Σημαντική νίκη των Ιρακινών στο Τικρίτ

Image
Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας και σιίτες πολιτοφύλακες κατέλαβαν σήμερα τμήμα της βόρεια συνοικίας Καντισίγια της πόλης Τικρίτ στην πρώτη προέλασή τους στην πόλη, η οποία πριν από εννέα μήνες κατελήφθη από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι ασφαλείας και ο κυβερνήτης της επαρχίας.

“Ο κυβερνήτης της επαρχίας Σαλαχουντίν ανακοινώνει την εκκαθάριση μέρους της μισής συνοικίας Καντισίγια, της μεγαλύτερης γειτονιάς της Τικρίτ”, αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου του κυβερνήτη Ραέντ αλ-Τζουμπούρι.
Ο στρατός και οι πολιτοφύλακες ύψωσαν την εθνική σημαία στο στρατιωτικό νοσοκομείο περιοχής της Καντισίγια που ανέκτησαν από τους τζιχαντιστές, είπαν οι αξιωματούχοι ασφαλείας.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι στη συνέχεια η επέλασή τους διακόπηκε καθώς ο στρατός τους δέχτηκε πυρά από ελεύθερους σκοπευτές και χρειάστηκε να εξουδετερώσουν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς που ήταν τοποθετημένοι στους δρόμους και τα παγιδευμένα κτίρια.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/03/12/%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%bd%ce%af%ce%ba%ce%b7-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b9%cf%81%ce%b1%ce%ba%ce%b9%ce%bd%cf%8e%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%81%ce%af/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.