Θα μπορούσε η Τουρκία να ξεκινήσει μια επίθεση κατά του καντονιού της Afrin και να νικήσει;

από την ελευθεριακή κοινότητα

Μετά την σχεδόν ολοκληρωτική εξαφάνιση του παράγοντα ΙΣΙΣ από τα Συριακά εδάφη και την ουσιαστική κατάρρευση των απελευθερωτικών συστατικών της Συριακής εξέγερσης και την συμμαχία και ταύτιση του φουνταμενταλιστικού μέρους της με τα Τουρκικά συμφέροντα στις βόρειες περιοχές της Συρίας , ο πόλεμος στην χώρα μπαίνει σε νέα φάση και παίρνει άλλα χαρακτηριστικά. Η σύγκρουση πλέων μέλει να προσδιοριστεί μεταξύ εκείνων που προτείνουν το κοινωνικό –ταξικό- απελευθερωτικό – συνθετικό, όραμα από την μία και από την άλλη εκείνους που υπηρετούν την εξουσία , την κυριαρχία, την υποταγή και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Από την μία η Ομοσπονδιακή Δημοκρατική Βόρεια Συρία της πολιτικής, πολιτιστικής, εθνοτικής, θρησκευτικής, ελευθερίας και σύνθεσης, της χειραφέτησης των φύλων και της αυτοδιεύθυνσης (με τα όποια κενά και ελλείψεις) και από την άλλη η Βαρβαρότητα της συμμαχίας της κεντρικής εξουσίας του Άσσαντ, του Ιρανικού σεχταριστικού επεκτατισμού και του Τουρκικού φασισμού.

Η κοινωνική επανάσταση στην Βόρεια Συρία αργά ή γρήγορα θα αναγκαστεί να συγκρουστεί ξανα για να προστατεύσει τις κατακτήσεις της, και ένα από τα πεδία που θα εξελιχθεί αυτή η μάχη είναι το καντόνι της Αφρίν. Το παρακάτω άρθρο είναι του SULEIMAN AHMADαπό το http://en.hawarnews.com/would-turkey-launch-an-attack-on-afrin/

ΑΦΡΙΝ – ΗΤουρκία εξακολουθεί να κινείτε απόκαιρότώρα σε επιθέσεις εναντίον της περιοχής Αφρίν, αλλά ο Αφρίν, από την αρχή της συριακής κρίσης, αντιστέκεται στις επιθέσεις της τουρκικής κατοχής και των μισθοφόρων της, ενώ ο διοικητής των Μονάδων Προστασίας του Λαού Mahmoud Ο Berkswedan δήλωσε ότι “όποιος επιχειρεί να προσεγγίσει την περιοχή Afrin δεν θα είναι σε θέση να το βγεί από αυτήν με ασφάλεια”.

Ένα βιογραφικό για την Αφρίν

Η Afrin είναι μια από τις πόλεις της Ροτζάβα και είναι το κέντρο του καντονιού της Afrin στην περιοχή Afrin που βρίσκεται στην ακραία βορειοδυτική γωνία των συριακών συνόρων και συνορεύει από τα δυτικά με το Iskenderun, από το βορρά με τη σιδηροδρομική γραμμή που οδηγεί από τον Maydan Το Ikbes στο Kilis, από την ανατολική πλευρά από την πεδιάδα του Azaz και από το νότο από την Semaan Citadel.

Το Afrin είναι μια ορεινή περιοχή ύψους 700-1269 μέτρων, η υψηλότερη κορυφή της οποίας είναι η Girê Mezin, η οποία θεωρείται μέρος της οροσειράς των Ταύρων στη Συρία.Η περιοχή Afrin είναι περίπου 3850 km2.Με άλλα λόγια, καταλαμβάνει περίπου το 2% του συριακού χώρου.

