KCK: Θα προστατεύσουμε την Shengal ενάντια στο δεύτερο κύμα της γενοκτόνας επίθεσης

από την ελευθεριακή κοινότητα

KCK: (Ένωση Κουρδικών κοινοτήτων) Ο λαός μας ξέρει ότι το κίνημά μας δεν θα διστάσει να υπερασπιστεί τον λαό των  Êzidî στην  Shengal, όπως ακριβώς έκανε και το 2014.

Η Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Ένωσης Κουρδικών Κοινοτήτων)  εξέδωσε μια ανακοίνωση  σχετικά με τις συγκρούσεις στο Shengal, του Νότιου Κουρδιστάν, που ξέσπασαν όταν οι  λεγόμενες «Δυνάμεις Peshmerga » του KDP επιτέθηκαν στην πόλη Xanesor το πρωί της Παρασκευής.

Στην ανακοίνωσή της η Ε.Κ.Κ επισημάνει ότι η επίθεση ήρθε μετά από την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου του  KRG,  Masoud Barzani σε Τούρκους επίσημους στην Άγκυρα, χαρακτηρίζοντάς τα γεγονότα ως την δεύτερη γενοκτόνα επίθεση που δέχεται ο λαός των Γεζίντι μετά από αυτή του 2014 από το ΙΣΙΣ.

Παρατηρώντας ότι οι φραστικές επιθέσεις του KDP και του τουρκικού κράτους εναντίον του λαού και των δυνάμεων άμυνας της Shengal έχουν φθάσει σε μια νέα διάσταση από χθες, η KCK, δήλωσε: “Οι επιθέσεις στον λαό της Shengal και τις  δυνάμεις προστασία ς τους τις YBS / YJŞ έχουν αποκτήσει μια ένοπλη μορφή από χτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η επίθεση ήρθε μετά από όταν ο Μασούντ Μπαρζανί συναντήθηκε με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν και τον Πρωθυπουργό Μπινάλι Γιλντιρίμ δύο φορές μέσα σε μια εβδομάδα. Οι επιθέσεις στην  Shengal είχαν προγραμματιστεί εντός του πεδίου εφαρμογής αυτών των συνομιλιών. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε ξεκάθαρα χθες ότι θα επιτεθούν στην  Shengal μαζί με το  KDP. Οι επιθέσεις ξεκίνησαν σήμερα το πρωί, αμέσως μετά από αυτή την ομολογία. ”

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Το πρωί της Παρασκευής μονάδες των αποκαλούμενων Rojava-Peshmerga (Σύριοι Κούρδοι που διέφυγαν από την Συρία τον καιρό της απόλυτης κυριαρχίας του Ασσαντ και πέρασαν στο Ιράκ, οπλίστηκαν και τέθηκαν στην υπηρεσία του συνεργαζόμενου με τους τούρκους προέδρου του ημιαυτόνομου Ιρακινού Κουρδιστάν) επιτέθηκαν σε θέσεις που ελέγχουν οι πολιτοφύλακες  Γεζίντι  , των YBŞ/YJŞ  (αντρικές και γυναικείες μονάδες αυτοάμυνας που συγκρότησαν οι Γεζίντι μετά από την εκδίωξη του Ισλαμικού Χαλιφάτου , με την υλική και τεχνική υποστήριξη του ΡΚΚ) .  Η επίθεση αυτή αποτελεί το αποκορύφωμα της πολιτικής έντασης που έχει ξεσπάσει εδώ και καιρό ανάμεσα στον συνεργαζόμενο με τον Ερντογάν πρόεδρο του Ιρακινού Κουρδιστάν  Μπαρζανί, και το ΡΚΚ, με σκοπό την εκδίωξη και τον περιορισμό της αυξανόμενης επιρροής των δεύτερων από την περιοχή. Πέραν από την προσπάθεια εδαφικού έλεγχου, η σύγκρουση αυτή αντικατοπτρίζει με τον πιο διάφανο τρόπο της πολιτική σύγκρουση που υπάρχει ανάμεσα στον Κουρδικό λαό γενικότερα.  Από την μία η συντηρητική, καπιταλιστική και πλήρως διεφθαρμένη και χωρίς αναστολές λογική που πρεσβεύει η κυβέρνηση του Ιρακινού Κουρδιστάν και από την άλλη το λαϊκό κίνημα βάσης που αποσκοπεί στην αυτοδιεύθυνση, και την  κοινωνική και οικονομική ισότητα.

Η επίθεση αποκρούστηκε σε όλη της την έκταση από τους πολιτοφύλακες και από τον απλό κόσμο ο οποίος έσπευσε να οπλιστεί και να υπερασπιστεί την γη και την ελευθερία του από τους νέους επίδοξους εισβολείς. Την ώρα που γράφετε αυτή η αναφορά οι μάχες έχουν σταματήσει αλλά η ένταση παραμένει στην κωμόπολη Xanesor. Αναφορές από την περιοχή μιλούν για αρκετούς νεκρούς και αιχμάλωτους από τις τάξεις των εισβολέων, καθώς επίσης και για αρκετές δεκάδες άνδρες των Rojavapesmerga οι οποίοι παραδόθηκαν στους Γεζίντι πολιτοφύλακες καθώς και για 80 άλλους οι οποίοι συνελήφθηκαν επειδή αρνήθηκαν να εκτελέσουν τις διαταγές των ανωτέρων τους και να επιτεθούν. Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι οι μονάδες των Γεζίντι που εντάσσονται στους Πεσμεργκά αρνήθηκαν την συμμετοχή τους στην επίθεση.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/03/04/kck-%ce%b8%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%8d%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-shengal-%ce%b5%ce%bd%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b4/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.