σοβαρό επεισόδιο που προκάλεσαν ουκρανοί φασίστες σε ελληνική αποστολή

από το info-war

Υπό τη συνεχή παρακολούθηση ομάδας παρακρατικών και σε κλίμα τρομοκρατίας βρίσκεται η ελληνική αποστολή στην Οδησσό στην οποία συμμετέχει ο Κ. Ήσυχος, η Νάντια Βαλαβάνη και ο Βασίλης Χατζηλάμπρου.

Νωρίτερα το πρωί οι παρακρατικοί, αρκετοί από τους οποίους ανήκουν στο ναζιστικό Δεξιό Τομέα, επιχείρησαν να εισβάλλουν στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν τα μέλη της ελληνικής αποστολής αλλά απωθήθηκαν από την ασφάλεια. Οι ίδιοι πάντως δηλώνουν ότι ήθελαν να πραγματοποιήσουν ειρηνική διαμαρτυρία.

Τις επόμενες ώρες δημιούργησαν κλίμα τρομοκρατίας ακολουθώντας σε απόσταση αναπνοής τα μέλη της αποστολής, φωνάζοντας συνθήματα. Μεγάλη ομάδα εξακολουθεί να παρακολουθεί έως και αυτή τη στιγμή την αποστολή απειλώντας τοπικούς δημοσιογράφους

Στην ελληνική αποστολή, που προγραμμάτιζε επαφές με μέλη της ελληνικής κοινότητας, συμμετέχουν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Κώστας Ήσυχος, η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια βαλαβάνη και ο πρόεδρος επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων και άμυνας Βασίλης Χατζηλάμπρου.

Απεγκλωβίστηκε η ελληνική αντιπροσωπεία

[…] Αργά το μεσημέρι έγινε δυνατός, όπως πληροφορούμαστε, ο απεγκλωβισμός της ελληνικής αντιπροσωπείας από το ξενοδοχείο, εν μέσω προκλητικών συνθημάτων και πανώ παρακρατικών φασιστικών ουκρανικών ομάδων, των οποίων τα πρόσωπα ήταν καλυμμένα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί η κύρια συνάντηση της ελληνικής αντιπροσωπείας με εκπροσώπους της ελληνικής μειονότητας, ενώ η Ουκρανή, ελληνικής καταγωγής συνοδός της ελληνικής αντιπροσωπείας είχε από την προηγουμένη αργά το βράδυ συλληφθεί αναίτια από την κρατική ουκρανική ασφάλεια.

Ο Πρόεδρος της ΛΑΕ Παναγ. Λαφαζάνης καταγγέλλει τις παρακρατικές αυθαιρεσίες κατά της ελληνικής αποστολής και ενημέρωσε τον Γιάννη Αμανατίδη, υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα του Απόδημου Ελληνισμού, για την απαράδεκτη κατάσταση που βιώνει η ελληνική αντιπροσωπεία και ζήτησε την παρέμβαση της ελληνικής κυβέρνησης στην ουκρανική πλευρά.

Η ελληνική αποστολή βρίσκεται στην Οδησσό μετά από πρόσκληση της οργάνωσης για τις Εθνικές Μειονότητες στην Ουκρανία και με στόχο να πραγματοποιήσει συναντήσειςμε φορείς της ελληνικής μειονότητας για να γνωρίσει τα προβλήματά της και να εκφράσει την συμπαράστασή της στον ελληνισμό της Ουκρανίας.

Να σημειωθεί ότι από το πρωί της Τετάρτης, ουκρανικά ακροδεξιά έντυπα και ιστοσελίδες έβαλαν αδικαιολόγητα κατά της ελληνικής αντιπροσωπείας και έφταναν στο σημείο να την κατηγορούν ότι εργάζεται για τον διαμελισμό της Ουκρανίας!

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/10/01/%cf%83%ce%bf%ce%b2%ce%b1%cf%81%cf%8c-%ce%b5%cf%80%ce%b5%ce%b9%cf%83%cf%8c%ce%b4%ce%b9%ce%bf-%cf%80%ce%bf%cf%85-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%ba%ce%ac%ce%bb%ce%b5%cf%83%ce%b1%ce%bd-%ce%bf%cf%85%ce%ba%cf%81/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.