Όταν τουρκοκύπριοι και ελληνοκύπριοι πάλευαν για τους ίδιους στόχους

Πρόκειται για μια από τις πιο πρόσφατες φωτεινές στιγμές των ταξικών αγώνων στην Κύπρο, περίπου μια δεκαετία πριν την εισβολή του 1974. Τουκοκύπριοι και ελληνοκύπριοι σε κοινά σωματεία έδιναν τις μάχες τους με τον κοινό ταξικό εχθρό. Η τρομοκρατική ρατσιστική ΤΚ οργάνωση ΤΜΤ γνωστή για τις προβοκάτσιες του 58, του 62 και των χριστουγένννων του 63 κατάφερε να τρομοκρατήσει τους τουρκοκύπριους εργαζόμενους οι οποίοι λόγω των απειλών της αποχώρησαν από τα κοινά εργατικά σωματεία. Κορυφαία στιγμή ήταν η διπλή δολοφονία των αριστερών αγωνιστών, του Τουρκοκύπριου Καβάζογλου και του ελληνοκύπριου Μισαούλη.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=BMvyA4lPQ-g[/youtube]

 

Ένα αφιέρωμα του blog “συντυχάννουμε” στη μνήμη των δυο συνδικαλιστών της αριστεράς  που δολοφόνησε η ΤΜΤ στις 11 Απρίλη 1965 στο δρόμο Λευκωσίας -Λάρνακας. Το αφιέρωμα αποτελεί μέρος της εκπομπής “Ανοικτοί Φάκελοι” του ερευνητή δημοσιογράφου Κώστα Γεννάρη αφιερωμένη στη δράση της παράνομης τουρκοκυπριακής τρομοκρατικής οργάνωσης ΤΜΤ. Η εκπομπή προβλήθηκε από το ΡΙΚ σε δύο μέρη τον Γενάρη του 2006.

ΓΚ

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/01/15/%cf%8c%cf%84%ce%b1%ce%bd-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%bf%ce%ba%cf%8d%cf%80%cf%81%ce%b9%ce%bf%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%bf%ce%ba%cf%8d%cf%80%cf%81%ce%b9%ce%bf/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.