696

 

αναδημοσίευση

Ο Τόμπιας Έλγουντ, βοηθός γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας, δήλωσε ότι στη Λωρίδα της Γάζας έχουν γίνει τουλάχιστον 696 επιθέσεις διαφόρων μορφών από την κατάπαυση του πυρός τον Αύγουστο του 2014.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Κοινοβουλίου, ο βουλευτής των Εργατικών, Άλεξ Καννινχαμ ρώτησε «πόσες φορές ο ισραηλινός στρατός άνοιξε πυρ στη Γάζα από τον Αύγουστο του 2014. Και ποια μέτρα έχουν ληφθεί για να αποτραπούν στο μέλλον τέτοια περιστατικά;»

«Γνωρίζουμε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις σε απάντηση των παράνομων ρουκετών που ρίχτηκαν από Γάζα  προέβησαν σε 29 επιθέσεις από τις 26 Αυγούστου του 2014, τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα».

«Σύμφωνα με τα στοιχεία από το γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για το συντονισμό των ανθρωπιστικών υποθέσεων στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν ανοίξει πυρ στη ζώνη περιορισμένης πρόσβασης στη Γάζα, στην ξηρά και στη θάλασσα, τουλάχιστον 696 φορές από τότε», είπε ο Έλγουντ.

Πρόσθεσε ότι οι Βρετανοί διπλωματικοί υπάλληλοι στο Τελ Αβίβ, έχουν εκφράσει τις ανησυχίες μας για τη χρήση πυρός από τις ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις και έχουν ανακοινώσει τις ενστάσεις τους στην ισραηλινή κυβέρνηση.

«Συνεχίζουμε να πιέζουμε τα ενεχόμενα μέρη να δώσουν προτεραιότητα στην πρόοδο για την επίτευξη μια βιώσιμης λύσης στη Γάζα», είπε ο Έλγουντ.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/09/28/696/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.