Ελλάδα: λευτεριά στον Οτζαλάν

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποίησαν, χθες,  Κούρδοι, ζητώντας την απελευθέρωση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Η Ενωση Κουρδικών Κοινοτήτων πριν λίγες ημέρες είχε προειδοποιήσει την Αγκυρα για την κατάσταση της υγείας και την ασφάλεια του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, μετά από σειρά σχετικών αλλά αντιφατικών δημοσιευμάτων σε τουρκικές εφημερίδες για τον φυλακισμένο ηγέτη.

Σε ανακοίνωσή της η KCK, η οποία εκπροσωπεί πολιτικώς σχεδόν το σύνολο των κουρδικών κομμάτων και οργανώσεων και εδρεύει στις Βρυξέλλες, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Προειδοποιούμε την κυβέρνηση της Τουρκίας και τον πρόεδρό της Ταγίπ Ερντογάν, ότι θα τους θεωρήσουμε υπεύθυνους για οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη στην υγεία ή στην ασφάλεια του ηγέτη μας Άπο».

Κατά τη διάρκεια της πορείας, υπάλληλος από την τουρκική πρεσβεία, στεκόμενος δίπλα από τους αστυνομικούς, έκανε το σήμα των γκρίζων λύκων βρίζοντας ταυτόχρονα τους Κούρδους, γεγονός που πυροδότησε αντιδράσεις. Η ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με τους Κούρδους, φέρεται να προχώρησε απρόκλητα σε χρήση χημικών, γεγονός που η αστυνομία δεν παραδέχεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στη σύλληψη του Ahmet Teke, είναι 36 χρονών και είναι γενικός υπεύθυνος στο Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/10/19/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1-%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ac-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%bf%cf%84%ce%b6%ce%b1%ce%bb%ce%ac%ce%bd/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.