ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ  ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΦΑΓΕΣ

από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Πρόσφυγες & Αγωνιστές από την Τουρκία

Μετά από τη δολοφονία της Günay Özarslan,μέλους του Λαϊκού Μετώπου, από την φασιστική αστυνομία του κράτους του ΑΚΡ στην περιοχή Gazi στην Κωνσταντινούπολη επιδιώκονται και νέες δολοφονίες. Αμέσως μετά τη δολοφονία δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα και οι φωτογραφίες τεσσάρων επαναστατών, με τίτλο «καταζητούμενοι τρομοκράτες» και κάποιες πινακίδες οχημάτων με τίτλο «πινακίδες οχημάτων υπόπτων για μεταφορά όπλων και εκρηκτικών υλών». Η λίστα αυτή, εδώ και μια εβδομάδα βρίσκεται σε διάφορα μέρη της Κωνσταντινούπολης, εκτίθεται στα AVM (μεγάλα εμπορικά κέντρα), στο μετρό, στον ηλεκτρικό και στις στάσεις των λεωφορείων. Η δημοσιοποίηση αυτής της λίστας και η συνεχιζόμενη ανάρτηση της από την αστυνομία  σε όλα τα εμπορικά κέντρα AVM, στο μετρό, στον ηλεκτρικό και στις στάσεις των λεωφορείων σε ολόκληρη την Κωνσταντινούπολη είναι ένα στοιχείο για τις νέες δολοφονίες που προετοιμάζονται.

Παράλληλα εδώ και πολύ καιρό σε αυτή τη λίστα συμπεριλαμβάνεται και ο ERKAN (ŞERİF TURUNÇ), μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, ο οποίος ζει στην Ελλάδα ως πολιτικός πρόσφυγας, εδώ και 15 χρονιά. Σε παρόμοιες περιστάσεις παλιότερα, η φασιστική κυβέρνηση του ΑΚΡ είχε ετοιμάσει προβοκάτσια δημοσιοποιώντας τα ονόματα αρκετών επαναστατών, οι οποίοι εκτελέστηκαν από την αστυνομία στη μέση του δρόμου κατά παράβαση κάθε έννοιας της δικαιοσύνης. Εκτός από αυτό, το αποτέλεσμα της προβοκάτσιας προς τους πολιτικούς πρόσφυγες που ζουν στο εξωτερικό ήταν να στηλιτευθεί ως ζωντανή βόμβα ο BULUTYAYLA, ο οποίος έζησε στην Ελλάδα ως πολιτικός πρόσφυγας ( με τη συνεργασία της κυβέρνησης Σαμαρά τις χρονιές 2013-2015) και αργότερα να απηχθή στην περιοχή των Εξαρχείων στην Αθήνα και να εκδοθεί έκνομα στην Τουρκία, με τη συνεργασία της ΕΥΠ, της ΜΙΤ και της CIA. Αν και ισχυρίστηκαν ότι τον συνέλαβαν καθώς περνούσε παράνομα τα σύνορα προς την Τουρκία με πλαστά έγγραφα, αργότερα εμφανίστηκαν μάρτυρες, έγινε γνωστό ότι το αυτοκίνητο της απαγωγής ανήκε στην ελληνική αστυνομία και πλέον ήταν ξεκάθαρο ότι απήχθη με τη συνεργασία της ΕΥΠ, της CIA και της ΜΙΤ. Εκτός από αυτό το περιστατικό της απαγωγής, ερευνήθηκαν τα σπίτια αρκετών επαναστατών, των οποίων τα ονόματα συμπεριλαμβάνονταν στην εν λόγω λίστα που δημοσιοποιήθηκε στην Τουρκία, κρατήθηκαν και κατά παράβαση των δικαιωμάτων τους ασκήθηκαν διώξεις εναντίον τους.

