Ενημέρωση για την κατάσταση στην Δημοκρατική Ομοσπονδία της Βόρειας Συρίας

από ελευθεριακή κοινότητα


Οι εκλογές που διοργανώνονται από τις αρχές της αυτοδιοίκησης της Δημοκρατικής Ομοσπονδίας της βόρειας Συρίας θα διεξαχθούν την 1η Δεκεμβρίου, ως μέρος μιας διαδικασίας που θα οδηγήσει στη δημιουργία τοπικού κοινοβουλίου στις αρχές του 2018, δήλωσε εκπρόσωπος της αυτό το Σάββατο.

Ο Ibrahim Ibrahim, , δήλωσε ότι οι εκλογές θα είναι για τα τοπικά συμβούλια αστικών και περιφερειακών αστικών κέντρων, με συμμετοχή περισσότερων από 30 κομμάτων και οντοτήτων.
Η πρώτη φάση των εκλογών πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβρη, όπου οι ψηφοφόροι επέλεξαν ηγέτες για 3.700 κοινότητες σε τρεις περιοχές του Βορρά της Συρίας, όπου  πολυεθνοτικές κοινότητες υπό την κουρδική παρακίνηση καθιέρωσαν αυτόνομη εξουσία από το 2011, όταν ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος της Συρίας.

Οι εκλογές θα κορυφωθούν τον Ιανουάριο με την εκλογή μιας συνέλευσης που θα λειτουργεί ως κοινοβούλιο για ένα ομοσπονδιακό σύστημα διακυβέρνησης στη βόρεια Συρία.

Εν τω μεταξύ, η κύρια αντιπολιτευτική ομάδα της Συρίας επέλεξε έναν νέο επικεφαλής διαπραγματευτή την Παρασκευή πριν από ένα νέο γύρο ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων που υποστηρίχθηκε από το ΟΗΕ με την κυβέρνηση της Δαμασκού που θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα.

Ο Ναρί Χαρίρι δήλωσε ότι η αντιπολίτευση πήγε στη Γενεύη στις 28 Νοεμβρίου για να πραγματοποιήσει άμεσες συνομιλίες και ήταν έτοιμη να συζητήσει “τα πάντα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων”. Ο Χάριρι δήλωσε ότι η ρωσική πρόταση για συνέδριο της συριακής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης στο Σότσι δεν εξυπηρετούσε την πολιτική διαδικασία.

Ο Χάριρι κάλεσε τη διεθνή κοινότητα, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, «να εστιάσει όλο το έργο της στην εξυπηρέτηση της πολιτικής διαδικασίας σύμφωνα με τη διάσκεψη της Γενεύης με την υποστήριξη του ΟΗΕ, προκειμένου να εξοικονομήσουμε χρόνο και να επιτύχουμε τον επιθυμητό στόχο».

————————————————————————————————————————————————————————
Οι ΗΠΑ  διακόπτουν την προμήθεια όπλων στους Κούρδους που αγωνίζονται στη Συρία
———————————————————————————————————————————————————————— Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διακόψουν την προμήθεια όπλων στους κουρδικούς μαχητές στη Συρία, σε μια κίνηση του Προέδρου Trump, που σίγουρα θα ευχαριστήσει την Τουρκία.

Σε τηλεφωνική συνέντευξη την Παρασκευή με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν , ο Τράμπ δήλωσε ότι “έδωσε σαφείς οδηγίες” ότι οι Κούρδοι δεν θα λαμβάνουν περισσότερα όπλα – “και ότι αυτές οι ανοησίες θα έπρεπε να έχουν τελειώσει εδώ και πολύ καιρό”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Κάβουσογλου . Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε την κίνηση σε μια  δήλωση σχετικά με την τηλεφωνική κλήση και ανέφερε ότι ο Τράμπ είχε ενημερώσει τους Τούρκους για “τις αναμενόμενες προσαρμογές στη στρατιωτική υποστήριξη που παρέχεται στους συνεργάτες μας στη χώρα στη Συρία”.

Ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε την κίνηση “σύμφωνη με την προηγούμενη πολιτική μας” και

“Προχωρούμε σε μια φάση σταθεροποίησης για να διασφαλίσουμε ότι το ISIS δεν μπορεί να επιστρέψει”, δήλωσε ο Λευκός Οίκος, χρησιμοποιώντας ένα ακρωνύμιο για την εξτρεμιστική ομάδα.

Η κίνηση θα μπορούσε να βοηθήσει να μετριαστούν οι έντονες εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας, δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ που έκαναν έντονες αντιπαραθέσεις σχετικά με τον καλύτερο τρόπο για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους.
————————————————————————————————————————————————————————

Το σχέδιο εξασθένησης των Δημοκρατικών Συριακών Δυνάμεων.
—————————————————————————————————————————————————————

Πόλεμος ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει σχετικά με την ξαφνική αποχώρηση υψηλόβαθμου σύριου διοικητή, ο οποίος αναφέρθηκε ότι έφυγε για την γειτονική Τουρκία την περασμένη εβδομάδα.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), η συμμαχία Κούρδων και Αράβων μαχητών που υποστηρίχθηκε από τις ΗΠΑ, και ο από τους Τούρκος υποστηριζόμενος Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), μια χαλαρή οντότητα ομάδων της αντιπολίτευσης, παρουσίασαν διαφορετικές εκδοχές των λόγων πίσω από την αναχώρηση του  General Talal Silo.

Ο Σίλο υπηρέτησε ως εκπρόσωπος των SDF και η αποχώρησή του σηματοδοτεί την πρώτη μεγάλη αποχώρηση μεταξύ των κορυφαίων ηγετών των Συριακών Δημοκρατικών δυνάμεων. Παρόλο που οι SDF αρνούνται να αναγνωρίσουν την αναχώρηση ως επίσημη παραίτηση, ο FSA λέει ότι η απομάκρυνσή του “σχεδιάζονταν για πολύ καιρό”. Ο Σίλο, ο οποίος ανήκει στην τουρκμενική εθνότητα, υπηρετούσε προηγουμένως ως υψηλόβαθμος στρατηγός στον FSA όταν δημιουργήθηκε η ομάδα.

“Είχαμε αρκετές επιλογές μπροστά μας, οπότε το καλύτερο και πιο εφικτό ήταν του Silo να φύγει από τις SDF προς την [Τουρκία]”, δήλωσε στο Al Jazeera ο Abou al-Farouk, εκπρόσωπος του FSA και υπολοχαγός στο βορρά.

Ο FSA βοήθησε τις τουρκικές αρχές να διευκολύνουν την αναχώρηση του Σίλο μέσω της βόρειας Συρίας , από όπου εισήχθη στην Τουρκία, σύμφωνα με τον Abou al-Farouk.

Δεν έχει υπάρξει επίσημο σχόλιο από την Τουρκία, η οποία αντιλαμβάνεται τις SDF, υπό την ηγεσία των Μονάδων Προστασίας των Λαών (YPG), ως απειλή για την ασφάλεια των σχέσεών της με τους αντάρτες του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος ( PKK ) στην Τουρκία.

“Με λίγα λόγια, οι SDF, που αποκαλούνται δημοκρατικοί, ισχυρίζονται ότι είναι εκπρόσωποι του λαού – όλων των μειονοτήτων και των φυλών – από τους Άραβες στους Κούρδους στους Τουρκομάνους”, δήλωσε ο Αμπού αλ-Φάουκ.

“Έτσι, όταν εργαζόμαστε για να τραβήξουμε ανθρώπους όπως ο αδελφός μας Silo από τις SDF, θα έχουμε καταφέρει να τους κάνουμε να χάσουν την διαφορετική τακτική που προωθούν”, πρόσθεσε. “Στην περίπτωση αυτή, χρησιμοποίησαν την Τουρκική προέλευση του Σίλο για να προωθήσουν ότι είναι εκπρόσωποι τωνμειοψηφιών και όχι μόνο Κούρδων”.


