Ο Αϊλάν στα χώματα του ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΥ μας Κομπάνι και ο νέος κύκλος «ευαισθησίας»

Είναι πολλαπλά τραγικό αυτό που συνέβη με τον τρίχρονο Αϊλάν που έγινε το σύμβολο «ευαισθητοποίησης» της Δύσης για να ξαναβρεί τη χαμένη δήθεν ανθρωπιά της. Μέχρι κι ο Ερντογάν μίλησε για αυτό, ο πρόεδρος της χώρας-δουλεμπόρου που αυξάνει το πρωτογενές της πλεόνασμα από την τραγωδία των ανθρώπων που ζητιανεύουν για τη ζωή τους στις χώρες της ΕΕ που έβαλαν το χεράκι τους για τη διάλυση της χώρας τους: «Στη Μεσόγειο δεν πνίγονται μόνο οι μετανάστες, αλλά και η ανθρωπιά μας», δήλωσε ο επίδοξος σουλτάνος μιμούμενος το ύφος και τις θλιβερές υποκριτικές ατάκες των καρατεριστών ηγετών της ΕΕ.

Η ζωή ξαναγυρίζει στην ηρωική πόλη Κομπάνι

Έτσι, λοιπόν, ξαναβγαίνει στην επικαιρότητα το Κομπάνι, όχι ως η ηρωική πλευρά του διεθνούς αγώνα για την απελευθέρωση αλλά ως το μέρος που έθαψε ο πατέρας το πνιγμένο παιδί του. Στο Κομπάνι όμως επέστρεψαν  μετά από μια βραχύβια παραμονή, οι κούρδοι πρόσφυγες από την Τουρκία και παντρεύονται  μπροστά σε ερείπια και ξαναφτιάχνουν τη ζωή τους, συνεχίζουν και αγωνίζονται ένοπλα κατά του Ισλαμικού Κράτους όπως και ενάντια στο συριακό κράτος για όσα έχουν κερδίσει. Η οικογένεια από το Κομπάνι που έφυγε, θάβει τα μέλη της. Είναι διπλά τραγικό αυτό που συμβαίνει γιατί τα μάτια της ανθρωπότητας βρίσκονται στις παλινωδίες των μεγάλων της Ευρώπης για τις ποσοστώσεις των προσφύγων που θα δεχτούν ως κάρβουνο στην ατμομηχανή των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών. Για να μη μιλήσουμε για την Ουκρανία που ετοιμάζεται ένας άλλος πόλεμος που θα φέρει άλλους πρόσφυγες  στις εσχατιές της ΕΕ. Το παράδειγμα των κούρδων ειδικά αυτήν την κομβική περίοδο (μεταναστευτικό, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, φιλελευθεροποίηση της οικονομίας) είναι ιδιαιτέρως διδακτικό. Διότι α)αντί να φεύγουν από τη χώρα επιστρέφουν για να αγωνιστούν, β)είναι πηγή σταθεροποίησης στη Μέση Ανατολή την περίοδο που προδιαγράφεται η καντονοποίηση της Συρίας, γ)προσφέρουν ένα άλλο πρότυπο οργάνωσης της κοινωνίας χωρίς κράτος, της οικονομίας χωρίς καπιταλισμό και μιας κοινωνίας χωρίς διακρίση φύλου, θρησκείας και εθνικότητας.

Τα μάτια μας στο Κομπάνι-ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει μικρέ μας Αϊλάν

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/09/05/%ce%bf-%ce%b1%cf%8a%ce%bb%ce%ac%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%87%cf%8e%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%be%ce%b5%cf%87%ce%b1%cf%83%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%ce%ba/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.