Χεσμπολάχ: κοινό μέτωπο με τη Συρία κατά του ΙΚΙΛ

Μιλώντας σε υποστηρικτές του που συγκεντρώθηκαν στη Βηρυτό, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, τόνισε ότι οι ένοπλες δυνάμεις Λιβάνου και Συρίας πρέπει να δράσουν συντονισμένα για την αντιμετώπιση των εξτρεμιστών.

 «Απευθύνω έκκληση για συνεργασία μεταξύ του λιβανέζικου και του συριακού στρατού, πριν λιώσουν τα χιόνια στην ανατολική οροσειρά του Λιβάνου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Χασάν Νασράλα, ο οποίος αποκάλυψε ότι μαχητές της σιιτικής οργάνωσης πολεμούν εναντίον της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» και στο Ιράκ.

Σε εξέλιξη βρίσκονται πολύνεκρες μάχες στη νότια Συρία.

Οι δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ και οι μαχητές της Χεζμπολάχ έχουν εξαπολύσει ευρείας κλίμακας επίθεση εναντίον των ανταρτών στην επαρχία Ντεραά.

Ο συριακός στρατός φέρεται να κερδίζει εδάφη, σε μια περιοχή που αποτελεί το τελευταίο προπύργιο αντιφρονούντων του καθεστώτος, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους δεν είναι τζιχαντιστές.

Στην ίδια επαρχία πάντως, δραστηριοποιείται τόσο η Αλ Κάιντα στη Συρία όσο και το Μέτωπο Αλ Νούσρα.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/02/22/%cf%87%ce%b5%cf%83%ce%bc%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%ac%cf%87-%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%8c-%ce%bc%ce%ad%cf%84%cf%89%cf%80%ce%bf-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b7-%cf%83%cf%85%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%84/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.