επενδύσεις αλά ελληνικά

άλλη μια “νίκη” του ελληνικού “ιμπεριαλισμού”

αναδημοσίευση

Μικρό οδικό έργο, αξίας 28 εκατ., στη Ρουμανία αναμένεται να αναλάβει, στο πλαίσιο κοινοπραξίας με την τοπική εταιρεία Eurocontruct Trading ’98 SRL, ο Ακτωρ, του ομίλου Ελλάκτωρ. Αντικείμενο αυτού είναι η κατασκευή των τριών χιλιομέτρων που απομένουν για να ολοκληρωθεί ο άξονας Βουκουρέστι-Πλοέστι. Βάσει των όρων του διαγωνισμού, το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός περιόδου 18 μηνών, ενώ προβλέπεται και η συντήρησή του για επιπλέον τέσσερα χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ακτωρ παραμένει δραστήρια στην αγορά της Ρουμανίας, παρά την πρόσφατη διένεξη με το ρουμανικό Δημόσιο, μετά την ακύρωση του έργου της σύμβασης παραχώρησης του οδικού άξονα Κομάρνιτς-Μπρασόβ, προϋπολογισμού άνω του 1,2 δισ. ευρώ, το οποίο είχε αναλάβει να εκτελέσει ο όμιλος Ελλάκτωρ, ως μέλος κοινοπραξίας, με τη συμμετοχή και των Vinci και Strabag. Ο διαγωνισμός ακυρώθηκε από την Εθνική Εταιρεία Αυτοκινητοδρόμων και Εθνικών Οδών της Ρουμανίας (CNADNR), καθώς η χρηματοδοτική συμβολή του ρουμανικού Δημοσίου θα εγγραφόταν στο χρέος. Οπως ανακοινώθηκε, μια τέτοια εξέλιξη «θα επηρέαζε αρνητικά τους στόχους που έχουν τεθεί με την Κομισιόν, το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα». Η ίδια κοινοπραξία είχε επικρατήσει σε ανάλογο διαγωνισμό το 2009, με το έργο να ακυρώνεται, λόγω της τότε αδυναμίας των ιδιωτών, εν μέσω της χρηματοπιστωτικής κρίσης, να εξασφαλίσουν την απαιτούμενη χρηματοδότηση. Πλέον, όμως, φαίνεται πως η κοινοπραξία θα στραφεί νομικά ενάντια στην τελευταία ακύρωση του έργου.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/10/21/%ce%b5%cf%80%ce%b5%ce%bd%ce%b4%cf%8d%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b1%ce%bb%ce%ac-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ac/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.