Οι SDF, που ιδρύθηκαν το 2015,  αγωνίζονται να εδραιώσουν μια δημοκρατική και ομοσπονδιακή Συρία στο βορρά. Αποτελείται κατά κύριο λόγο από Κουρδικούς μαχητές των YPG και μικρότερες ομάδες αράβων, τουρκμένων και αρμένιων μαχητών.Αρχικά ιδρύθηκε από μια ομάδα αξιωματικών που εξαφανίστηκαν από τις Συριακές Ένοπλες Δυνάμεις το 2011, ο FSA είναι ένας σύνδεσμος ένοπλων ομάδων που αγωνίζονται κάτω από μια μεγαλύτερη ομπρέλα χωρίς ενιαία κεντρική διοίκηση. Αρκετές ομάδες του FSA έχουν αλλάξει από τότε συμμαχίες, αλλά το 2016 κινητοποιήθηκαν με την υποστήριξη της Τουρκίας για τον περιορισμό της επιρροής των SDF στα νότια σύνορα της Τουρκίας.

Ο FSA και οι SDF είναι αντίπαλοι και επί του παρόντος ελέγχουν διάφορα μέρη της Συρίας, η οποία βρίσκονται στο έβδομο έτος του πολέμου .

“Εξακολουθούμε να εργαζόμαστε για την απομάκρυνση αράβων ηγετών από τις  SDF”, δήλωσε ο Abou al-Farouk, σημειώνοντας ότι αυτό συνέβη χάρη στις εργασίες σε  “υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών πληροφοριών”.

Η αποχώρηση του Σίλο έρχεται μετά από αρκετούς μήνες από την άνοδο των δυσαρεσκειών από τους Άραβες μέσα στις SDF, οι οποίοι λένε ότι έχουν παραγκωνιστεί όταν πρόκειται για τη λήψη αποφάσεων.

Κατηγορούν επίσης τις YPG για τη διάκριση τους, αλλά οι YPG έχουν αρνηθεί αυτούς τους ισχυρισμούς.

Πολύπλοκος πόλεμος

Η αναχώρηση του Σίλο αντικατοπτρίζει την πολυπλοκότητα του πολέμου της αντιπολίτευσης της Συρίας. Ενώ οι δύο ομάδες δημιουργήθηκαν για να πολεμήσουν διάφορους εχθρούς – ο FSA εναντίον των δυνάμεων της Συριακής Κυβέρνησης και οι SDF εναντίον του ISIL – καθένας ισχυρίζεται ότι αντιπροσωπεύει τους “καταπιεσμένους”.

«Εμείς, οι SDF, δημιουργηθήκαμε για την καταπολέμηση του ISIL, αλλά δεν θα εξαφανιστούμε αργότερα», δήλωσε ο εκπρόσωπος τους στο Al Jazeera. “Υπάρχουν ακόμα πολλές τρομοκρατικές παρατάξεις που παραμένουν στη Συρία, οι οποίες είναι ισχυρές. Περιλαμβάνουν τον Hayet Tahrir al-Sham [πρώην θυγατρικές της Αλ Κάιντα] και το Front al-Nusra”.

Το SDF θεωρεί τον εαυτό του “το καλύτερο, πιο εκλεπτυσμένο μοντέλο” του μελλοντικού στρατού της Συρίας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, Μπαλί, οι δυνάμεις «φυσικά» θα παραμείνουν στο κέντρο του Κουρδικού βορρά.

Αλλά ο Samer Abboud, αναπληρωτής καθηγητής διεθνών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Arcadia, σημείωσε ότι θα υπάρξει διαρκή εκστρατεία από τις δυνάμεις της Αστάνα – Ρωσία, Τουρκία και Ιράν – για να υποβαθμιστεί η ικανότητα των SDF, παρά το γεγονός ότι είναι “μία από τις ισχυρότερες” ένοπλες ομάδες στο ΕΔΑΦΟΣ.

