100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ…1

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ…

Το Λυκόφως του Καπιταλισμού και της Νεωτερικότητας πλησιάζει και ταυτόχρονα εμφανίζεται το Λυκαυγές ενός νέου Αναγεννησιακού Πολιτισμού… Η Απ-Ελευθερωτική μέρα πλησιάζει, αλλά αυτή δεν θα έρθει αυτόματα… Είναι ένας 2ος μεγάλος τοκετός που έχει τραβήξει 100 χρόνια [Ο 1ος τοκετός ξεκίνησε το ‘‘1789’’ και ως το ‘‘1871’’ γέννησε την Ελευθεριακή Ιδεόσφαιρα]… Απ’ τον Φλεβάρη του ’17 ξεκίνησε η μετάβαση προς έναν Νέο Κόσμο, αυτό της Ουσιαστικής Ελευθερίας, της Δημιουργικής Ανάπτυξης του Ανθρωπίνου Όντος και του Κομμουνισμού… Ο Επαναστατικός κύκλος δεν έχει κλείσει -και δεν θα κλείσει ποτέ!

*

To μόνο σίγουρα είναι ότι θα ξαναγυρίσουμε…
Έχουμε ανοιχτούς λογαριασμούς με την Ιστορία…

*

”Κοίτα! Οἱ ἄλλοι ἔχουν κινήσει
κι᾿ ἔχ᾿ ἡ πλάση κοκκινήσει
κι᾿ ἄλλος ἥλιος ἔχει βγῇ
σ᾿ ἄλλη θάλασσ᾿, ἄλλη γῆς”

*

<< Οι Κομμουνιστές δεν καταδέχονται να κρύβουν τις ιδέες και τους σκοπούς τους. Διακηρύσσουν φανερά ότι οι στόχοι τους μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο με τη βίαιη ανατροπή κάθε κατεστημένης κοινωνικής οργάνωσης. Ας τρέμουν οι κυρίαρχες τάξεις μπροστά σε μια κομμουνιστική επανάσταση. Οι προλετάριοι δεν έχουν να χάσουν τίποτε, εκτός απ’ τις αλυσίδες τους. Και θα κερδίσουν έναν κόσμο ολόκληρο.

ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΕΝΩΘΕΙΤΕ! >>

// Karl Marx & Friedrich Engels, Manifest der Kommunistischen Partei (‘‘1848’’)

[ Painting: “Proletarians of All Countries Get United!”, by El Lisitsky ]

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/10/20/100-%cf%87%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1-1/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.