Συνελήφθη και η Μεράλ Γκεϊλανί, σύντροφος του Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί!

  • Συνελήφθη και η Μεράλ Γκεϊλανί, σύντροφος του Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί!

Πριν από λίγο ενημερώθηκα ότι η Μεράλ Γκεϊλανί, σύντροφος τού για έξι μήνες φυλακισμένου συμπατριώτη μας Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί, κρατείται στο αστυνομικό τμήμα της Αττάλειας!

Η Γκεϊλανί συνελήφθη με την κατηγορία «της προπαγάνδας για το Κουρδικό ζήτημα και για την προτροπή σε Τούρκους πολίτες να μην πηγαίνουν στο στρατό και να δολοφονούν», ενώ η εισαγγελία θα αποφασίσει κατά πόσο θα παραπεμφθεί στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η Μεράλ Γκεϊλανί είναι 34 ετών και μαζί με τον σύντροφό της Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί είχαν εγκατασταθεί στο Ρομπόσκι του Κουρδιστάν, εκεί όπου οι τουρκικές δυνάμεις καταστολής είχαν δολοφονήσει αμάχους, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, αγωνιζόμενη για την ελευθερία του κουρδικού λαού και την αναγνώριση της Γενοκτονίας.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/10/14/%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%ce%bb%ce%ae%cf%86%ce%b8%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%ac%ce%bb-%ce%b3%ce%ba%ce%b5%cf%8a%ce%bb%ce%b1%ce%bd%ce%af-%cf%83%cf%8d%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.