“Η αντιπαράθεση με τις SDF τέθηκε σε αναμονή μέχρι αυτή τη μεταγενέστερη φάση, επειδή το κουρδικό ζήτημα είναι το μεγαλύτερο που αντιμετωπίζει το καθεστώς και οι σύμμαχοί του τώρα”, ανέφερε, αναφερόμενος στην απομάκρυνση του Σίλο ως το πρώτο στάδιο μιας “επικείμενης” αντιπαράθεσης.

Ο Abboud αμφισβήτησε κατά πόσον οι ΗΠΑ θα εγκαταλείψουν τους εταίρους των SDF για να διατηρήσουν τη σχέση τους με τη Ρωσία.

Ωστόσο, η εμπιστοσύνη του FSA στην Τουρκία έδωσε στην ομάδα την ελπίδα.

“Υπό το πρίσμα της διεθνούς επιθετικότητας που συνέβη, πρέπει να συντονίσουμε με τον μεγαλύτερο σύμμαχό μας και τον υποστηρικτή μας να προχωρήσουμε προς τα εμπρός, την Τουρκία, για να ξαναχτίσουμε τους εαυτούς μας καλύτερα και πιο δυνατά για να προετοιμαστούν για μελλοντικές μάχες”, δήλωσε ο Αμπού αλ-Φάουκ.

 

———————————————————————————————- ————————————————————————                                                                              Οι SDF φτάνουν στα σύνορα Συρίας-Ιράκ———————————————————————————————————————————————————————–

Οι μαχητές των Συμμαχικών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) έφτασαν στα σύνορα Συρίας-Ιράκ μετά από πρόσφατες συγκρούσεις με συμμορίες του ISIS.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANHA, οι δυνάμεις των SDF προχώρησαν από το βόρειο τμήμα της πόλης Al Bukemal και έφθασαν στα σύνορα μεταξύ Συρίας και Ιράκ μετά από συγκρούσεις με συμμορίες του ISIS.

Έντεκα μέλη του ISIS σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων και οι μαχητές των SDF κατέλαβαν ένα θωρακισμένο όχημα ISIS.

Οι αγωνιστές των SDF προχώρησαν 40 χιλιόμετρα τις τρεις τελευταίες ημέρες.

 

———————————————————————————————- ————————————————————————-                            TEV-DEM: Ο λαός μας θα αντισταθεί στις επιθέσεις και θα προστατεύσει τις κατακτήσεις  του————————————————————————————————————————————————————————

Το TEV-DEM δήλωσε ότι “η εναντίωση προς το Efrîn είναι εναντίωση προς  όλη τη Συρία” και κάλεσε όλες τις διεθνείς δυνάμεις να επιδείξουν επίγνωση του θέματος.

Το Κίνημα της Δημοκρατικής Κοινωνίας TEV-DEM εξέδωσε δήλωση Τύπου για το θέμα και είπε: «Καλούμε όλες τις διεθνείς δυνάμεις να διαδραματίσουν ρόλο στη Συρία για να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους και τις ευθύνες τους έναντι των πρακτικών της Τουρκίας».

Η δήλωση του TEV-DEM έχει ως εξής:

“Κάνουμε έναν μεγάλο αγώνα για να επιτύχουμε πρωτίστως κοινωνική δικαιοσύνη για όλους τους λαούς της Συρίας, της Βόρειας Συρίας και της Ροτζάβα, για να υπερασπιστούμε και να προστατεύουμε την ειρήνη και να διαμορφώσουμε ένα δημοκρατικό σύστημα.

Αλλά από την άλλη πλευρά υπάρχουν δυνάμεις που επιθυμούν να στρέψουν την εξέλιξη προς άλλους τρόπους. Αυτές οι δυνάμεις αναπτύσσουν  σχέδια κατά της Συρίας και επιχειρούν να θεσπίσουν διάφορα σχέδια.

