Η Ράκκα είναι πια ελεύθερη!

από την ελευθεριακή κοινότητα

Οι πολιτοφυλακές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων δήλωσαν σήμερα ότι νίκησαν το Ισλαμικό Κράτος στην πρώην πρωτεύουσα του Raqqa, ανεβάζοντας τις σημαίες τους στα τελευταία εδάφη των τζιχαντιστών στην πόλη μετά από μια τετράμηνη μάχη.

Οι μάχες τελείωσαν, αλλά η συμμαχία των Κούρδων και Αράβων πολιτοφυλακών συνεχίζει να καθαρίζει το στάδιο απο νάρκες και τα υπόλοιπα των συμμοριτών, δήλωσε η Ρότζντα Φελάτ, διοικητής της εκστρατείας της Raqqa εκ μέρους των δημοκρατικών δυνάμεων της Συρίας.

Μια επίσημη δήλωση νίκης στη Raqqa θα γίνει σύντομα, όταν η πόλη θα έχει καθαριστεί από νάρκες και πιθανά ισλαμικά υπολείμματα , δήλωσε ο Talal Silo, εκπρόσωπος των SDF.

Η πτώση της Raqqa, όπου το Ισλαμικό Κράτος πραγματοποίησε τις νικηφόρες παρελάσεις μετά από τις σειρές των επιτυχιών του το 2014, είναι ένα ισχυρό σύμβολο της κατάρρευσης των τζιχαντιστών.

Το Ισλαμικό Κράτος έχασε το μεγαλύτερο μέρος της επικράτειάς του στη Συρία και το Ιράκ φέτος, συμπεριλαμβανομένης της Μοσούλ.Στη Συρία, αναγκάστηκε να επιστρέψει σε μια λωρίδα της κοιλάδας του Ευφράτη και της γύρω ερήμου.

Οι μαχητές των πολιτοφυλακών γιορτάζουν στους δρόμους, φωνάζοντας συνθήματα από τα οχήματά τους. https://youtu.be/7eNtHT1HcXg?t=20

Οι αγωνιστές και οι διοικητές τους ένωναν τα χέρια τους ο ένας με τον άλλο, χαμογελώντας, σε ένα τοπίο μάχης-σημαδεμένο από κατεστραμμένα κτίρια σε μια δημόσια πλατεία.

Οι σημαίες που κυματίζουν στο γήπεδο και στους δρόμους της πόλης είναι των SDF, της ισχυρότερης πολιτοφυλακής τους το κουρδικό YPG, και του γυναικείου YPJ.

Οι μαχητές κατέβασαν τη μαύρη σημαία του ισλαμικού κράτους, την τελευταία που κυμάτιζε ακόμα πάνω από την πόλη, από το Εθνικό Νοσοκομείο κοντά στο γήπεδο.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/10/18/%ce%b7-%cf%81%ce%ac%ce%ba%ce%ba%ce%b1-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%8d%ce%b8%ce%b5%cf%81%ce%b7/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.