Το Afrin είναι επίσης διαφοροποιημένο στη γεωγραφία του, συμπεριλαμβανομένων πεδιάδων και των τραχιών βουνών.Ο ποταμός Afrin που τρέχει στη Συρία περίπου 85 χιλιόμετρα περνά μέσα από αυτό.Αυτός ο ποταμός θεωρείται μία από τις σημαντικότερες πηγές νερού.

Το Afrin απέχει περίπου 63 χλμ. από το Χαλέπι και έχει πληθυσμό περίπου 50.000 κατοίκους.Εκτός αυτού, αποτελείται από επτά περιφέρειες.Shara, Shiah, Janders, Rajo, Bulbul, Mobata και Sherawa και από 366 χωριά.Ο πληθυσμός του καντόνιου της Afrin και των περιφερειών της είναι περίπου 523.258 σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της συριακής κυβέρνησης το 2012 και ο αριθμός των Κούρδων φτάνει το 90%.

Η Afrin κατά τη διάρκεια της συριακής κρίσης

Καθώς η κρίση στη Συρία ξεκίνησε την άνοιξη του 2011 έως τα μέσα του 2012, η ​​Αφρίν έχει προετοιμαστεί οργανωτικά και στρατιωτικά για την καταπολέμηση του καθεστώτος.

Λίγο μετά την έναρξη της Επανάστασης στις 19 Ιουλίου το 2012 στη Ροτζάβα, η φλόγα της ελευθερίας εξαπλώθηκε στην Αφρίν που γρήγορα εξεγέρθηκε εναντίον του κυβερνώντος καθεστώτος και αυτό συνέβη συστηματικά και σκόπιμα χωρίς να βλάψει το δημόσιο συμφέρον του λαού.

Μέχρι το τέλος του 2012 και τις αρχές του 2013, η Αfrin είχε εκκαθαριστεί από τις υπηρεσίες ασφαλείας του Μπααθικού καθεστώτος. Αφού το καντόνι της Afrin καθάρισε πλήρως από τα σκουπίδια της κυβέρνησης Ασαντ, ξεκίνησε το στάδιο της θεσμικής και οργανωτικής δομής και άρχισε να διαχειρίζεται τον εαυτό του σύμφωνα με την έννοια της Δημοκρατικής Αυτοδιαχείρισης και το Δημοκρατικό Έθνος.

Οι πιο σημαντικές επιθέσεις μισθοφόρων στο καντόνι της Αφρίν

Μετά την εκκαθάριση της Afrin από τα κόμματα ασφαλείας της Συρίας, το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας άρχισε να εκμεταλλεύεται τις μισθοφορικές συμμορίες για να ξεκινήσει επιθέσεις εναντίον του καντονίου Afrin.

Το 2013, οι τουρκικές μισθοφορικές συμμορίες άρχισαν να εκτοξεύουν επιθέσεις στο χωριό Κάσταλ Χεντό από τον άξονα της πόλης Αζάζ με τη διοίκηση του μισθοφόρου Αμάρρ Νταδέκι, ο οποίος οδηγούσε Ταξιαρχία Ασεφέτ αλ Σσεμαλ (βόρειο θόλος), αλλά οι προσπάθειές τους απέτυχαν.

Τον Σεπτέμβριο του 2013, οι ΜΚ μισθοφόροι σε συμμαχία με τις μισθοφορικές ομάδες του συριακού συνασπισμού ξεκίνησαν επιθέσεις μεγάλης κλίμακας στην περιοχή Jendrisse του άξονα Dier blaout, Diwa και Jalma.Αυτές οι μαζικές επιθέσεις συνεχίστηκαν για σχεδόν ένα μήνα.Παρά την άνιση χρήση όπλων, οι μισθοφόροι δεν έκαναν ένα βήμα μπροστά στο θάρρος και την αντίσταση των Μονάδων Προστασίας του Λαού και των Μονάδων Προστασίας Γυναικών.