Αυτές οι εξουσίες έχουν επίσης ένα χέρι στην εσωτερική σύγκρουση που προέκυψε στη Συρία και στο αίμα των ανθρώπων που χύθηκε. Προσπαθούν για την εκπλήρωση των δικών τους φαντασιώσεων μέσω της κατάρρευσης της Συρίας.

Στην κορυφή αυτών των σχεδίων βρίσκεται το τουρκικό κράτος. Δεν υπάρχει λύση στα ζητήματα της Συρίας εκεί και οι συριακοί λαοί δεν κερδίζουν τίποτα.

Πρόσφατα έγιναν πολλές συναντήσεις μεταξύ Τουρκίας και Ιράν. Ως αποτέλεσμα αυτών των συναντήσεων, έχουν κάνει συμφωνίες που αντιβαίνουν στις κατακτήσεις των λαών μας.

Η ιστορία των συγκρούσεων μεταξύ του τουρκικού κράτους και του Ιράν χρονολογείται από τους Οθωμανούς και τους Σαφαβίδες. Παρά αυτές τις συγκρούσεις, συναντιούνται για να δρουν ως εχθροί εναντίον του λαού μας.

Αυτή η συμμαχία είναι αντίθετη με το δημοκρατικό έθνος και το δημοκρατικό σύστημα που έχει αναπτύξει ο λαός μας στη Ροτζάβα και τη Βόρεια Συρία.

Το τουρκικό κράτος έχει δώσει πολλές παραχωρήσεις στη Ρωσία και το Ιράν σε αντάλλαγμα για τη σιωπή τους απέναντι στις πρακτικές του.

Μετά από αυτές τις συναντήσεις, τα τουρκικά αεροσκάφη έρευνας άρχισαν να πετούν πάνω από το Εφρίν. Αυτή είναι μια δήλωση πολέμου εναντίον των λαών μας. Αυτό πλήττει τις διεθνείς συμβάσεις και τους νόμους των Ηνωμένων Εθνών. Το τουρκικό κράτος προσπαθεί να δημιουργήσει δικαιολογίες για να επιτεθεί στον λαό μας με προπαγάνδα εξαπάτησης. Στόχος τους είναι να αποτρέψουν την εφαρμογή του δημοκρατικού συστήματος των λαών.

Εμείς, ως το Tevgera Civaka Demokratik (TEV-DEM) δηλώνουμε ότι η πορεία των ανθρώπων μας προς την ελευθερία θα συνεχιστεί. Αυτός ο αγώνας θα θέσει τέρμα στην τρομοκρατία και θα οικοδομήσει το δημοκρατικό του σύστημα. Παράλληλα, καλούμε τις διεθνείς δυνάμεις που έχουν ρόλο και επιρροή στη Συρία να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους έναντι των απειλών και πρακτικών της Τουρκίας.

Οι λαοί μας έχουν αγωνιστεί με μεγάλη θέληση σε περιοχές που κυριαρχήθηκαν από τον τρόμο και έχουν επιδείξει μεγάλο ηρωισμό. Έχουν γράψει μια νέα ιστορία με αυτόν τον αγώνα. Kobanê, Raqqa και Shaddadi είναι τα πιο ζωντανά παραδείγματα για αυτό, και δείχνουν την πορεία μας προς την ειρήνη και προς μια λύση. Ο λαός μας θα αντισταθεί στις επιθέσεις και θα προστατεύσει τις κατακτήσεις της επανάστασης στο Efrîn όπως και σε αυτά τα μέρη. Η αντίσταση που αναπτύσσεται στο Efrîn θα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του δημοκρατικού ομοσπονδιακού συστήματος στο Βορρά. Αλλά οι διεθνείς νόμοι υπαγορεύουν επίσης να σταματήσει το τουρκικό κράτος.