Επίσης να διευκρινιστεί ότι η φωτογραφία του ERKAN που δημοσιεύτηκε στην Τουρκία, το 2013 όταν συνελήφθη μετά από έρευνα στο σπίτι του, είναι φωτογραφία που τραβήχτηκε από το τμήμα της αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα. Η σύλληψη αυτή τον Μάρτιο του 2013 πραγματοποιήθηκε μερικές μέρες μετά από τη συμφωνία συνεργασίας ανάμεσα στον Ερντογάν και τον Σαμαρά κατά την επίσκεψη του τελευταίου στην Τουρκία. Καθώς ήταν υπό κράτηση κυκλοφόρησε η είδηση για την σύλληψη του στον τουρκικό τύπο. Τότε ο Ταγίπ Ερντογάν στη δήλωση που έκανε στον τύπο ανακοίνωσε τη συμφωνία με τον Σαμαρά, διαβεβαίωσε ότι του έδωσε την λίστα των ονομάτων και ότι «οι τρομοκράτες» θα εκδοθούν προς την Τουρκία. Τις ίδιες μέρες έγιναν αιφνίδιες έρευνες στα σπίτια, στους χώρους εργασίας και στα γραφεία των πολιτικών προσφύγων, επαναστατών από την Τουρκία, που ζουν στην Ελλάδα. Για αυτό το λόγο ο Ερντογάν έδωσε συγχαρητήρια στον Σαμαρά.

Στην ανακοίνωση που έκαναν οι δικηγόροι του Γραφείου για το Δίκαιο του Λαού, που υπερασπίζονται άτομα των οποίων τα ονόματα συμπεριλαμβάνονται στη λίστα:

«Και παλιότερα πελάτες μας διαπομπεύθηκαν ως ¨ζωντανές βόμβες¨ ή ως ¨δράστες περιστατικών άνευ στοιχείων¨, στοχοποιήθηκαν και αποπειράθηκαν να τους δολοφονήσουν. Ο πελάτης μας  Hasan Selim Gönen εκτελέστηκε σε μια τέτοια περίσταση.  Η πολιτική αυτή δεν είναι μια καινούργια, πρωτότυπη για την Τουρκία πολιτική. Στην πραγματικότητα είναι η πολιτική του ιμπεριαλισμού. Ακολουθώντας την στηλιτεύθηκαν άνθρωποι αναφερόμενοι με τον τίτλο ¨wanted¨δηλαδή ¨καταζητείται¨, καταδείχθηκαν ως στόχοι, δόθηκε ακόμη και ¨εντολή εκτέλεσης¨ δίνοντας αμοιβή για το κεφάλι τους. Η τουρκική αστυνομία που εκπαιδεύτηκε στην Αμερική εφαρμόζει όσα έμαθε στην πολιτική αυτή. Φυσικά ο πραγματικός τους στόχος είναι να δημιουργήσουν κλίμα φόβου και πανικού, να καταστείλουν, να εκφοβίσουν τις επαναστατικές, σοσιαλιστικές, πατριωτικές δυνάμεις του μετώπου. Και όταν δεν μπορούσαν να το κάνουν αυτό παλιότερα, στις λίστες αυτές εξέθεσαν, στοχοποίησαν και εκτέλεσαν αυτά τα άτομα, παραποιώντας την αλήθεια και υποκρύπτοντας την με ψέματα, όπως ¨καταζητούνταν ως ζωντανή βόμβα ¨ ¨ήταν ένας από τους καταζητούμενους τρομοκράτες¨ κ.α. Δηλαδή πανομοιότυπα με όσα κάνανε στην Günay Özarslan, πρώτα δολοφονούν και μετά αναζητούν τη νομιμοποίηση των εκτελέσεων και των δολοφονιών τους χρησιμοποιώντας αυτές τις λίστες που οι ίδιοι έχουν δημοσιεύσει.»

Με τον τρόπο αυτό θέλουν να στοχοποιήσουν και να δολοφονήσουν τους επαναστάτες. Είναι μια από τις μεθόδους που χρησιμοποιεί το φασιστικό ΑΚΡ για να δημιουργήσει φόβο και πανικό, να καταστείλει τους επαναστάτες και αργότερα να τους δολοφονήσει. Όπως αναφέραμε παραπάνω αρκετοί σύντροφοι μας παρόλο που ζουν στην Ελλάδα, διαπομπεύθηκαν στην Τουρκία ως ζωντανές βόμβες και στοχοποιήθηκαν. Στη συνέχεια ακολούθησαν απαγωγές, έφοδοι, κρατήσεις και συλλήψεις. Μετά από αυτές τις προβοκατόρικες ειδήσεις, για καθετί που μπορεί να συμβεί στους συντρόφους μας είναι υπεύθυνο το φασιστικό κράτος της Τουρκίας.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/08/13/%cf%84%ce%bf-%cf%86%ce%b1%cf%83%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%ce%ba%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%83-%cf%84%ce%b7%cf%83-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%b9%ce%b1%cf%83-%ce%b5%cf%80%ce%b9/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.