Οι επιθέσεις εναντίον της Afrin δεν σταμάτησαν, αλλά αυξήθηκαν στην περιοχή Sherawa, με επικεφαλής τον μισθοφόρο Abdul Qadir Saleh, διοικητή του Lewa al-Tawheed στο Χαλέπι, που ήταν μία από τις μεγαλύτερες παρατάξεις του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού και ενός από τους μεγαλύτερους τις πιο βίαιες επιθέσεις στην περιοχή.

Από την απόκρουση των επιθέσεων προς την απελευθέρωση ως απάντηση στην επιθυμία των ανθρώπων

Ως αποτέλεσμα των πρακτικών των μισθοφόρων εναντίον των κατοίκων των περιοχών της al-Shahba, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των κατοίκων των περιοχών της al-Shahba οι Μονάδες Προστασίας των Λαών και των Γυναικών, Jaish al-Thuwar, Tribal Forces και άλλες δυνάμεις της περιοχής της Afrin , στάθηκαν για να απελευθερώσουν τις περιοχές al-Shahba.

Στις αρχές του 2016, οι προαναφερόμενες δυνάμεις ξεκίνησαν μια εκστρατεία για την απελευθέρωση των περιοχών της al-Shahba για να τις καθαρίσουν από τους μισθοφόρους.Απελευθερώθηκαν δεκάδες χωριά και πόλεις.

Παρά την απελευθέρωση των χωριών και των πόλεων στις περιοχές al-Shahba, η τουρκική κατοχή άρχισε να εκτοξεύει μεγάλης κλίμακας επιθέσεις σε αυτές τις περιοχές και οι πιο βίαιες επιθέσεις ήταν στο χωριό Ain Daqna με επικεφαλής τους μισθοφόρους του Jaish all-Sona (Σουνιτικός στρατός) που έφερε την Τουρκία από το Homs στο Αζάζ και μέσα σε μια ημέρα εκατοντάδες μισθοφόροι σκοτώθηκαν σε μια ιστορική μάχη.

Ο τουρκικός στρατός κατοχής και οι μισθοφόροι του στα περίχωρα του καντονίου Αφρίν συνεχίζουν να εκτοξεύουν επιθέσεις, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, ως λόγο της αντίστασης που έδειξαν τα παιδιά του ήλιου και της βόρειας Συρίας.

Η υιοθέτηση της νόμιμης αυτοάμυνας είναι ο πιο σημαντικός λόγος για τις επιθέσεις του Afrin

“Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει ζωντανός οργανισμός στη φύση χωρίς αυτοπροστασία”.Κάθε ζωντανό πλάσμα προστατεύει την ύπαρξή του αντιδρώντας για να προστατεύσει τον εαυτό του.Οι ζωντανοί οργανισμοί προστατεύουν την ύπαρξή τους με γνώση και συνειδητοποίηση και η ιστορία της ανάπτυξης της αυτοπροστασίας είναι μέρος της ιστορίας της ανθρωπότητας “λέει ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ηγέτης του κουρδικού λαού.

Η αυτοπροστασία βασίζεται στην οργανωμένη κοινωνία, η οργανωμένη κοινωνία είναι η κοινωνία που προστατεύει την ύπαρξή της στο υψηλότερο επίπεδο, το σύστημα αυτοπροστασίας πρέπει να είναι διαθέσιμο σε όλες τις κοινωνίες

Από αυτή την αρχή και τη φιλοσοφία που ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν εφάρμοσε για τον λαό, οι κάτοικοι της Άφριν έσπευσαν να ενισχύσουν την αυτοπροστασία τους για να προστατευθούν από οποιαδήποτε επικείμενη επίθεση.Οι κάτοικοι του καντονιού, σε μικρές ομάδες, άρχισαν να προστατεύονται με την εκπαίδευση για τη χρήση όπλων για να στέκονται μαζί από τις δυνάμεις που προστατεύουν την Αφρίν.Το 50% του συνολικού πληθυσμού έχει εκπαιδευτεί.Επιπλέον, έχουν δημιουργηθεί τάγματα προστασίας και ο λαός της περιοχής εξακολουθεί να ακολουθεί αυτήν την προσέγγιση.

