Κόσοβο-ΔΝΤ

αναδημοσίευση

Πρόγραμμα στήριξης ύψους 184 εκατομμυρίων ευρώ για το Κόσοβο ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Το εν λόγω είναι υπερδιπλάσιο της συμμετοχής της Πρίστινα στο ΔΝΤ.

Η πρώτη δόση, ύψους 35 εκατ. ευρώ, θα εκταμιευθεί άμεσα. Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 22 μηνών.

Κύριος στόχος του προγράμματος θα είναι η δημοσιονομική προσαρμογή ώστε να σταματήσει η «γρήγορη αύξηση των μη παραγωγικών δαπανών» και να διοχετευθούν τα απαραίτητα κεφάλαια σε απαραίτητα έργα υποδομών.

Το πρόγραμμα στοχεύει επίσης σε σταθερά χαμηλό δημόσιο χρέος, και για το λόγο αυτό – όπως ανακοίνωσε το Ταμείο – θα πρέπει να συνεχιστεί το «πάγωμα» μισθών και συντάξεων, αλλά και να ληφθούν φορολογικά μέτρα.

Επιπλέον, σε μια προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων και επίτευξης δημοσιονομικής σταθερότητας, θα εφαρμοστεί μια σειρά διαρθρωτικών-αναπτυξιακών αλλαγών, προκειμένου το Κόσοβο να απομακρυνθεί από το υφιστάμενο μοντέλο ανάπτυξης με κύρια βάση τα χρήματα που στέλνουν οι εργαζόμενοι που έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό.

Τέλος, θα υιοθετηθεί μια σειρά κανόνων για τη λειτουργία των τραπεζών.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/287721/programma-stirixis-gia-to-kossovo-enekrine-to-dd/#ixzz3lLaHKOzt
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/09/10/%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bf%ce%b2%ce%bf-%ce%b4%ce%bd%cf%84/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.