κούρδοι και κούρδοι (1)

από την ελευθεριακή κοινότητα

Το Δημοκρατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (KDP) απέσυρε τις δυνάμεις των peshmerga από το Sinjar και άφησε τις θέσεις του στην από το Ιράν υποστηριζόμενη σιιτική πολιτοφυλακή Hashd al-Shaabi.

Οι δυνάμεις του KDP αποσύρθηκαν από το κέντρο Sinjar και τα γύρω χωριά σήμερα Τρίτη το πρωί μετά από συνομιλίες με την Hashd al-Shaabi.Το Sinjar είναι η δεύτερη μεγάλη πόλη που εγκαταλείφτηκε από το KDP μετά την εισβολή στην Kirkuk τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, οι Δυνάμεις Άμυνας των Λαών (HPG), οι δυνάμεις YJA Star και Sinjar Resistance Units προστατεύουν τις θέσεις τους γύρω από την πόλη και το όρος Sinjar.

Το KDP αποσύρθηκε από τις ακόλουθες θέσεις: το κέντρο της πόλης Sinjar, το εργοστάσιο τσιμέντου και τα χωριά Şebabît, Solax, Til Qesep, Hemedan, Tilbenat, Qinê, Sinûn, Cidalê, Heyalê, Domîz, Werdiya, Golat, Niyêniyat, Herdan, Zorava και Şerfeddin.

Οι δυνάμεις των Hashd al-Shaabi ελέγχουν πλέον το μεγαλύτερο μέρος του κέντρου της πόλης Sinjar.

Οι peshmerga του KDP αποσύρθηκαν από το Sinjar χωρίς να πυροβολήσουν μία σφαίρα εναντίον του ISIS στις 3 Αυγούστου 1994. Αυτό οδήγησε στη δολοφονία χιλιάδων Εζίντι.

Το Σιντζάρ είναι η παραδοσιακή πατρίδα του λαού των Εζίντι.Είναι επίσης το σπίτι του ναού της Τσερμέρας, του πιο ιερού τόπου για τη θρησκεία των Εζίντι.

Μονάδες αντίστασης Shengal (YBŞ) : Θα υπερασπιστούμε τη γη μας

Ο διοικητής των YBŞ Dijwar Feqir είπε: “Είμαστε τα παιδιά αυτών των εδαφών.Έχουμε προστατεύσει το σπίτι μας και το αίμα μας έχει χυθεί.Θα προστατεύσουμε αυτόν τον τόπο. ”

Ο διοικητής Dijwar Feqir των Μονάδων Αντίστασης της Shengal (YBŞ) μίλησε για τις τηλεοπτικές ειδήσεις της Stêrk μέσω τηλεφώνου σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο Shengal.

Ο Feqir δήλωσε ότι είχε καταστεί σαφές ότι οι Χαστ αλ Σαάμπι και οι ιρακινές δυνάμεις θα στραφούν προς την Σενγκάλ μετά το Κιρκούκ και δήλωσε: «Οι δυνάμεις των Πέσμπεργκα στην Σένγκαλ έφυγαν χθες το βράδυ».

Ο Feqir δήλωσε ότι οι δυνάμεις των Hashd al-Shaabi βρίσκονται τώρα στις θέσεις των peshmerga στο Shengal, αλλά δεν υπήρξαν εντάσεις με την κοινωνία του Κισιν στην παρούσα κατάσταση.

ΟDijwar Feqir δήλωσε: “Είμαστε στις θέσεις άμυνας μας.Προστατεύουμε τις θέσεις μας τόσο στο κέντρο της πόλης Shengal όσο και στο βουνό Shengal. ”

Ο Dijwar Feqir πρόσθεσε: “Το αίμα μας έχει χυθεί εδώ και έχουμε υπερασπιστεί την περιοχή μας.Όλοι πρέπει να το σέβονται και να έχουν την κατάλληλη προσέγγιση.Είμαστε τα παιδιά αυτών τωνεδαφών.Έχουμε υπερασπιστεί αυτό το μέρος, έχουμε χύσει το αίμα μας.Θα συνεχίσουμε να την υπερασπίζουμε. “

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/10/17/%ce%ba%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%b4%ce%bf%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%ba%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%b4%ce%bf%ce%b9/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.