ΜΥΡΙΖΕΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ ΣΤΟ ΑΦΡΙΝ…

αναδημοσίευση της μετάφρασης

Ο υπουργός Αμύνης κήρυξε ως στόχο το PYD : Θα κάνουμε χρήση των δικαιωμάτων μας που πηγάζουν από το δίκαιο

Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Νουρεττίν Τζανικλί, αναφερόμενος στο PYD που η Τουρκία θεωρεί ως προέκταση του ΠΚΚ στην Συρία, το πήγε ακόμη παραπέρα και με την λέξη ¨απειλή¨ που χρησιμοποίησε το κατέστησε ¨στόχο¨ και πρόσθεσε πως θα γίνει χρήση των δικαιωμάτων που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας όταν το Σαββατοκύριακο είχε δηλώσει πως το Άφριν που ακόμη παραμένει στα χέρια του YPG ¨πρέπει να εκκαθαριστεί¨, ουσιαστικά έδωσε το σήμα για στρατιωτική επιχείρηση.

Ο Τζανικλί μιλώντας στην τουρκική βουλή είπε τα εξής: ¨ Τα μέρη όπου βρίσκονται οι οργανώσεις ΠΚΚ-PYD και ISIS αποτελούν απειλές και στόχους της Τουρκίας. Στα πλαίσια αυτά να μην αμφιβάλλει κανείς για την εκ μέρους μας χρήση των δικαιωμάτων που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο¨.

Αυτό είναι το πλέον προχωρημένο μήνυμα που έδωσε μέχρι σήμερα η Τουρκία προς τις ΗΠΑ που στηρίζουν το YPG. Η αναφορά σε χρήση δικαιωμάτων που πηγάζουν από τα διεθνές δίκαιο, υπονοεί ¨χτύπημα του YPG¨.

Ο Τζανικλί αναφερόμενος στο ότι ο Ατατούρκ και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ταγίπ Ερντογάν τοποθετήθηκαν στον ¨πίνακα των εχθρών¨ στην άσκηση του ΝΑΤΟ στην Νορβηγία, δήλωσε πως ¨Αυτό το ρεζιλίκι στο ΝΑΤΟ δεν θα μείνει αναπάντητο¨.

Ο Τζανικλί ενημέρωσε πως οι πύραυλοι S-400 που αγοράστηκαν από την Ρωσία θα παραδοθούν το 2019.

Ο Μουράτ Καραγιλάν-ανώτατο στέλεχος του ΠΚΚ σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ερντογάν σχετικά με πιθανή στρατιωτική επιχείρηση στο Άφριν δήλωσε πως ¨ Ο πόλεμος αυτός θα καταστεί πόλεμος Κούρδων και του κράτους του ΑΚΡ. Ο πόλεμος αυτός δεν θα περιοριστεί στο Άφριν, αλλά θα μεταδοθεί παντού¨.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/11/22/%ce%bc%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%ce%bc%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%84%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b1%cf%86%cf%81%ce%b9%ce%bd/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.