Ένα βράδυ ξαφνικά μπορεί να έρθουν, λένε

του Σενέρ Λεβέντ

Οι λύκοι ήρθαν ξανά στην πόρτα της εφημερίδας μας. Κάνοντας το σήμα των λύκων. Και κραυγάζοντας «ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Ένα βράδυ ξαφνικά μπορεί να έρθουν, λένε. Ποια στη σειρά φορά είναι αυτή. Δεν μετρήσαμε. Οι λύκοι ήρθαν ξανά στην πόρτα της εφημερίδας μας. Κάνοντας το σήμα των λύκων. Και κραυγάζοντας «ο Αλλάχ είναι μεγάλος». Δύο παραστάσεις. Δύο έργα μαζί. Μια παράσταση το πρωί και μια το βράδυ. Το πρωί η αντιπροσωπεία του ΑΚΡ στην Κύπρο και το Κόμμα της Αναγέννησης. Το δε βράδυ το Κόμμα Εθνικιστικής Δημοκρατίας. Φώναζαν ρυθμικά «Ρε-τζέπ Τα-γίπ Ερντογάν». Φώναζαν «η Αφρίκα θα λογοδοτήσει, Άθεη Αφρίκα». Και έκαναν γι’ άλλη μια φορά σύνθημα τα λόγια εκείνου του γνωστού τραγουδιού της 20ής Ιουλίου. «Ένα βράδυ ξαφνικά μπορεί να έρθω». Ύστερα αποσύρθηκαν αφήνοντας τα μαύρα στεφάνια τους και εκστομίζοντας απειλές. Διαλύθηκαν και αυτοί, διαλύθηκε και η αστυνομία.

Ούτε πολύ κόλακες. Ούτε πολύ βασιλικότεροι του βασιλέως. Σε ένα στεφάνι έγραφε το εξής: «Καταδικάζουμε, (υπογραφή) τουρκοκυπριακός λαός!» Ανάμεσά τους δεν υπάρχει έστω και ένας Τουρκοκύπριος. Αλλά υπογράφουν ως τουρκοκυπριακός λαός! Είδες λαέ; Σε ποιους έμεινε αυτό το νησί; Εγώ τους βγάζω φωτογραφίες από το μπαλκόνι. Ο ένας φωνάζει από κάτω: «Αν εσείς ήρθατε από την Αφρική, εμείς ήρθαμε από την Ανατολία!» Αν μου δείξει στον χάρτη πού είναι η Αφρική, εγώ να γίνω (Τούρκος) από το Ικόνιο!

Γιατί θυμώσατε κύριοι; Για το σχέδιο σε εκείνη τη γελοιογραφία; Τι απεικονίζει; Τον Ταγίπ Ερντογάν με τα μάτια ενός Έλληνα. Το γεγονός ότι αντί να δώσει έδαφος στην Κύπρο ζήτησε περισσότερο έδαφος από την Ελλάδα θύμωσε τον Έλληνα αδελφό μας, λέει. Και έφτιαξε ένα τέτοιο μοντάζ. Ένα γυμνό άγαλμα ενός ήρωα της αρχαίας μυθολογίας, ένα από εκείνα τα γυμνά αγάλματα που στην Ελλάδα δεν καλύπτουν κανένα τους μέρος, όπως κάνουν στην Τουρκία, επειδή θα διασαλευθούν τα ήθη, κατουράει πάνω στο κεφάλι του Ερντογάν. Θυμώσατε γι’ αυτό; Αν ο Ταγίπ Ερντογάν κατουρούσε πάνω στο κεφάλι του Τσίπρα δεν θα υπήρχε θέμα, έτσι δεν είναι; Η δική σας αντίδραση δεν είναι για την ενέργεια αυτή. Είναι απλώς ρατσιστικό παραλήρημα των αραχνιασμένων μυαλών σας. Αλλιώς θα αντιδρούσατε και στις γελοιογραφίες που δημοσιεύθηκαν στη Γερμανία. Στις γελοιογραφίες του Ερντογάν και της Μέρκελ. Αλλά γι’ αυτό δεν υπάρχει αντίδραση. Διότι εκεί από κάτω είναι η Μέρκελ. Και ο Ερντογάν από πάνω!