Μπορεί η Τουρκία να ξεκινήσει επιθέσεις κατά της Afrin;

Αφού η τουρκική κατοχή είχε παραβιάσει το έδαφος της Συρίας στο Idlib, η Τουρκία εξακολουθεί να κινείτε κάθε φορά με την επανάληψη επιθέσεων στην περιοχή της Afrin, αλλά η περιοχή Afrin δεν υπήρξε ποτέ κομμάτι τούρτας για εισβολείς ως αποτέλεσμα της ολοκληρωμένης δομής, της συνοχής και της συνύπαρξης ο λαός του σε αντίθεση με τις υπόλοιπες πόλεις της Συρίας και το καντόνι Κομπάνι ήταν η καλύτερη μαρτυρία για την επιμονή των δυνάμεων στο μονοπάτι της αντίστασης.

Πρώτον, η Τουρκία γνωρίζει πολύ καλά ότι η Αφρί είναι ισχυρά οχυρωμένη ανεξάρτητα από την ορεινή της φύση, ο παράγοντας αυτός βοηθά την αντίσταση.Δεύτερον, οποιαδήποτε τουρκική επίθεση σημαίνει έναν ανοιχτό πόλεμο με τις Μονάδες Προστασίας του Λαού και τις Μονάδες Προστασίας Γυναικών που θα απαντούσαν σε όλα τα μέτωπα.Τρίτον, ο διαφορετικός παράγοντας είναι ότι η Afrin δεν είναι Kobani, καθώς έχει ανοιχτά λιμάνια που μπορούν να παρέχουν τις δυνάμεις της σε πολλούς άξονες και θα ανταποκριθούν στις τουρκικές επιθέσεις και τους μισθοφόρους όπου θέλουν.

Οποιεσδήποτε επιθέσεις από το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην περιοχή της Αφρίν θα οδηγήσουν σε έναν ανοιχτό πόλεμο μεταξύ των μισθοφόρων και της τουρκικής κατοχής αφενός και των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας αφετέρου.Ως εκ τούτου, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις δεν θα παραμείνουν αδρανείς και θα ξεκινήσουν επίσης μεγάλες επιθέσεις στον άξονα Jarablus, al-Bab, al-Rai και Azaz και αυτό δεν θέλει η Τουρκία.

Ο διοικητής των μονάδων προστασίας των πολιτών Mahmoud Berxwedan δήλωσε σε συνέντευξή του στο Ronahi TV ότι η παρουσία του τουρκικού στρατού στη συριακή επικράτεια είναι κατοχή, προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι “όποιος προσπαθεί να προσεγγίσει τη γη της Αφρίν δεν θα είναι σε θέση, με ασφάλεια, να βγεί έξω από αυτήν.”

Εξέφρασε επίσης τις θέσεις των κατοίκων της Αφρίν λέγοντας ότι ο λαός δεν θα εγκαταλείψει τη γη του.”Στο λεξικό τους, δεν υπάρχει τίποτε άλλο παρά αντίσταση και αγώνας που προσκολλώνται στη γη και την τιμή τους.Από την αρχή της επανάστασης στη Rojava, έχουν περιβληθεί από ήρωες και ηρωίδες που βρίσκονται στα μέτωπα.Οι κάτοικοι της Αφρίνης είναι καλά προετοιμασμένοι για οποιαδήποτε επίθεση εναντίον τους.Όλες οι συνωμοσίες που διεξάγονται εναντίον τους και όποιος προσπαθεί να εισβάλει στην Αφρίν θα καταλήξει όπως το ΙΣΙΣ.Ο λαός της Αφρίν έχει τη δύναμη και την αποφασιστικότητα να νικήσει το τουρκικό κράτος και τους μισθοφόρους του. “

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/11/05/%ce%b8%ce%b1-%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%bf%cf%8d%cf%83%ce%b5-%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%af%ce%b1-%ce%bd%ce%b1-%ce%be%ce%b5%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9-%ce%bc%ce%b9%ce%b1/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.