Ισραηλινοί έποικοι έκαψαν βρέφος ζωντανό

Ισραηλινοί έποικοι έκαψαν βρέφος ζωντανό – σε κλιμάκωση της αντίστασης καλούν οι παλαιστινιακές οργανώσεις

Παλαιστινιακές πολιτικές παρατάξεις καταδίκασαν σφοδρά την εμπρηστική επίθεση Ισραηλινών εποίκων κατά την οποία σκοτώθηκε ένα βρέφος την Παρασκευή, καθιστώντας την ισραηλινή ηγεσία πλήρως υπεύθυνη για τη βάρβαρη επίθεση και καλώντας σε εκδίκηση.

 

Η Χαμάς δήλωσε ότι ο φόνος του 18 μηνών Άλι Σάαντ Νταουάμπσα στο χωριό Ντούμα της Νάμπλους, καθιστά τους «ισραηλινούς στρατιώτες και εποίκους θεμιτούς στόχους για αντίσταση».

Ο εκπρόσωπος της οργάνωσης, Χουσάμ Μπαντράν, κάλεσε σε λαϊκή αντίδραση στη δολοφονία και είπε ότι τα ισραηλινά εγκλήματα μπορούν να σταματηθούν μόνο με «καθολική αντίσταση σε όλες της τις μορφές».

Ζήτησε επίσης από την Παλαιστινιακή Αρχή να σταματήσει να «κυνηγά μαχητές» και να αποφυλακίσει όλους τους πολιτικούς κρατούμενους από τις φυλακές της.

Το κίνημα της Ισλαμικής Τζιχάντ καταδίκασε την επίθεση και είπε ότι η ισραηλινή κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για την προστασία των εποίκων που διαπράττουν «τρομοκρατικές» πράξεις.

«Οι έποικοι και η τρομοκρατία του ισραηλινού κράτους θα αντιμετωπιστούν με την παλαιστινιακή θέληση που δεν αποδέχεται την παράδοση», δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης, καλώντας σε αντίσταση εναντίον των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων και των εποίκων.

Το κόμμα της Φατάχ, που διοικεί την [κατεχόμενη] Δυτική Όχθη, αποκάλεσε «άνανδρη» τη δολοφονία του βρέφους και κατηγόρησε επίσης την ισραηλινή κυβέρνηση για συνεχή υποκίνηση του «καταστροφικού εγκλήματος».

Η διεθνής κοινότητα, τα Ηνωμένα Έθνη και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο έχουν τη δυνατότητα να διαλέξουν «την πλευρά των δικαιωμάτων και της δικαιοσύνης» ή την πλευρά της «τρομοκρατίας» και θα πρέπει τώρα να καταστήσουν το Ισραήλ υπόλογο, πρόσθεσε η Φατάχ.

Οι Επιτροπές Λαϊκής Αντίστασης στο μεταξύ, κάλεσαν σε «επανάσταση οργής» σε πόλεις, χωριά και δρόμους στην Παλαιστίνη, και είπαν ότι το Ισραήλ μπορεί να σταματηθεί μόνο με τη βία.

Ενώ το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) κάλεσε τους Παλαιστίνιους να «κλιμακώσουν την αντίσταση», εναντίον του Ισραήλ. Η αριστερή οργάνωση κάλεσε τους Παλαιστίνιους να απαντήσουν στους ισραηλινούς εποίκους και τα εγκλήματά τους, υποστηρίζοντας ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας της Π.Α. έχουν αποτύχει στο να προστατέψουν τους Παλαιστίνιους και καλώντας την παλαιστινιακή ηγεσία να κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής, Ισραηλινοί έποικοι έσπασαν τα παράθυρα δύο σπιτιών στο παλαιστινιακό χωριό Ντούμα και πέταξαν μέσα εύφλεκτα υλικά και κοκτέιλ Μολότοφ, δήλωσε κάτοικος στο πρακτορείο Μαάν.

Ο Άλι Σάαντ Νταουάμπσα, ενάμιση έτους, παγιδεύτηκε στο σπίτι και πέθανε λίγο μετά, αφότου είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα.

Η μητέρα του Ριχάμ, ο πατέρας του Σάαντ, και ο γιός τους Άχμαντ, τεσσάρων ετών, επίσης υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα και μεταφέρθηκαν στο κοντινό νοσοκομείο. Το σπίτι τους κάηκε ολοσχερώς.

Ο κάτοικος Μουσάλαμ Νταουάμπσα, 23 ετών, είπε στο πρακτορείο Μαάν ότι η οικογένειά του είδε τέσσερεις ισραηλινούς φανατικούς να φεύγουν μακριά προς τον παράνομο εποικισμό Μααλέ Εφραγίμ, που έχει χτιστεί σε κλεμμένες παλαιστινιακές εκτάσεις κοντά στο χωριό.

Πρόσθεσε ότι μια νεαρή γυναίκα, που ζει κοντά στο σπίτι των Νταουάμπσα, είδε τους εξτρεμιστές να πετούν μολότοφ στο σπίτι και μετά να διαφεύγουν.

Ισραηλινοί έποικοι έχουν διαπράξει τουλάχιστον 120 επιθέσεις σε Παλαιστίνιους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, από την αρχή του 2015, σύμφωνα με το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA).

Πηγές: Maan, IMEMC

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/08/01/%ce%b9%cf%83%cf%81%ce%b1%ce%b7%ce%bb%ce%b9%ce%bd%ce%bf%ce%af-%ce%ad%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%b9-%ce%ad%ce%ba%ce%b1%cf%88%ce%b1%ce%bd-%ce%b2%cf%81%ce%ad%cf%86%ce%bf%cf%82-%ce%b6%cf%89%ce%bd/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.