Για τα αγάλματα του Ατατούρκ στην Τουρκία, τι να πει κανείς; Τι έκαναν σε εκείνα τα αγάλματα; Μήπως έμεινε κάτι που δεν έκαναν; Μόνο να τους κατουρήσουν έμεινε, αλλά έκαναν χειρότερα. Τα δημοσίευσα και αυτά στην εφημερίδα τούτη. Αλλά κανείς σας δεν είπε τίποτα. Κανείς δεν βγήκε να πει «πώς το κάνεις αυτό στον ιδρυτή της Τουρκίας». Δεν έφερε μαύρο στεφάνι στην πόρτα μας. Γιατί; Μήπως η προσβολή ενός κοτζάμ Ατατούρκ είναι πιο ασήμαντη από την προσβολή του Ερντογάν; Επιπλέον, εκείνες οι προσβολές ήταν πραγματικές και όχι γελοιογραφία και άλλα παρόμοια. Ήταν ζωντανές φωτογραφίες. Και αυτοί που τα έκαναν ήταν Τούρκοι όπως εσείς. Όμως, αυτός που έκανε τούτη τη γελοιογραφία είναι ένας Έλληνας.
Εγώ κατάγομαι από εδώ. Είμαι Κύπριος. Εσείς δεν κατάγεστε από εδώ. Ήρθατε από μακριά. Εγκατασταθήκατε σε κλεμμένα εδάφη. Δυστυχώς οι δικοί μας οι χαμερπείς σας πρόσφεραν όσα είχαμε μέχρι να μας αποτελειώσουν. Και τώρα γίνατε αρχηγοί πάνω στο κεφάλι μας με τα αραχνιασμένα μας μυαλά. Δεν μπορείτε εσείς να μου μάθετε πώς να αγαπώ την πατρίδα μου. Είπα άισιχτιρ μια φορά και δεν έγινε. Το είπα ξανά. Το λέω και τώρα. Και υπόσχομαι ξανά από αυτές τις στήλες. Ότι θα αγωνίζομαι μέχρι να ξεκουμπιστείτε και να φύγετε από αυτή τη χώρα. Οι απειλές σας, οι πληρωμένοι σας δολοφόνοι, δεν μας νοιάζουν. Δεν ταιριάζετε σε αυτό το νησί. Αυτό το νησί ρυπάνθηκε μαζί σας. Ποιοι είστε εσείς και θα μας φέρνετε μαύρο στεφάνι; Ποιοι είστε και θα λέτε μπροστά στην πόρτα μας ότι ο Αλλάχ είναι μεγάλος; Μιλήσατε για σεβασμό στους θεσμούς. Ρωτήστε τον Πρόεδρό σας αν σέβεται αυτόν τον θεσμό. Σίγουρα το ξέρει αυτό, όπως ξέρει να εξαφανίζει και χρήματα. Αυτός που ισοπέδωσε τον σεβασμό σε αυτό τον θεσμό, ούτε εκείνος ο Έλληνας είναι ούτε εμείς. Είναι ο ίδιος ο Πρόεδρός σας.

Κοιτάξτε κουβέντα. Ένα βράδυ ξαφνικά μπορεί να έρθουν, λένε. Έλα ρε διάβολε! Άλλωστε, συμμορίτες όπως εσύ δεν έρχονται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Πάντα βράδυ έρχονται. Αυτή η χώρα δεν είναι δική σου. Είναι δική μου!…

Πηγή: http://politis.com.cy/article/ena-vradi-xafnika-mpori-na-erthoun-lene

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/12/11/%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%ce%b2%cf%81%ce%ac%ce%b4%cf%85-%ce%be%ce%b1%cf%86%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af-%ce%bd%ce%b1-%ce%ad%cf%81%ce%b8%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%bb%ce%ad%ce%bd/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.