Εάν το τουρκικό κράτος συνεχίσει τις πρακτικές του, ο λαός μας θα συνεχίσει να αντιστέκεται. Αυτό είναι, από το διεθνές δίκαιο, το πιο νόμιμο των δικαιωμάτων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα εμπλεκόμενα μέρη πρέπει να στηρίξουν το δημοκρατικό σχέδιο. Το έργο αυτό είναι το εθνικό σχέδιο λύσης της Συρίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι διεθνείς εξουσίες δεν πρέπει να παραμείνουν σιωπηλοί Γιατί η εναντίωση στο  Εφρίν είναι εναντίωση σε όλη τη Συρία και το δημοκρατικό σχέδιο. ”

———————————————————————————————————————————————————————–

Ένας άλλος γύρος στις Συριακές διαπραγματεύσεις————————————————————————————————————————————————————————

Ακολουθεί άρθρο της Συμπροέδρου του Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου (MSD) Ilham Ehmed για την εφημερίδα Özgürlükçü Demokrasi, που μεταφράστηκε από την αγγλική υπηρεσία του ANF.

 

  • Όπως πάντα, μια άλλη συνάντηση αρχίζει στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας με τη Συριακή Αντιπολίτευση. Προετοιμάζεται για τη Γενεύη. Όμως, οι προσκεκλημένοι στη συνάντηση δεν έχουν ακόμα τίποτα. Τα κόμματα που διοργανώνουν τη συνάντηση στοχεύουν στην επίτευξη συναίνεσης μεταξύ της αποκαλούμενης αντιπολίτευσης. Στόχος τους είναι να δημιουργήσουν ενότητα μεταξύ της αντιπολίτευσης. Πριν αρχίσει η συνάντηση, ήρθε η παραίτηση. Αυτό είναι φυσικό, διότι οι προσκεκλημένοι κλήθηκαν για να μην μπορέσουν να καταλήξουν σε συναίνεση. Έτσι δεν θα υπήρχε άλλη λύση. Όλοι γνωρίζουν ότι δεν θα επιφέρουν λύση, αλλά επιμένουν να είναι πάντα στο προσκήνιο. Η Σαουδική Αραβία θέλει να παίξει ρόλο εδώ. Αλλά στο Ριάντ, λόγω της πίεσης της Τουρκίας, απέρριψαν την πρόσκληση προς το PYD. Τι θα συμβεί τώρα; Η πίεση της Τουρκίας θα είναι αποτελεσματική αυτή τη φορά; Ή θα υπάρξουν τολμηρά βήματα για μια λύση;

Εάν οι διαπραγματεύσεις συνεχίσουν όπως πάντα, θα αρχίσουμε να λέμε ότι οι διαπραγματεύσεις δεν θα επιφέρουν κανένα αποτέλεσμα, εκτός εάν διεξάγονται στο έδαφος της Συρίας. Η διαδρομή δεν θα είναι σωστή.

Η Γενεύη και το Σότσι βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Η συνάντηση της Γενεύης θα πραγματοποιηθεί με τα αποτελέσματα των συζητήσεων στο Ριάντ. Και η συνάντηση του Σότσι θα διεξαχθεί στη Ρωσία με στόχο να δηλώσει το τέλος του ISIS για το συριακό καθεστώς. Η Τουρκία θέλει να έχει επιρροή στο Σότσι, τη Γενεύη και το Ριάντ. Από την άλλη πλευρά, το Ιράν θέλει να διατηρήσει την πρωτοβουλία, αλλά δεν μπορεί να επιβληθεί όπως στο παρελθόν. Η Σαουδική Αραβία επιθυμεί τώρα να αναλάβει αυτόν τον ρόλο από την Τουρκία, γι ‘αυτό και φιλοξενεί τη συνάντηση. Σε αυτές τις συναντήσεις, η Συρία δεν έχει επιρροή και δεν έχει αποφασιστική εξουσία. Θέλουν να προετοιμάσουν τα πάντα πίσω από κλειστές πόρτες. Ζητώντας από τη Συρία να υπογράψει τέτοιες αποφάσεις να παραμείνει άκαρπη.

