Το ΔΝΤ εις το βάθος-κήπος της Βουλγαρίας και οι πρώτες κινητοποιήσεις από την αστυνομία

Όπως ενημερωθήκαμε “από σήμερα αρχίζει η τακτική φθινοπωρινή αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη Βουλγαρία. Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη της ομάδας της επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού στη χώρα μας, Μισέλ Σάναν μετά την αλλαγή της διοίκησης της Κεντρικής Τράπεζας Βουλγαρίας τον Ιούλιο. Κατά την τελευταία τους αποστολή οι εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ απηύθυναν συστάσεις κυρίως προς τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος. Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του χρηματοπιστωτικού οργανισμού συμπίπτει και με την κατάρτιση του προϋπολογισμού”. Η Βουλγαρία απέφυγε τα μνημόνια αλλά η χώρα βαδίζει επιτηρούμενη από το ΔΝΤ, σύμφωνα με τις συστάσεις του οποίου καταρτίζει και τον προϋπολογισμό της. Από την άλλη οι μόνες φωνές που ακούγονται προς το παρόν είναι αυτές των …μπάτσων οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν με έντονο τρόπο αφού “οργισμένοι κατέβηκαν τους δρόμους αντιδρώντας στις σχεδιαζόμενες περικοπές σε κοινωνικές παροχές, καταλαμβάνοντας οδικές αρτηρίες στο κέντρο της πόλης, ενώ πολλοί συνάδελφοί τους έκλεισαν δρόμους στην περιφέρεια, αλλά και οι στρατιωτικοί πιλότοι ακύρωσαν προγραμματισμένες πτήσεις”.

Η κυβέρνηση έσπευσε όμως να δηλώσει ότι “τα μέτρα δεν θα επηρεάσουν τους ένστολους που υπηρετούν τώρα, αλλά αυτούς που θα προσληφθούν από το νέο έτος”. Όμως “παρά τις μερικές υποχωρήσεις, τις οποίες ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Βουλγαρίας λόγω των παράνομων κινητοποιήσεων των υπαλλήλων των Σωμάτων ασφαλείας την Τρίτη, οι διαμαρτυρόμενοι αστυνομικοί, δεσμοφύλακες και στρατιωτικοί, συνέχισαν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους με στόχο την μη περικοπή των κοινωνικών παροχών τους σε ολόκληρη σχεδόν την Βουλγαρία. Στην συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στην Σόφια, σταμάτησαν για λίγο την κυκλοφορία των αυτοκινήτων και γιουχάισαν τους βουλευτές που έμπαιναν στο κτήριο της Βουλής. Μετά από συνάντησή της με την ηγεσία του ΥΠΕΣ, η συνδικαλιστική ομοσπονδία των εργαζομένων δήλωσε, ότι, παρά τις μικρές κυβερνητικές υποχωρήσεις, την 8η Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, από αστυνομικούς και δεσμοφύλακες, σε ολόκληρη την χώρα. Οι εργοδοτικές οργανώσεις της Βουλγαρίας δήλωσαν την έντονη ανησυχία τους για τις κινητοποιήσεις των σωμάτων ασφαλείας.”

Να περιμένουμε τη σύσφιξη σχέσεων λαού-αστυνομίας;

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2015/11/04/%cf%84%ce%bf-%ce%b4%ce%bd%cf%84-%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%84%ce%bf-%ce%b2%ce%ac%ce%b8%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%ae%cf%80%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b3%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b1/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.