αμερικανοτσολιάς

Ο αμερικανοτσολιάς υπουργός Καμμένος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Μόνο η Αμερική μπορεί να μας βοηθήσει. Αυτοί που μας βοήθησαν στις δύσκολες στιγμές δεν ήταν οι Ευρωπαίοι. Το Σχέδιο Μάρσαλ δεν είχε μνημόνια ούτε τοκογλυφικά επιτόκια».

Ο Καμμένος υπενθυμίζοντας την καταγωγή του καθώς και την πολιτική του αγωγή ανέφερε για το σχέδιο Μάρσαλ ως ευεργετικό για τη χώρα καθώς αυτό δεν είχε μνημόνια και επιτόκια. Δεν μας είπε ότι το σχέδιο Μάρσαλ ήταν το καρότο για το μαστίγιο του δόγματος Τρούμαν που επίτασσε την Ελλάδα (και την Τουρκία σε υποχρεωτική φιλία), της έδινε το ρόλο του συνοριοφύλακα σε έναν ψυχρό πόλεμο που η πρώτη του πράξη ήταν οι ναπάλμ στο Γράμμο και στο Βίτσι εναντίον των ανταρτών. Ξέχασε βεβαίως να αναφέρει πως οποιαδήποτε στιγμή οι αστοί πολιτικοί όπως ο Παπανδρέου Γεώργιος ύψωναν κάποιους τόνους ανεξαρτησίας και ιδιαίτερα για το κυπριακό ζήτημα, προς τον αμερικανικό παράγοντα το σχέδιο Μάρσαλ ήταν υπό αναίρεση δίπλα σε απειλές που έγιναν πράξη στις 21 Απριλίου 1967. Κι ακόμα δεν μας είπε το πόσα χρήματα τσέπωσαν από το σχέδιο Μάρσαλ οι ημέτεροι για να φτιάξουν τις βιομηχανίες τους, τις επιχειρήσεις τους, τις βίλες τους και να αγοράζουν τα πολυτελή αυτοκίνητά τους.
Ποια μνημόνια, ποιοι τόκοι;

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/03/28/%ce%b1%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%bf%cf%84%cf%83%ce%bf%ce%bb%ce%b9%ce%ac%cf%82/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.