για το έγκλημα στη Μάνδρα

Από την πρώτη μας επίσκεψη σήμερα στη Μάνδρα, θέλουμε να μοιραστούμε μία πρωτη καταγραφή της κατάστασης που συναντήσαμε και μερικές σκέψεις πάνω σε αυτή.

Είδαμε υπαλλήλους του Δήμου να προσπαθούν και να μοχθούν. Δεν ξέρουμε αν προσπαθούν όλοι το ίδιο ή αν αυτοί οι ίδιοι προσπαθούσαν το ίδιο σε όλη την καριέρα τους στο δημόσιο, λέμε απλά ότι τους είδαμε να δουλεύουν σκληρά.

Είδαμε όμως και το πόσο αναποτελεσματικό είναι το σύστημα για το οποίο εργάζονται.
Είδαμε τρομακτικές ανάγκες στους δρόμους και αργότερα, όταν περάσαμε έξω από το δημαρχείο, είδαμε σωρούς από όλα τα καλά να περιμένουν να απογραφούν. Λίγο πριν είχε βρέξει και καταστράφηκαν κάποια (ελπίζουμε λίγα, όχι πολλά) φρέσκα φρούτα και λαχανικά που ήταν εκτεθειμένα. Μία άλλη αιτία καθυστέρησης είναι ότι τα ρούχα που στέλνονται πρώτα πάνε για πλύσιμο. Ορθώς, εφ’ όσον δε συνοδεύονται από σημείωμα ότι πλυθήκαν πρόσφατα.

Σεβόμαστε όλους όσους στέλνουν από το υστέρημά τους μέσω της προσφοράς του ταχυδρομείου για δωρεάν αποστολές δεμάτων αλλά καλό είναι να ξέρει ο κόσμος ότι παρ’όλη τη διάθεση του για προσφορά, η διαχρονική αναποτελεσματικότητα του κράτους και των μηχανισμών του είναι ισχυρότερη από τις καλές προθέσεις. Η πρότασή μας σε όσους θέλουν να στηρίξουν, είναι να πάνε τα πράγματα μόνοι τους ως εκεί, αν έχουν τη δυνατότητα, και να τα μοιράσουν οι ίδιοι. Λίγα, πολλά, δεν έχει σημασία..

Η άλλη επιλογή, για όσους είναι μακριά, είναι η στήριξη των αυτοοργανωμένων σχημάτων που δραστηριοποιούνται εκεί. Δε μιλάμε φυσικά για τις ΜΚΟ της μάσας και της αρπαχτής, ούτε για το “ολοι μαζί μπορούμε” του Αλαφούζου και του θεαθήναι. Μιλάμε για προσπάθειες που με ελάχιστους πόρους κάνουν τεράστια πράγματα, όπως ο “Άλλος Άνθρωπος” που είναι εκεί σχεδον καθημερινά.

Επίσης, ξεκίνησε συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης στο Σταυρό Θεσσαλονίκης και στο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Σφήνα από την Αντιφασιστική Συνέλευση Θήβας. Την προσπάθεια στηρίζει και ο Αστέρας Εξαρχείων, καθώς καλεί τους οπαδούς του στο επόμενο ματς, αντί εισιτηρίου να φέρουν είδη πρώτης ανάγκης.

Τους ευχαριστούμε βαθύτατα.

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους πλημμυροπαθεις [1]

Η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης συνεχίζεται καθημερινά από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 11 το βράδυ στο Κ*Βοξ, Αραχώβης και Θεμιστοκλέους στην πλατεία Εξαρχείων

Εμφιαλωμένο νερό – ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ. Είναι το σημαντικότερο όλων.

* Συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διάρκειας (όσπρια, ρύζι, μακαρόνια, αλεύρι, λάδι, ζάχαρη, καφές, πελτες κλπ)
* Ξηρά τροφή (γαλέτες, μπισκότα κλπ καθώς η ηλεκτροδότηση δεν έχει επιστρέψει ακόμα κανονικά και πολλά σπίτια εξακολουθούν να μην δεν έχουν ρεύμα)
* Ζεστά χειμωνιάτικα ρούχα, κάλτσες και κουβέρτες (αν όχι καινούρια, οπωσδήποτε καθαρά και σε καλή κατάσταση)
* Αντιανεμικά, αδιάβροχα, γαλότσες, sleeping bag.
* Βρεφικά είδη (πάνες, γάλατα κλπ) και γάλατα εβαπορέ.
* Χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, σερβιέτες.
* Σαμπουάν, αφρόλουτρα και σφουγγάρια.
* Οδοντόκρεμες και οδοντόβουρτσες.
* Καθαριστικά και γαντια εργασιας.

Επίσης τεράστιες είναι οι ανάγκες για τα ζώα που επιβίωσαν από την καταστροφή.
Παρακαλούμε όσους μπορούν να φέρουν και τροφή για σκύλους και γάτες.

Κάθε συνεισφορά είναι πολύτιμη. Βοήθηστε όπως μπορείτε.

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους πλημμυροπαθεις [1]

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/11/21/%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%ad%ce%b3%ce%ba%ce%bb%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%bc%ce%ac%ce%bd%ce%b4%cf%81%ce%b1/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.