλίν Ζέφι.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι από την κατασκευή του μνημείου, πριν από μερικά χρόνια, στον τάφο του Σκεντέρμπεη δεν έχει γίνει καμία συντήρηση.

(lapsi.al)

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/09/17/%ce%b1%ce%bb%ce%b1%ce%b2%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1-%ce%b5%cf%80%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%ae-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%cf%85%cf%80%ce%ac%cf%81%cf%87%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%87%cf%81%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.