Η κλιμάκωση περισσεύει στα Βαλκάνια

Σε μια περίοδο όπου το κοινωνικό κίνημα βάσης παραπαίει, οι οποιεσδήποτε γέφυρες στη Βαλκανική είναι ανενεργές, ο εθνικισμός φαίνεται ότι παίρνει τα πάνω του ως ενεργούμενο μεγάλων δυνάμεων όπως οι ΗΠΑ με την αδύναμη συνδρομή της ΕΕ. Αποφασιστικό ρόλο παίζουν οι εξελίξεις στην πΓΔΜ. Αυτήν την περίοδο οι κυβερνητικές δυνάμεις και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχονται πιέσεις τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από την ΕΕ με έμφαση στη νομιμότητα. Η άρνηση του προέδρου Ιβάνοφ να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στην αντιπολίτευση η οποία είναι γνωστό ότι έχει συνδεθεί με τα σχέδια του αλβανικού παράγοντα και εν όψει δηλώσεων για τη διχοτόμηση και ενσωμάτωση του κράτους από τη Βουλγαρία και την Αλβανία. Σενάρια εισβολής από την Αλβανία όπως και σενάρια για την κύρηξη πραξικοπήματος από την κυβερνητική κλίκα δίνουν και παίρνουν αυτήν την περίοδο σε ένα κλίμα που χαρακτηρίζεται εμφυλιοπολεμικό με την αλβανοσλαβική ένταση στα Βαλκάνια να αποκτάει διαστάσεις πολύ σοβαρές. Τέλος δημοσιεύματα που φέρουν την κυβέρνηση Ράμα υπεύθυνη για τον εξοπλισμό των αλβανοκοσοβάρων και τα οποία συνάδουν με ένα κλίμα ενθάρρυνσης και εξύψωσης των στρατιωτικών αξιών (π.χ. εγκαίνια εφεδρικών δομών) δείχνουν ότι κάθ άλλο παρά πρέει να εφησυχάζουμε ως κίνηαμ που είναι ενάντια στον πόλεμο. Ένα αντιπολεμικό κίνημα στα Βαλκάνια που θα μπει μπροστά, ενάντια στις μεθοδεύσεις αυτές που ενισχύουν ουσιαστικά τις εθνικές κλίκες και τους πολυεθνικούς εντολείς, χρειαζόμαστε, για να δημιουργήσειθ γέφυρες συνεργασίας με τους λαούς της περιοχής. Διαφορετικά γεγονότα όπως αυτό θα δυναμιτίζουν τις ζωές μας και θα δίνουν αφορμή για την έκρηξη.


Στη διάρκεια του αγώνα, πάνω από το γήπεδο εμφανίστηκε ένα Drone από όπου είχε κρεμασθεί η σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας». Στο γήπεδο ακούστηκαν χειροκροτήματα αλλά και γουχαΐσματα.

Αλλά… η τύχη του αλβανικού εθνικιστικού συμβόλου δεν ήταν ευοίωνη. Από κακό χειρισμό του τηλεκατευθυνόμενου ελικόπτερου, έπεσε επάνω σε ένα δέντρο, σημειώνει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/2017/04/24/%ce%b7-%ce%ba%ce%bb%ce%b9%ce%bc%ce%ac%ce%ba%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%83%ce%b5%cf%8d%ce%b5%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%b1-%ce%b2%ce%b1%ce%bb%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%b9%ce%b1/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.