Για τη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα

Στάχτη θα γίνεις κόσμε γερασμένε
σου είναι γραφτός ο δρόμος
της συντριβής.
Και δε μπορείς να μας λυγίσεις
σκοτώνοντας τ’ αδέρφια μας της μάχης.
Και να το ξέρεις
θα βγούμε νικητές
κι’ ας είν’ βαριές μας
οι θυσίες.
Ναζίμ Χικμέτ

Η βομβιστική επίθεση στη μεγάλη συγκέντρωση υπέρ της ειρήνης στην Άγκυρα, που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 128 αγωνιστές της ελευθερίας δείχνει για ακόμη μια φορά τη δολοφονική φύση του κράτους και του κεφαλαίου. Είναι η συνέχεια της βομβιστικής επίθεσης στο Suruc και της επίθεσης του τουρκικού στρατού στις κουρδικές περιοχές.

Καμία ουσιαστική σημασία δεν έχει αν οι άμεσοι αυτουργοί της χθεσινής σφαγής είναι το ISIS, οι Γκρίζοι Λύκοι ή οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες γιατί όλοι εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό. Το μήνυμα είναι ανατριχιαστικά σαφές: όποιος τολμήσει να εναντιωθεί στους σχεδιασμούς του μαφιόζικου καθεστώτος του Ερντογάν θα εξολοθρεύεται, είτε είναι δεκαπεντάχρονος στην Κωνσταντινούπολη που  εξεγείρεται  ενάντια στην καταστροφή ενός πάρκου, είτε είναι εργάτης στην Άγκυρα που διαδηλώνει υπέρ της ειρήνης, είτε είναι αντάρτισσα στα βουνά του Κουρδιστάν. Η στρατηγική της έντασης είναι παρούσα στην πιο αποκτηνωμένη της μορφή και η διαχωριστική γραμμή είναι ξεκάθαρη. Από τη μια πλευρά βρίσκονται το κράτος και το κεφάλαιο που προκειμένου να επεκτείνουν την κυριαρχία τους αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους ως πιόνια που δεν έχει καμία σημασία αν θα θυσιαστούν. Από την άλλη βρίσκονται οι λαοί  της περιοχής, οι αδύναμοι και οι καταπιεσμένοι που παλεύουν για τη λευτεριά.

Η δημοκρατική αυτονομία στο Κουρδιστάν και οι αγώνες του τουρκικού λαού αποτελούν για εμάς έναν φάρο ελπίδας μέσα στη βαρβαρότητα του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Είναι χρέος μας να τιμήσουμε τα δολοφονημένα αδέρφια μας οξύνοντας τον διεθνιστικό αγώνα για έναν κόσμο ισότητας, δικαιοσύνης κι ελευθερίας. Σήμερα μοιάζουμε πολύ μικροί κι αδύναμοι, όμως η σπίθα που σιγοκαίει στις καρδιές των καταπιεσμένων στο Κομπάνι, στο Ντιγιάρμπακιρ, στην Άγκυρα, στην Ιστανμπούλ, στη Θεσσαλονίκη και παντού δεν πρόκειται να σβήσει. Όσο δυναμώνουν οι δεσμοί μεταξύ μας, όσο μοιραζόμαστε το όραμα μιας άλλης κοινωνίας η σπίθα θα θεριεύει ώσπου να γίνει η φωτιά που θα κάνει στάχτη τον παλιό κόσμο της εξουσίας και θα δημιουργήσει την καινούργια ζωή, τον κόσμο του ελευθεριακού κομμουνισμού.

ΟΛΗ Η ΓΗ ΒΑΜΜΕΝΗ ΜΕ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ
ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/10/11/%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7-%ce%b2%ce%bf%ce%bc%ce%b2%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%cf%80%ce%af%ce%b8%ce%b5%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ac%ce%b3%ce%ba%cf%85%cf%81/

1 ping

  1. […] πηγή: Ελευθεριακό γυρολόϊ […]

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

css.php