Όσο πολύ θέλουν να δηλώσουν το τέλος του ISIS στο Σότσι, στην πραγματικότητα το ISIS εξακολουθεί να ασκεί την εξουσία. Υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος. Μπορεί να μην ονομάζεται ISIS, αλλά εξακολουθεί να είναι τρομοκρατία. Ενεργούν με νοοτροπία εισβολής. Ο πόλεμος που ξεκίνησε με το πνεύμα της κατάργησης της νοοτροπίας και του εθνικισμού σημαίνει τη γενοκτονία της κοινωνίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο λέμε ότι το ISIS μπορεί να εξαφανιστεί, αλλά η νοοτροπία τους εξακολουθεί να επικρατεί στη Συρία. Ωστόσο, άλλες ομάδες ανεβάζουν τις φλόγες του πολέμου και την εντείνουν. Δημιουργούν αστάθεια και αναλαμβάνουν το ρόλο του ISIS.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι επιτακτική ανάγκη η προστασία της σταθερότητας στην περιοχή. Η ανακατασκευή των χωριών, των συνοικιών και των πόλεων, η παροχή βασικών ζωτικών αναγκών στους λαούς και η σχεδίασή τους είναι σημαντικές και πρωτεύουσες. Οι Δημοκρατικές εξελίξεις και οι αλλαγές στη Συρία, η προστασία, η ασφάλεια και η ενίσχυση της σταθερότητας είναι δυνατές μέσω της υποστήριξης των τοπικών διοικήσεων και των κυβερνήσεων.

Το βλέπουμε κάθε μέρα. Δίψα, πείνα, παιδιά σε σκηνές που δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο. Τα παιδιά λένε ότι δεν έχουν περάσει πέντε χρόνια στο σχολείο. Θέλουν να επιστρέψουν στις σπουδές τους. Και πάλι, για να προστατεύσουμε τις ελπίδες του λαού, αυτές οι περιοχές πρέπει να υπερασπιστούν έντονα. Η στήριξη για τα σχολεία πρέπει να αυξηθεί. Η επίλυση αυτών των ζητημάτων έχει μεγαλύτερη σημασία από την επίλυση όλων των άλλων θεμάτων και όλων των συναντήσεων. Έχουν συναντήσεις για επτά χρόνια, αλλά κανείς δεν έχει κατανοήσει τίποτα από κανένα από αυτά ακόμα. Επομένως, οι συνεδριάσεις και οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στο έδαφος της Συρίας είναι πιο σημαντικές. Μια συνάντηση που θα διεξαχθεί στη Συρία θα έχει και κάποια βαρύτητα και οι διαπραγματεύσεις θα οδηγήσουν σε αποτελέσματα. Περιστασιακά εμφανίζεται μια νέα ελπίδα για μια λύση. Η ελπίδα αναδύεται σαν σπινθήρας στο σκοτάδι. Αλλά τότε διαλύεται και πάλι γρήγορα. Επειδή ο φάκελος δεν έχει προετοιμαστεί ακόμα. Και αυτό προκαλεί στον συριακό λαό να χάσει πολλά. Η ελπίδα, η πίστη, η αγάπη και η ενότητα αποδυναμώνουν όλα. Η ηθική της κοινωνίας αλλάζει. Για να ξεπεραστεί αυτό είναι δυνατό μόνο μέσω μιας πραγματικής επανάστασης, ενός έντιμου ηγέτη και σωστής στρατηγικής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το πολιτικό κενό και το χάος και η κατάσταση της κοινωνίας στη Συρία μπορούν να επιλυθούν μόνο μέσω της οργάνωσης. Ο λαός της Συρίας έχει αυτή τη δύναμη. Η διαρκής επιθυμία του λαού για ελευθερία θα γίνει πραγματικότητα.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/11/30/%ce%b5%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%ad%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.