τακτική εναντίον στρατηγικής;

Όπως φαίνεται η πανουργία της ιστορίας επιβεβαιώνει και τους πιο επιφυλακτικούς. Η τακτική συμμαχία των ΗΠΑ με το Ιράν έχει εξοργίσει την κυβέρνηση του Ισραήλ όπως και τους φιλοσιωνιστικούς κύκλους στις ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ αν και βασικός στρατηγικός σύμμαχος του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή αν και δεν έπαψε να ενισχύει το Ισραήλ, εν τούτοις η επιλογή αυτής της τακτικής συμμαχίας δημιουργεί ένα καινούριο προηγούμενο. Έτσι, η επίσκεψη Νετανιάχου στις ΗΠΑ προκειμένου να πραγματοποιήσει ομιλία στο Κονγκρέσο χωρίς αίτημα προς το Λευκό Οίκο και απουσία του προέδρου Ομπάμα, υποδηλώνει όλην αυτήν την προσπάθεια για τη μονομερή αγκίστρωση των ΗΠΑ με το καθεστώς του Ισραήλ. Κι όλα αυτά παρά το γεγονός ότι ακόμα και η Αγγλία μέσω του Guardian σε μια ύστατη προσπάθεια εμποδίων προς τον Νετανιάχου δημοσιεύει στοιχεία τα οποία δηλώνουν ότι οι μυστικές υπηρεσίες Μοσάντ, του Ισραήλ, έχουν καταλήξει σε συμπεράσματα ότι το Ιράν «δεν είχε την απαραίτητη δραστηριότητα για την παραγωγή πυρηνικών όπλων».

Αυτή βέβαια η αλλαγή στις σχέσεις Ισραήλ-ΗΠΑ δεν σχετίζεται με μια ευνοϊκή, από πλευράς ΗΠΑ, πολιτική προς το παλαιστινιακό ζήτημα. Οι νέες σχέσεις ΗΠΑ-Ιράν έχουν να κάνουν με τις πολύ σοβαρές αλλαγές στην κεντρική Ανατολή που απειλούν να συμπαρασύρουν και τη Μέση Ανατολή και δεν σχετίζονται με αλλαγή της στρατηγικής. Άλλωστε σε αυτές τις σχέσεις εκλαμβάνονται πολύ σοβαρά οι πάγιες στρατηγικές. Οι παλαιστίνιοι θα συνεχίσουν να σφάζονται από τους σιωνιστές με τις ευλογίες των ΗΠΑ.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/02/25/%cf%84%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%ce%bd%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%bf%ce%bd-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b7%ce%b3%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.