η πΓΔΜ γίνεται η νέα Ουγγαρία;

αναδημοσίευση
Η πΓΔΜ εξετάζει το ενδεχόμενο να ανεγείρει έναν ουγγρικού στυλ συνοριακό φράκτη για να περιορίσει την αυξανόμενη εισροή μεταναστών από το νότο, ανέφερε σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι.

Μιλώντας στο εβδομαδιαίο ουγγρικό περιοδικό Figyelo, ο Πόποσκι δήλωσε πως η πΓΔΜ θα χρειασθεί πιθανόν «κάποιου είδους φυσική άμυνα», αν και αυτό δεν θα ήταν μια μακροπρόθεσμη λύση.

Όμως, αν πάρουμε στα σοβαρά αυτό που η Ευρώπη μας ζητάει να κάνουμε, θα το χρειασθούμε κι αυτό. Είτε στρατιώτες είτε έναν φράκτη ή έναν συνδυασμό των δύο, δήλωσε ο Πόποσκι.

Χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία έχουν επικρίνει τη συνεχιζόμενη κατασκευή από την Ουγγαρία ενός φράκτη μήκους 175χλμ και ύψους 3,5 μέτρων κατά μήκος των συνόρων με τη Σερβία, ώστε οι μετανάστες να περνούν από σημεία όπου μπορούν να καταγράφονται.

Ο Πόποσκι δήλωσε πως η ΠΓΔΜ κάνει ό,τι μπορεί για να καταγράψει τους μετανάστες.

«Όμως όποτε παίρνουμε στα σοβαρά αυτό που μας ζητούν οι ευρωπαίοι εταίροι μας, προσπαθώντας να ελέγξουμε τα σύνορα και να σταματήσουμε τους ανθρώπους, αμέσως δεχόμαστε μια αρνητική διεθνή αντίδραση» πρόσθεσε.

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/09/10/%ce%b7-%cf%80%ce%b3%ce%b4%ce%bc-%ce%b3%ce%af%ce%bd%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%ce%bf%cf%85%ce%b3%ce%b3%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.